H

HET STARTEN VAN EEN BEDRIJF IN CRISISTIJD: EDELSTENEN VAN LA LUNA

edelstenen - robin de boer - la luna

Beginnen met ondernemen tijdens een wereldwijde pandemie, dat vergt een flinke dosis lef. De economie gaat achteruit, omzet en winst van bedrijven staan onder druk en de veel banken houden hun hand op de knip. Toch zijn er genoeg opportunisten die juist in deze tijd een bedrijf beginnen. Hoe, wat & waarom? Wij zijn nieuwsgierig, zij leggen het aan je uit!

Deze week spreken we Robin de boer, die tijdens de uitbraak van de pandemie éindelijk de tijd had om van haar passie haar bedrijf te maken. Van kleins af aan was Robin al in de ban van edelstenen, en nu verblijdt via met La Luna ook veel anderen met de mooiste kristallen.

Jouw nieuwe onderneming in drie zinnen: hoe leg je dat uit?

La Luna Amsterdam is dé webshop als je op zoek bent naar de mooiste en luxe A-kwaliteit edelstenen. Mijn collectie is begonnen met edelstenen in lijsten en ik heb nu het nu uitgebreid met edelstenen om te delen, om te showen in je interieur of als sieraden om te dragen.

Waarom ben je hier juist nu mee begonnen?

Al anderhalf jaar stonden er lijsten met edelstenen in mijn eigen interieur te trappelen om verkocht te worden. Deze had ik toentertijd zelf in elkaar ‘geknutseld’. Ben bouwmarkten, papierwinkels en andere doe-het-zelf zaken afgestruind voor materialen, had wel 20 stuks in elkaar gezet en op de foto gezet, maar verder dan dat was het nog nooit gekomen.

”Soms moet je gewoon ‘ergens’ beginnen”

Toen de lockdown op 12 maart van kracht ging en iedereen begon te cocoonen, had ik ineens hartstikke veel tijd over en begon elke dag een beetje op elkaar te lijken. Ik dacht: waarom ram ik die webshop er niet héél snel doorheen en dan zien we wel. Wie weet zitten er juist heel veel mensen hierop te wachten En dat bleek, ik ben best wel trots dat het uiteindelijk zo goed is gaan lopen!

edelstenen - robin de boer - la luna

Wat waren je overwegingen?

Je kan het ook niet doen, maar dan weet je nooit of het een succes geweest had kunnen zijn. Soms moet je gewoon ‘ergens’ beginnen. Alles gaat met vallen en opstaan. Ik moest mijn perfectionisme aan de kant zetten.

Hoe blijf je optimistisch in deze tijd?

Soms blijf ik expres een beetje in mijn eigen bubbel. Hierdoor kan ik mij veel beter blijven focussen. Daarbij omring ik mij dan op z’n tijd weer graag met andere vrouwen die net als ik aan het ondernemen zijn. Hierdoor krijg ik altijd weer veel nieuwe ideeën en inzichten. En vooral gewoon door blijven gaan en niet bij de pakken neer gaan zitten.

Voor elke deur die dichtgaat, gaat er ergens anders een raam open. Kansen liggen overal! Misschien wel júist in deze tijd.

Meer inspirerende interviews met vrouwelijke ondernemers vind je hier >

Welk gouden advies zou je andere beginnend ondernemers meegeven?

Als iedereen zegt ‘moet je dat nou wel doen?’ dan ben je op de juiste weg. En geef jezelf de tijd en ruimte om fouten te maken, om jezelf als ondernemer te leren kennen. Wees uniek en kijk niet te veel naar anderen. Zo blijf je creatief.

edelstenen - robin de boer - la luna - edelsteen kopenLa Luna – Robin de boer – edelstenen

 

Tot slot mag je de laatste vraag van dit interview helemaal zelf bepalen. Wat wil je onze lezers nog meegeven?

Waar komt je passie voor edelstenen vandaan?

Van kleins af aan was ik al in de ban van edelstenen. Mijn opa en oma namen mij altijd mee naar een winkel vól met edelstenen, waar ik naar mijn gevoel altijd de hele dag zat te neuzen.

Toen ik wat ouder was kwam ik erachter dat de stenen ook betekenissen hebben en energieën uitstralen waardoor ze je bepaalde dingen kunnen laten voelen. Wat ik ook mooi vind aan werken met edelstenen is dat het eigenlijk voor iedereen is, wat je afkomst of religie ook is. Het kan iedereens leven een stukje mooier maken!

Nieuwsgierig naar de prachtige edelstenen van Robin de Boer? Volg La Luna op Instagram!

Ben jij ook begonnen met ondernemen tijdens de crisis? Laat het ons weten, wie weet kan ook jij je verhaal hier delen!

CategoriesDrankje met