1

18 x LEUKE SIDE HUSTLES OM BIJ TE VERDIENEN

Online side hustles - Side business - Leuk bijverdienen - beste side hustle ideeën - Beste side hustles 2022 - side hustles voor studenten -

Of je nu je spaargeld een boost wilt geven, een extra zakcentje wilt bijverdienen of meer ervaring op wilt doen naast je fulltimebaan: een side hustle is een handige manier om dat te doen. Én de mogelijkheden zijn oneindig. Wij verzamelden hieronder 18 x leuke voorbeelden.

Van creatieve bijverdiensten tot een honden uitlaatservice: dit zijn 18 x leuke side hustles om bij te verdienen >

Een eigen webshop

Van zelfgemaakte sieraden en kledingstukken tot stickers en schilderijen. Webshops zijn booming! Ben jij een creatief persoon? Dan kun je – je zelfgemaakte spullen verkopen, via Etsy bijvoorbeeld.

Het starten van een bedrijf in crisistijd: het verhaal van Valérie Michel >

Blog

Eerlijk is eerlijk, in een blog kan veel tijd in zitten. Zeker in het begin. Maar als je schrijft over je leven of je grootste passie dan kan het de meest lucratieve side hustle van allemaal worden.

YouTube kanaal

Wat voor een blog geldt, is idem dito voor een YouTube kanaal. Je kan je passies en je leven ook delen door middel van video’s en beelden.

Workshops geven

Ben je een échte crea-bea, heb je altijd leuk ideeën en heb je talent om dingen eenvoudig uit te kunnen leggen? Wat dacht je van een workshop organiseren als side hustle? Van leuke DIY-projecten tot brainstorm- en storytelling workshops: de mogelijkheden zijn eindeloos!

Na de afbeelding meer leuke side hustles >

Bijles geven

Of je nu een expert in geschiedenis bent, vloeiend in Engels of goed in cijfers bent. Zet heel simpel je kennis in om leerlingen door hun schooltijd te helpen – gewoon door bijles te geven.

Lokale tourguide

Als je in een toeristische stad woont (of vlakbij) en je weet alle ins en outs van je stad, kun je anderen rondleiden als side hustle.

Proof lezen

Ben jij het type persoon die altijd typfoutjes ontdekt. Of vind je het enorm vervelend wanneer woorden verkeerd gespeld zijn? Dan is het proof lezen en redigeren van werkstukken wat voor jou.

Ook leuk! 5 x tips voor een workation in loondienst >

Webinars organiseren

Je hebt genoeg vaardigheden en ervaringen in je portfolio, waarom dit niet gebruiken én je kennis betaald te delen met de wereld?

Housesitter

Wanneer mensen op vakantie gaan, huren ze een house sitter in om inbraken te voorkomen. Maar ook op de planten water te geven of kleine dingen schoonmaken. You can be that person – plus terwijl je oppast in een leeg huis heb je vrije tijd over voor een online side hustle!

Een podcast

Heb je leuke verhalen te vertellen maar voel je – je niet thuis voor de camera en krijg je niets op papier? Dan is het beginnen van een podcast een goed idee.

Na de afbeelding meer leuke side hustles >

Podcasts over verkiezingen 2021 - Podcasts over Nederlandse verkiezingen - Podcasts verkiezingen 2021 - Podcasts over verkiezingen Nederland - Tweede Kamerverkiezingen 2021 - verkiezingen 2021

Uitlaatservice

Wie wilt er nu niet extra bijverdienen door de hele dag omringd te zijn met honden? Plus, je krijgt je stappen vitamine D én frisse lucht binnen. Alleen maar voordelen als je ‘t ons vraagt.

Affiliate marketing

Een extraatje verdienen is eenvoudig als je eenmaal leert wat affiliate marketing is én hoe je het effectief inzet. Wist je dat de meeste blogs zo het grootste deel van hun inkomen verdienen?

Social media beheer

Wist je dat veel bedrijven op zoek zijn naar mensen die de social media van de organisatie op peil kunnen houden. Handig om te weten als je – je helemaal thuis voelt in de wereld van Instagram, TikTok of Facebook!

Vierdaagse werkweek: dit zijn de voordelen >

Zingen op evenementen

Een stem van goud? Dan is het handig om te weten dat zingen op evenementen een andere goed betaalde bijbaan is die je kunt doen.

Vertaler

Spreek je twee of meerdere talen? Dan kun je – je talenkennis verzilveren door voor klanten te vertalen. Dit kunnen teksten op papier zijn of gesprekken in het echt.

Fotograferen

Oog voor mooie plaatjes en schiet je graag leuke kiekjes van natuurlandschappen of familie? Dan kun je fotograferen als side hustle doen. Bijvoorbeeld tijdens evenementen, portretfoto’s of familie fotoshoots.

Kamer verhuren

Heb je nog een plekje over in huis? Een snelle manier om geld te verdienen is om deze te verhuren, bijvoorbeeld via Airbnb of couchsurfing.

Babysitten

In de reeks leuke side hustles eindigen we met een klassieker: babysitten. Het is een bijbaantje waar velen mee beginnen, een avondje oppassen op het kind van de buren, familieleden of via een ouder via Indees.

En, welke leuke side hustles doe al jij naast je vaste baan?

CategoriesNiet gecategoriseerd