R

ROLSTOELVRIENDELIJKE RESTAURANTS IN UTRECHT: 8 x TIPS

Toegankelijk uit eten Utrecht - toegankelijke hotspots utrecht - rolstoeltoegankelijke restaurants Utrecht - restaurant met invalidentoilet Utrecht - horeca utrecht rolstoelvriendelijk

Zorgeloos uiteten, dat willen we allemaal. Helaas, wordt er niet altijd rekening gehouden met mensen in een rolstoel. Ben jij op zoek naar een toegankelijk plekje in de Domstad? Hieronder vind je 8 x rolstoelvriendelijke restaurants in Utrecht. Geen gedoe met drempels of te krappe toiletten, maar wel een fijne ambiance, lekkere gerechten en goede bediening!

Van toegankelijk uit eten aan het water tot rolstoeltoegankelijke restaurants in het centrum van Utrecht: dit zijn 8 x rolstoelvriendelijke restaurants in Utrecht >

MiLi

Bij MiLi eet je in een relaxte setting die de sferen van de Oosterse en Westerse stijl naadloos combineert. Je kunt hier kiezen uit een a la care diner, maar ook voor een shared diner waarbij je kleine gerechten met elkaar deelt. Stiekem is dat ons favoriet, want zo proef je van alles wat!

Ook leuk! 11 x cocktails drinken in Utrecht >

Seven

De smaken van Zuid-Amerika en Azië tot het Midden-Oosten en Europa: bij restaurant Seven kun je genieten van gerechten geïnspireerd op de landen waar de 7 wereldwonderen staan. Ook weer in een ‘tapas’-concept zodat je gezellig met elkaar kunt delen en van alles kunt proeven.

Restaurant met invalidentoilet Utrecht: Peter’s Bistro

Net buiten het centrum van Utrecht vind je Peter’s Bistro. Dit rolstoelvriendelijke restaurant ligt midden in de prachtige omgeving van het Griftpark, er is een invalidentoilet aanwezig en de keuken serveert de Franse keuken met Mediterrane invloeden tijdens op het zonovergoten terras of gezellig binnen.

Restaurant BLIJ

Wil je toegankelijk uit eten in Utrecht? Dan kun je terecht bij de Brugstraat bij restaurant BLIJ. Een heerlijke plek die niet alleen rolstoelvriendelijk is, maar ook een plek waar je direct aan het water zit en waar creatieve gerechten op je bord geserveerd worden. Do we need to say more?!

Simple

Midden in de Utrechtse binnenstad, op enkele meters van de Domkerk, staat een 18de-eeuwse pand waarin een hotel, maar ook restaurant gevestigd zitten. Chef-kok Rick Gresnigt, maître Tony Valens en team staan klaar om je smaakpapillen te verleiden met een wisselend, seizoensgebonden menu.

Meer rolstoeltoegankelijke restaurants in Utrecht >

Restaurant Saffraan

In het hart van de Domstad kun je toegankelijk uit eten in Utrecht bij Restaurant Saffraan. Aan de historische werf geniet je van traditionele specialiteiten variërend van de Turkse, Iraakse en Syrische keuken. Bereidt met verse producten.

Restaurant met invalidentoilet Utrecht: Het Gegeven Paard

Binnen de muren van muziekpaleis TivoliVredenburg vind je een gezellig, rolstoelvriendelijk restaurant in Utrecht: Het Gegeven Paard. Hier staan de klassiekers op de cocktailkaart, kun je een borrelplankje bestellen of een warme maaltijd voor of na een show nuttigen. Daarnaast bevindt dit restaurant zich op de begane grond, is het ook toegankelijk met een rolstoel en beschikt het café over een invalide toilet.

Het Ketelhuis

Waar vroeger in dit voormalige oude Ketelhuis stroom opgewekt werd, kun je hier nu terecht voor een 4, 5 of 6-gangenmenu. De ruimte is zoveel mogelijk origineel gehouden, denk aan de leidingen en de stoomketel die nog aanwezig zijn. Maar het restaurant is wel toegankelijk voor rolstoelen. Plus, door de 8 meter hoge glazen voorgevel lunch en diner je hier met prachtig uitzicht op de Vaartsche Rijn.

En, bij welke rolstoelvriendelijke restaurants in Utrecht ga jij toegankelijk uit eten?

CategoriesFijne Foodspots