C

COCKTAILS DRINKEN IN UTRECHT: 11 x PLEKKEN

cocktail hotspots utrecht - cocktailbars utrecht - rum club utrecht - drankje doen utrecht - restaurants utrecht - mr finch utrecht - cafés in Utrecht - leukste cocktailbars utrecht - kroegen in utrecht

Tijd om weer je favo gezelschap bij elkaar te trommelen en cocktails te drinken in Utrecht? Pak je pen en papier, je digitale notitieblok of je borrel-appgroep er dan maar bij. Want of je nu een avondje wil nippen aan klassiekers of juist nieuwe smaaksensaties wil uitproberen: dit zijn 11 gezellige cocktailbars in Utrecht die je wil onthouden.

Een drankje doen in Utrecht? Hieronder vind je de leukste cocktailbars voor cocktails drinken in Utrecht >

Mr. Finch Utrecht

Op het menu van deze cocktailbar staan verschillende alcoholische en non-alcoholische dranken, met een mooie lijst signature cocktails van Mr. Finch zelf. En voor wie altijd al had willen weten hoe je de lekkerste cocktails zelf maaktm is er de Mr. Finch cocktailworkshops met duidelijke instructies hoe je in een handomdraai 3 cocktails kunt maken.

Ook leuk! Hotspots voor een smakelijke lunch in Utrecht >

The Streetfood Club 

Deze instagrammable hotspot mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Wanneer je hier binnenkomt, weet je dat je op de juiste plek bent aangekomen. Dit is namelijk de ‘Happy Place’ van Utrecht en dat merk je meteen. Een vrolijk restaurant met felle kleuren. Een plek waar Azië en Mexico gecombineerd worden en dit resulteert in de tofste cocktails & lekkerste streetfood gerechtjes.

Meer cocktailbars in Utrecht >

The Malt Vault

Ondanks The Malt Vault in principe een whisky bar is, vind je hier ook een groot assortiment aan cocktails. Van ‘Barrel aged’ cocktails, waar de cocktail verouderd is voor een rijkere smaak tot klassieke long-drinks en Gin tonics: geniet hier van verschillende creaties!

Rum Club

Naast dat ze wel 200 soorten rum serveren drink je hier ook de lekkerste en vooral de allerleukste cocktails. Ga voor de I’m in love with the coco of een You used to call me on my shellphone. En yes, die cocktail wordt geserveerd in een schelp. Lees hier meer over de Rum Club >

One24

Voor cocktails die nét even anders zijn, ben je bij One24 aan het juiste adres. In het Carlton President hotel vind je deze cocktailbar- en restaurant waar je even helemaal in de vakantiesferen waant met unieke, tropische cocktails aan de gezellige bar of een groot zonnig terras.

Twintig

De naam Twintig verwijst niet alleen naar het huisnummer van deze cocktailbar in Utrecht aan de Ganzenmarkt. Het getal komt op meerdere plekken terug. Zo serveren ze twintig bieren, twintig wijnen én twintig – je raad het vast al – cocktails. Ga jij ze allemaal uitproberen?

Behind Bars

Wil je cocktails drinken in Utrecht? Dan wil je deze verborgen cocktailbar zeker onthouden. Met een donkerbruine chesterfield bank, gestoffeerde stoelen en schemerige licht is het een heerlijke plek om, in de jaren ’60 stijl, van je cocktail te nippen.

Spice Monkey

Aan de Oosterkade in Utrecht nip je van je cocktails volledig in Balinese sferen. Zelfs de glazen waar onze favo mixdrankje in worden geserveerd zijn helemaal in stijl. Hoe leuk is dat?

Meer tips voor een drankje doen in Utrecht >

De Utrechter 

Als je hier een cocktail bestelt krijg je daarbij een gratis showtje, waarbij het ijs wordt gecrusht en het shaken op een echte dansvoorstelling lijkt. Hoe leuk is dat?

Het Gegeven Paard

Binnen de muren van muziekpaleis TivoliVredenburg vind je een gezellig restaurant én cocktailbar in Utrecht: Het Gegeven Paard. Hier staan de klassiekers op de cocktailkaart, maar vind je ook bijzondere mixdrankjes als de Pink Fluffy Unicorn. Wat ook leuk is, elke dag serveren ze een wisselend ‘cocktail van het moment’.

Union Latin Lounge

We eindigen de reeks gezellige cocktailbars om cocktails te drinken in Utrecht met een Latijns-Amerikaans juweeltje. Aan de Bilstraat kun je namelijk genieten van een goede (Cubaanse) cocktails met swingende Latin-muziek op de achtergrond.

En, bij welke leuke plekken ga jij een drankje doen in Utrecht?

Bron omslagfoto: Het Gegeven Paard

CategoriesDrankje doen