D

DIT ZIJN LEUKE RESTAURANTS VLAKBIJ DE EIFFELTOREN

Goedkoop eten Eiffeltoren - Italiaans restaurant Eiffeltoren - restaurant met zicht op de Eiffeltoren - eten in de Eiffeltoren

Parijs, always a good idea. Want met de vele bezienswaardigheden, cultuurrijke musea en de gezellige culinaire hotspots is er genoeg te doen in de Franse hoofdstad. En het liefst doen we dat allemaal tegelijkertijd. Bij deze leuke restaurants vlakbij de Eiffeltoren kun jij je letterlijk dóór Parijs eten.

Van eten in de Eiffeltoren en Italiaanse hotspots tot restaurants met prachtig uitzicht: dit zijn leuke restaurants vlakbij de Eiffeltoren >

Restaurant Girafe

Genesteld in het hart van de Cité de l’Architecture in Parijs, draait Girafe om ouderwetse gebaren, nauwkeurige bediending en zeevruchten en vis van de Franse Kust. Het concept is bedacht met oog voor de jaren dertig door Joseph Dirand en dat vind je terug in de crèmekleurige banketten, een marmeren bar, originele pilasters, maar ook in de stijl van dineren: een mengeling van allure, onverwachtheid en zorgeloosheid in een zeer Parijse stijl. En niet te vergeten een schitterend terras, met zicht op de Eiffeltoren.

Francette

Francette bevindt zich letterlijk ‘drijvend’ onder het nationale embleem: de Eiffeltoren en is een eerbetoon aan het lijnschip France dat in de jaren zestig de Trans-Atlantische cruises verzorgde. En dat vind je terug in het architectuur (letterlijk op een boot) en de drie verschillende culinaire concepten die op een eigen manier focussen op de diversiteit van de Franse keuken en de bijhorende wijnen.

Parijs city guide: 15 x leuke activiteiten & bezienswaardigheden

Le Jules Verne

Met Le Jules Verne smokkelen we een beetje. Want dit restaurant ligt niet vlakbij de Eiffeltoren, maar vind je letterlijk óp de tweede etage van de Eiffeltoren. Een mooiere locatie bestaat bijna niet. En dat zie je stiekem ook wel terug aan het prijskaartje: lunchen doe je hier vanaf € 90,- en dineren vanaf € 210,-. Je krijgt er wel fantastisch uitzicht en goed bereide klassieke Franse gerechten voor terug.

Madame Brasserie

En nu we toch een beetje aan het smokkelen zijn.. Madame Brasserie is een duurzaam, lokaal en verantwoord restaurant die je óp de eerste etage van de Eiffeltoren vindt. Ook hier kun je het Parijse leven vanaf de Eiffeltoren zien en de keuken (her)ontdekken die het meest lijkt op de Lichtstad: een kookstijl die de geest van delen uitstraalt, diversiteit viert en gezelligheid cultiveert. Met aandacht voor mens en milieu.

Goedkoop eten vlakbij de Eiffeltoren: Le Petit Cler

In Parijs weet je: hoe dichterbij een populaire bezienswaardigheid, hoe hoger het prijskaartje. Toch zijn er ook genoeg restaurants vlakbij de Eiffeltoren waarbij je terecht kunt voor een betaalbare (én goede) maaltijd. Bijvoorbeeld bij Le Petit Cler, een favoriet van de locals. En als de lokale mensen er komen, dan zit het meestal wel goed! Zo scoor je hier al de daghap voor €12,50 per persoon en vind je op menukaart een ruim aanbod aan Franse gerechten.

Ook leuk! 5 x verborgen terrassen in Parijs >

Restaurant met zicht op de Eiffeltoren: Les Ombres

In het hart van de weelderige tuin van het museum Quai Brandly vind je het verfijnd Parijs restaurant: Les Ombres. Waar je ook kunst op je bord vindt: de hedendaagse keuken die de grote klassiekers van het Franse culinaire erfgoed opnieuw interpreteert én serveert. Met op de achtergrond een panoramisch uitzicht over Parijs, met als showsteler de Eiffeltoren: die ‘s avonds met haar lichtjes de tafelkleden projecteert.

Monsieur Blue

Een andere restaurant met zicht op de Eiffeltoren is Monsieur Bleu. Je vindt dit restaurant in de westelijke vleugel van het Palais de Tokyo, vlakbij de kades en letterlijk tegenover de Eiffeltoren. Door deze ligging word je op het terras begroet met een adembenemend uitzicht, maar ook binnen zit je hier meer dan prima. Binnen in een interieur wat schreeuwt ‘chic Frans-restaurant’, geniet je van klassieke, Franse seizoensgebonden gerechten.

Italiaans restaurant Eiffeltoren: Alfio

Bij Girls Who zijn we dol op de Italiaanse keuken, waar we ook op de wereld zijn. Dus ook in de hoofdstad van Frankrijk. De Girls Who deze liefde delen, kunnen in het romantische Parijs hun hart luchten bij Alfio. Bij dit Italiaans restaurant vlakbij de Eiffeltoren worden de pasta’s en pizza’s ambachtelijk bereid. Yum!

En, bij welke leuke restaurants vlakbij de Eiffeltoren schuif jij aan?

Omslagfoto: Girafe