5

5 x VERBORGEN TERRASSEN IN PARIJS

terrassen in parijs

Een tripje naar Parijs op de planning en van plan om te terrassen als een echte Parisienne? Dit zijn de best bewaarde terrassen van Parijs.

Dit zijn misschien wel de best bewaarde hotspots van Parijs >

1. Pavillon Puebla

Op de heuvels van park Buttes-Chaumont vind je het terras van Pavillon Puebla. Naast het huis uit de tijd van Napoleon III is een enorm terras ‘overgebleven’. Je vindt er genoeg schaduw om de hitte mee te overleven, loungeplekken met grote kussens en als je geluk hebt staat er een zwembad voor je klaar.

Adres: Parc des Buttes Chaumont, Avenue Darcel, 75019 Paris, Frankrijk

Meer hotspots en tips voor Parijs >

2. Le Pavillon du Lac

Een verborgen parel in de terrasscène van Parijs, te vinden in het park Buttes-Chaumont. Dit chique bar-restaurant heeft maar liefst drie terrassen, en welke je ook kiest, overal zit je middenin het groen en je eet heel lekker

Adres: 1 Rue Botzaris, 1 Avenue Alphand, 75019 Paris, Frankrijk

Meer toffe terrassen in Parijs >

3. Le Jardin du Petit Palais


Als je vaker in Parijs bent geweest, mijd je waarschijnlijk de Champs Elysées – een beetje zoals  de Kalverstraat in Amsterdam. Toch zeggen wij: sla het Petit Palais niet over. In de tropische tuin erachter vind je namelijk een oase van rust. Un petit café tussen de palmbomen, klinkt goed toch?

Adres: Avenue Winston Churchill, 75008 Paris, Frankrijk

10 x terrassen met spectaculair uitzicht >

5. Cafe A

Ook weer zo’n verstopt terrasje in Parijs, want achter de muren van dit 18e eeuwse klooster ligt een hele grote en fijne binnenplaats. Daar organiseren ze regematig leuke pop-up events en zomerexposities. Reserveer rond een uur of 19.00 een tafeltje als je er ’s avonds wilt eten, want de tuin sluit om 22.00 uur.

Adres: Maison de l’Architecture, 148 Rue du Faubourg Saint-Martin, 75010 Paris, Frankrijk

5. L’Entrepôt

Buiten de toeristische route van Parijs vind je dit culturele centrum met onder andere een bioscoop die drukbezocht wordt door locals. Maar ook voor hun tuin, met leuke cocktailkaart, goede wijnen en uitgebreide brunch op zondag.

Adres: 7 Rue Francis de Pressensé, 75014 Paris, Frankrijk

Ook leuk! Culy schreef een artikel over ongeschreven regels over terrassen in Parijs >

CategoriesEuropa