M

MUSEA IN PARIJS: DIT ZIJN DE LEUKSTE

museum in Parijs - fotomuseum parijs - La Maison Européenne de la Photographie - leukste musea in parijs - Centre Georges Pompidou - mode musea in Parijs - Fondation Louis Vuitton - musée d'orsay - Louvre Parijs

Parijs, always a good idea. Want met haar knusse cafés, vele toeristische bezienswaardigheden én een flinke dosis kunst en cultuur (lees: 150 musea) is er genoeg te doen in de Franse hoofdstad. Hieronder vind je de leukste musea in Parijs op een rijtje.

Van de o zo bekende Louvre tot toffe mode musea: dit zijn de leukste musea in Parijs >

1. Louvre

De Louvre, één van de bekendste kunstmusea in Parijs. Niet voor niets natuurlijk, want deze favoriet staat vol met kunstwerken van beroemde kunstenaars en schilders – inclusief de befaamde Mona Lisa van Leonardo da Vinci. Girls Who tipt: boek een privé tip met een opgeleide gids. Zo weet je zeker dat je niet verdwaald tussen de schilderijen, niks mist én de aandacht alleen op jullie is gericht.

City guide: 15 x leuke dingen om te doen in Parijs >

2. Fotomuseum Parijs: La Maison Européenne de la Photographie

Te vergelijken met Foam in Amsterdam, vind je in de Franse hoofdstad het Maison Européenne de la Photographie (MEP). Oftewel één van de beste fotomusea van Parijs. Ondanks het museum werkt met exposities – en niet zozeer een vaste collectie heeft – ligt de focus vaak op grote internationale namen uit de mode, reclame of fotografiewereld. Zo is er altijd wel wat bijzonders te ontdekken.

3. Musée d’Orsay

Van treinstation naar museum: Musée d’Orsay staat bekend om ‘s werelds grootste (post-)impressionistische kunstcollectie. Maar misschien herken jij het museum aan de Instagramwaardige klok – nog van het oorspronkelijke station – die op social media rond gaat.

4. Centre Georges Pompidou

Met de vele gekleurde buizen aan de buitenkant is het gebouw van Centre Georges Pompidou – in het 4e arrondissement – niet te missen. Eenmaal binnen stap je in de wereld van moderne kunst. Zo kom je hier onder andere mooie sculpturen, video’s , boeken en muziek tegen.

Dit zijn de leukste wijken in Parijs >

5. Fondation Louis Vuitton

Gelegen net buiten het bruisende hart van de stad, kunnen modeliefhebbers hun hart luchten bij de Fondation Louis Vuitton. Het sculpturale gebouw alleen al is een bezoek waardig. Maar eenmaal binnen vind je hier bijzonder ruimtelijke zalen met altijd een inspirerende selectie van ‘s werelds mooiste kunst.

Vanaf de tweede heb je uitzicht over de hele stad en is ook de indrukwekkende constructie van het museum goed te bewonderen. Ook leuk: in de verte spot je de Eiffeltoren, leuk voor een toeristisch kiekje on je insta feed.

Hier vind je 5 x verborgen terrassen in Parijs >

6. Palais Galliera – The Gabrielle Chanel Room

Een andere toffe mode musea in Parijs vind je bij Palais Galliera. Hier is de kelderverdieping helemaal gewijd aan N°5. Waarbij de tentoonstelling begint bij het prille begin van Gabrielle’s Chanel carrière. En op een chronologische volgorde de ontwikkelingen van Chanels chique stijl laat zien. Kortom: een échte must see voor modeliefhebbers!

7. Petit Palais

Naast dat je in Petit Palais terecht kunt voor een grote verzameling aan oude- en moderne kunst. Is het interieur van dit museum ook écht noemenswaardig. De schitterende plafond schilderingen, bijzonder marmer vloeren en mozaïek laten je mond openvallen!

Meer leuke musea in Parijs vind je onder de foto >

Bron: Petit Palais Parijs

8. Palais de Tokyo

Palais de Tokyo is een pareltje in Parijs. Want naast een bijzondere collectie met bekende én minder bekende kunstenaar, kun je in dit museum in Parijs je terug trekken in de tuin mét prachtig uitzicht op de Eiffeltoren. Schiet als souvenirtje een (zwart-witte) foto in de oudste photo booth – die staat hier namelijk ook!

9. Musée Picasso

Het meest complete Picasso museum ter wereld vind je in de Franse hoofdstad. Met ruim 5.000 creaties krijg je in Musée Picasso een goed beeld van de Spaanse genie – die overigens bijna een halve eeuw lang in Parijs woonde! Ook leuk: drink een café au lait met een pain au chocolat op het dakterras in het fijne museum-café.

Dagtrip vanuit Parijs: 11 x zien, tips & doen in Versailles >

10. Rodin Museum

Gevestigd in een 19-eeuwse villa vind je het Rodin Museum, waar je binnen én in de grote beeldentuin, de vele beeldhouwwerken van Rodin kunt bewonderen. En, het leuke is: de befaamde beeldhouwer heeft écht gewerkt in deze villa.

En, welke leuke musea in Parijs staan op jouw bucketlist?

CategoriesNederland