6

6 x RESTAURANTS BIJ CENTRAAL STATION AMSTERDAM

restaurants centraal amsterdam - centrum amsterdam hotspots - restaurants centraal station amsterdam

Zodra je het imposante Centraal Station uitloopt wordt je direct opgeslokt door de drukte van het Stationsplein. Je maag knort, maar je ziet door de bomen het bos niet meer. Help, wat nu?! Wij helpen je graag op het juiste spoor. Deze heerlijke hotspots bevinden zich op maar 15 minuten loopafstand van het station.

Restaurant Arca Amsterdam

Goed Portugeel eten vlakbij het Centraal station? Steek dan over naar restaurant Arca! Hier staat Chef Henrique aan het roer, die onlangs is verkozen als hoogste nieuwkomer op nummer 38 in de lijst van de 100 beste chefs ter wereld. Met de opening van ARCA wil hij gasten in Amsterdam kennis laten maken met culinair Portugal. Dat doet bij hij ARCA, waar je kunt genieten van authentieke Portugese ingrediënten en gerechten met Aziatische invloeden. Ook een super leuke plek voor een drankje aan de bar! Meer over Arca lees je hier >

reestaurant arca amsterdam - arca amsterdam

Culinaire kunsten bij Wolf Atelier

Aan het Westerdok vind je het atelier van chef Wolf. De monumentale spoorbrug is de plek waar hij en zijn team eindeloos experimenteren met smaken. De gastvrijheid is hier even warm als het prachtige Oostenrijkse interieur. Want bij Wolf Atelier tellen alle details. Laat je hier verrassen door de verfijnde gerechten met een gebalanceerd palet van smaken terwijl je romantisch uitkijkt over ’t IJ.

Retourtje Caribbean bij Cut Throat 

Trek na het reizen? Schuif dan direct aan op het nieuwste en grootste terras van de binnenstad. Cut Throat, de barber slash bar slash restaurant aan het Beursplein, serveert sinds kort de Caribische creaties uit de foodtruck van Ed’s Caribbean Street Food. Knapperige cassavefrietjes, empanadas en zacht gestoofd vlees spoel je weg met de kleurrijke cocktails van bartender Vitaly Alekseev.

Cut Throat – hotspots Amsterdam Centrum – restaurants Amsterdam centraal

Parijs aan het Damrak bij De Roode Leeuw

Liever een minitripje naar de stad van de liefde? In de serre van Brasserie De Roode Leeuw waan je je heel even in Parijse sferen. En dat op nog geen 5 minuten lopen vanaf Centraal Station. In het kleurrijke interieur vol mooie tegeltjes, marmer en fluweel vergeet je bijna dat je in Amsterdam bent.

Aan de Amsterdamse grachten bij The Avocado Show Downtown

Als er één route is die wij zonder gezeur volgen, is het wel de route langs de Amsterdamse grachten. Stop vooral even bij The Avocado Show, waar Avocado-afficionado’s smullen van ‘s ochtends tot ’s avonds van het groene goud in gerechten als pokébowls, burgers, avocado fries en nachos met truffelguacamole.

Meer Restaurants vlakbij Centraal Station >

Ook lekker: de beste plekken voor koffie & taart in het centrum >

Verse vis bij The Seafood Bar

In 2012 opende de familie Visscher (goede naam ook) hun eerste filiaal van The Seafood Bar in Amsterdam. Bij één locatie hebben ze het niet gelaten. Dat de familie een enorme passie voor vis en mooie wijnen heeft is wel duidelijk. Inmiddels hebben ze drie locaties in Amsterdam; op Het Spui (op loopafstand van Centraal), op de Ferdinand Bolstraat, op de Van Baerlestraat en een locatie in Utrecht op het Stationsplein. Genoeg opties dus om dit leuke concept eens te bezoeken.

Welke restaurant dichtbij het Centraal Station Amsterdam bezoek jij?

CategoriesFijne Foodspots