B

BESTE CHINEES IN AMSTERDAM: DIT ZIJN DE FAVORIETEN

chinees eten Amsterdam - beste Chinese restaurants Amsterdam - Chinees restaurant Amsterdam centrum - beste chinees amsterdam centrum - chinees restaurant Amsterdam zuid - Chinees restaurant Amsterdam west - Chinees restaurant Amsterdam Oost - Chinees restaurant Amsterdam Zeedijk

Als je fan bent van Chinese gerechten hoef je gelukkig niet helemaal naar Azië af te reizen. In onze hoofdstad zijn er genoeg gezellige plekjes waar we van peking eend, dim sum & andere gerechten kunnen genieten. Ben jij op zoek naar de beste Chinees in Amsterdam? Bij deze restaurants kun je aanschuiven!

Van Chinees eten in Amsterdam West, Zuid en Oost tot aan het centrum: dit zijn de beste Chinese restaurants in Amsterdam >

1. UMAMI by Han Amsterdam

Met een focus op het overbrengen van de Chinese cultuur, vernieuwing en gezondheid heeft ondernemer Han Ji Umami by Han opgericht: een Chinees restaurant in Amsterdam West waar alles om social dining draait. Het delen van eten brengt mensen dichter bij elkaar en dat is een belangrijk uitgangspunt in de Chinese cultuur. Op de menukaart vind je originele Chinees fusion-gerechten met een hoog culinair niveau én die de gezondheid een boost geven, maar voor een aantrekkelijke prijs!

2. FuLu Manderijn

De Chinese keuken is onderverdeeld in meerdere keukens. FuLu Manderijn, die je direct naast de Dam vindt, serveert delicate Sichuan gerechten met een sierlijke aanpak. Het meest kenmerkende ingrediënt in de Sichuanese keuken is de sichuanpeper. Dus verwacht een rijk palet aan levendige en pittige smaken. Combineer dit met één van de signature cocktails & eindig de avond met één van de creatieve desserts.

3. Full Moon Garden

Verborgen van de drukke hoofdstraat van de Leidseplein vind je Full Moon Garden. Met een modern interieur, gebaseerd op Aziatische elementen, proef je hier de smaken van de traditionele Katonees gerechten. Met uiteraard ook meerdere keren Peking eend op het menu!

4.  Restaurant San Lok

Chinees Restaurant San Lok in Amsterdam Nieuw West is een modern restaurant, dat gelukkig Chinees is gebleven. Al drie decennia staat het restaurant regionaal bekend vanwege de kwaliteit en verfijnde smaak van hun delicatessen.

5. Chinees restaurant Amsterdam centrum: Sea Palace

Een andere leuke Aziatische restaurant vlakbij Amsterdam Centraal is het op het water drijvende (!), Chinese restaurant Sea Palace. Je kunt hier terecht voor een uitgebreide dim sum lunch, een traditionele Chinese fondue of een klassiek bordje Peking eend. Én om het nog bijzonderder te maken: de gerechten worden hier door een robot gebracht.

6. Sichuan Food

Sichuan Food in Amsterdam is het eerste Chinese restaurant in Europa dat een Michelinster ontving. De Peking eend wordt hier in 3-gangen geserveerd: met dunne pannenkoekjes, delicaat garnituur en een rijke saus. Sichuan’s Peking trekt grote namen vanuit de hele wereld. En dat beloofd wat!

7. Nam Kee

Nam Kee heeft niet één plek waar je Chinees kunt eten in Amsterdam, maar zelfs drie plekken in onze hoofdstad. Sinds 1981 geniet je bij het restaurant van traditionele Kantonese gerechten bij jou aan tafel, bereid door chefs die zelf uit deze regio komen. En, dat proef je!

Ook leuk! 8 x goede Aziatische restaurants in Amsterdam >

8. Chinees restaurant Amsterdam centrum: Dragon City

In een smal steegje, in het verlengde stuk van de Dam vind je Dragon City. Dit restaurant is een mix van de authentieke Chinese keuken met invloeden van de Nederlandse keuken. Perfect voor wie lekker Chinees wil eten in een restaurant in het centrum van Amsterdam!

9. Ron Gastrobar Oriental

Als je op zoek bent naar echt een goed Chinees restaurant in Amsterdam dan reserveer je een tafel bij Ron Gastrobar Oriental, waar ze je volledig in Oosterse sferen. brengen De keuken combineert traditionele Chinese technieken met internationale invloeden, wat zorgt voor spannende combinaties en happen op hoog niveau.

10.  Chinees restaurant Amsterdam Zuid: Oceania

Sinds 1978 kun je bij de familie Chan terecht voor authentieke Chinese keuken en diensten. De naam ‘Oceania’ betekent in het Chinees ‘fortuin van de zee’ en is gekozen door de ligging van Nederland: omringd door zee. Om deze reden zijn zeevruchten een specialiteit van Oceania. Het restaurants is geliefd door lokale en internationale kenners. En dat zegt stiekem al genoeg!

11. Oriental Restaurant Ruby

We eindigen de reeks met nog een Chinees restaurant in Amsterdam Zuid: Oriental Restaurant Ruby. De authentieke gerechten worden in de vorm van tapas geserveerd. Wat betekent, leuk en gezellig om samen te delen. En om zo van verschillende gerechten te proeven. Want wie zegt dat je moet kiezen?

En, bij welke Chinees restaurant in Amsterdam schuif jij aan?

Omslagfoto: Umami by Han

CategoriesFijne Foodspots