DRINK / Drankje doen

GOEDE KOFFIE EN TAART IN AMSTERDAM OOST & CENTRUM

Leuke plekken in West waar je écht goede koffie drinkt en een goed stuk taart of koek naast kunt eten. Dit omdat zij, en jij waarschijnlijk ook - niet alleen koffie drinkt puur voor de cafeïne. Maar ook omdat het een heel gezellige bezigheid is. Dit zijn de beste plekken voor koffie en taart in Amsterdam Oost & Centrum

Waar je moet zijn voor écht goede koffie in Amsterdam, het liefst met een lunch of goed stuk taart ernaast? Onze koffiespecialist Laura zocht het voor jullie uit. Dit zijn de leukste koffie hotspots in Amsterdam Centrum & Oost!

Dit zijn de beste plekken voor koffie en taart in Amsterdam Oost & ’t Centrum >

Bocca

Wanneer je het Rijksmuseum uitgerold komt, rol dan nog eventjes verder door de Spiegelgracht en dan de Kerkstraat in. Hier vind je Bocca. Je kiest tussen een espresso, een white of een filter. Op de bar vind je ook een fijne collectie aan taartjes en cakes. Tip: de knusse houten zithoek achterin is mijn favoriet. Je kent ‘m wel van mijn Instagram 😉

Wijk: Centrum
Google Maps: Kerkstraat 96
Bocca Amsterdam >

Koffie Amsterdam Centrum // koffie hotspots Amsterdam // goede koffie Amsterdam centrum

4850

In de winter van 2017 is er een hele fijne nieuwe koffie – en wijn plek geopend, vlak achter het OLVG. Perfect voor een opening in de winter, want de Zweedse eigenaren achter 4850 weten heel goed hoe je hier op de zondagmiddag aan Fika of Hygge doet. Je drinkt hier fijne lichtgebrande koffie en daarbij een ‘broodje kaas’ of een ‘kanelbulle’. Blijf lekker hangen – want buiten is het koud, je krijgt vanzelf zin in een mooi glas wijn als je naar de wijnkast kijkt. Nu de lente is aangekomen kun je ook buiten zitten! Hiephoi.

Wijk: Oosterpark
Google Maps: Camperstraat 48-50
4850 Amsterdam >

Koffie en Taart in Amsterdam Oost & Centrum // lunchen Amsterdam Centrum // Koffiebar Amsterdam

Toki

Wie heeft het nog niet op Insta voorbij zien komen, het mooie terrazzo marmer van Toki. Heerlijk voor je insta plaatjes schieten. En over heerlijk gesproken, dan moeten we het over de cakes hebben. Bananen cake maar vooral ook de Chocolade cake. Man man. Toki is een fijn plekje voor als je op de Haarlemmer aan het winkelen bent. Of op de Noordermarkt bent. Niet in de buurt? Dan is het ook zeker het omfietsen waard.

Wijk: Centrum
Google Maps: Binnen Dommerstraat 15
Toki >

Koffie en Taart in Amsterdam Oost & Centrum // koffie Amsterdam

Recept voor heerlijke havermout cappuccino >

Rum baba

Iets verder in Oost, in het charmante straatje de Pretoriusstraat vind je het kleurrijke Rumbaba. Altijd lekker druk, met een ‘ik kan niet kiezen’ selectie aan taartjes. Ga hier lekker achterin bij de mooi geschilderde muur zitten. Helemaal leuk als backdrop voor je foto van jullie koffietjes en taartjes.

Wijk: Oost
Google Maps: Pretoriusstraat 33
Rum Baba >

Koffie en Taart in Amsterdam Oost & Centrum

Scandinavian Embassy

Heb je zin in een tripje naar Zweden maar kun je die reis op het moment niet betalen? Ga dan even naar Scandinavian Embassy. Grote kans dat je hier alleen Zweeds (of Engels) om je heen hoort. Lekker smullen van een Scandi lunch met zalm en veggies. En bij je koffie natuurlijk lekker snacken met zo’n heerlijke kaneelbol.

Wijk: de Pijp
Google Maps: Sarphatipark 34
Scandinavian Embassy >

Koffie en Taart in Amsterdam Oost & Centrum

Coffee & Coconuts

Deze locatie in een oud theater is een ware beleving. Altijd druk en het is jagen op een plekje. Maar toch blijft het populair: je kijkt je ogen uit naar het interieur en het pand. Het is hier een echte all daysituatie. ’s Ochtends koffie en ontbijt is mijn favoriet. Lekker boven in gaan zitten zodat je naar beneden kunt koekeloeren.

Wijk: de Pijp
Google Maps: Ceintuurbaan 282-284
Coffe & Coconuts >

Dit zijn de leukste koffie hotspots van Amsterdam-West >

All the Luck in the World

Een koffiebarretje not so much, maar wel een tip die we jullie niet willen onthouden. De winkeltjes van All the luck in the World zijn een feest: een combinatie van vintage schatten en producten van eigen lijn. De ATLITW winkel naast het Oosterpark heeft ook een cafétje. Met mooie planten en roze muren. En lekkere taartjes. En met uitzicht op de mooie spulletjes. Enough said?

Wijk: Oosterpark
Google Maps: Linnausstraat
All the luck in the world >

Drink jij veel koffie? Dan leef je waarschijnlijk langer. Zo dit dat >

Koffie en Taart in Amsterdam Oost & Centrum

Dit waren de beste plekken voor koffie en taart in Amsterdam Oost & Het Centrum. Waar en met wie ga jij binnenkort genieten van lekkere koffie met goede taart?  Gerelateerde artikelen