A

AWARD-WINNING CHEF HENRIQUE OPENT RESTAURANT ARCA IN AMSTERDAM

reestaurant arca amsterdam - arca amsterdam

Leuk, leuk, leuk! Van nieuwe restaurants in Amsterdam worden wij altijd blij, maar als er een culinair masterbrein aan het roer staat is het natuurlijk al helemaal feest. De Portugese chef-kok Henrique Sá Pessoa heeft de deuren van Bar & Restaurant ARCA in art’otel (zat voorheen 5&33 Amsterdam) geopend en brengt daarmee zijn culinaire visie naar Nederland.

Portugees restaurant in Amsterdam

Portugese restaurants in Amsterdam, die zijn er niet zoveel. En zeker niet op dit niveau. Chef Henrique is onlangs verkozen als hoogste nieuwkomer op nummer 38 in de lijst van de 100 beste chefs ter wereld. Dat is nogal veelbelovend.

Met de opening van ARCA wil hij gasten in Amsterdam kennis laten maken met culinair Portugal. Dat doet bij bij ARCA, waar hij authentieke Portugese ingrediënten en gerechten tot leven brengt door er een moderne twist van Aziatische invloeden aan te geven. Goede combinatie, als je het ons vraagt.

Meer restaurants in de buurt van Centraal Station Amsterdam >

Wat staat er op het menu van ARCA Amsterdam?

Met Henrique als ARCA’s concept chef, ligt de dagelijkse leiding van ARCA in handen van Ricardo Pereira (chef-kok) en Rodrigo Silva (souschef). Hun gerechten zijn gemaakt op basis van het shared dining concept. Deze gerechten moeten het gezellige gevoel van een mediterrane vakantie naar Amsterdam brengen. Enkele favorieten zijn de zeebaars met gestoofde inktvis in witte wijn of gekonfijte buikspek met paksoi en ingelegde sinaasappel. De Bacalhau a’Bras (foto) moet je ook zéker proeven. Zó lekker!

Portugese bitterbal

Ook de kleinere gerechten zijn een feest. Denk aan de Portugese variant van de Nederlandse bitterbal, gevuld met kalfsnek en chorizo, de verse Octopus salade en een pittige tonijn tataki. Om de gerechten te complimenteren is er een speciale cocktailkaart ontworpen. Deze signature cocktails zijn geïnspireerd op de uitgestrekte handelsroutes van Portugal, Aziatische kruiden en sterke smaken.

Zoveel mogelijk proeven bij restaurant Arca? Kies van voor een van de twee speciale tasting menu’s: A Taste of Portugal en A Touch of Asia. Happy tasting!

CategoriesFijne Foodspots