S

STIJLVOL DINEREN BIJ RESTAURANT JANSZ. IN HET PULITZER HOTEL

jansz amsterdam

Een hotel-restaurant zoals deze hoort te zijn. Hip, maar niet té. Formeel, maar niet overdreven. Kwaliteitseten, maar geen mini-hoeveelheden. Op prijs, maar niet te duur. Als je niet beter zou weten, zou je haast denken dan Jansz. een stand-alone restaurant is. Maar leg je toch de link met Pulitzer, dan komen de overeenkomsten naar voren.

Jansz. in de Negen Straatjes is geïnspireerd op de 17e-eeuwse ambachtsman Volckert Jansz. De beste man stond bekend om zijn uitmuntende smaak, voor zowel stijl als eten. Dat is dan ook precies wat te behalen valt bij restaurant Jansz in Amsterdam. Geweldig eten in een heel stijlvolle setting – een ode aan Volckert.

In het hotel-restaurant vind je comfortabele mosgroene banken langs de muren, witte marmeren tafeltjes met daarom roze servetten (zijn we gek op) en een open keuken. Daar worden flink wat blikken in geworpen door foodies als wij.  En voor wie nog beter zicht wilt krijgen op wat er in de keuken gebeurt: neem plaats aan de marmeren keukenbar.

Meer Girls Who Eat restauranttips >

Ongedwongen Amsterdamse uitstraling

In de keuken ‘doen’ ze, anders dan in veel hotel-restaurants, niet aan gangendiners. Nee, je kunt helemaal zelf kiezen wat je van de uitgebreide kaart kiest. Jansz. serveert prachtig bereide klassiekers met een ongedwongen Amsterdamse uitstraling. ‘Een nieuwe oude wereld van subtiele elegantie is verrassend dichtbij.’, zoals ze dat zelf zeggen.

Wat wij aten? See for yourself.

Ook leuk voor in de agenda: Rosé Sundays iedere zondag van de maanden juni, juli en augustus kun je een tafeltje reserveren en daar vervolgens de hele dag aan rosé nippen. Daarnaast staan er ook zomerse gerechten klaar om die ernaast te zetten!

Jansz. is zeven dagen per week geopend voor lunch en diner. En onze tip: drink na je etentje nog een borrel in Pulitzer’s bar!

Jansz. Amsterdam
Reestraat 8
1016 DN Amsterdam
+31(0)20 5235 282
info@janszamsterdam.com

[wdi_feed id=”1″]