D

DEZE DINGEN MOET JE ÁLTIJD DOEN ALS JE GAAT REIZEN

reis tips - travel tips - tips buitenland - vakantie tips

Om een bijzondere ervaring van een tripje te maken zijn er een paar dingen die je op iedere plek kunt doen. Een aantal van deze dingen zul je wellicht al doen of hebben gedaan, maar vaak worden ze toch nog vergeten. Zonde. Hieronder vind je de dingen die je eigenlijk sowieso moet doen tijdens iedere trip, wat voor soort reis je ook maakt. 

Vind hier de beste reis tips voor al jouw tripjes >

Maak foto’s om momenten vast te leggen

Dit heb je ongetwijfeld al vaker gedaan en wordt eigenlijk nooit vergeten. Neem zoveel foto’s als je kunt om te gebruiken als aandenkens voor je reis. Vergeet alleen niet om na het maken van de foto’s je telefoon weg te leggen en te genieten van het moment!

Leer een aantal zinnen of woorden in de lokale taal

Je hoeft het natuurlijk niet vloeiend te spreken, maar een kleine poging wagen om iets te kunnen zeggen is altijd leuk en handig. Leren hoe je hallo, alsjeblieft en dankjewel zegt laat zien dat je respect hebt. Daarnaast kan het leren van getallen en prijzen je financieel helpen en leren hoe je een specifieke zin zegt, kan de hele ervaring veranderen.  Deze reisapps helpen je bij een soepele reis >

Vind hier 16 handige reis tips voor de perfecte reisvoorbereiding > 

Ontdek de omgeving te voet of met het openbaar vervoer

Je kunt natuurlijk niet altijd overal lopend naar toe. Soms liggen hotspots ver uit elkaar, helpt het weer niet mee of heb je misschien snel rugklachten. Probeer dan wel tussen de activiteiten door te lopen, omdat je zo verborgen plekken of nieuwe dingen vindt die je kunt doen. Een andere optie is om mee te gaan met wandeltochten.

Aan de andere kant biedt het openbaar vervoer natuurlijk meer mogelijkheden en is dit vaak ook niet duur. Met vervoer zoals lokale trams of hop-on / off-bussen kun je de mensen, architectuur en straten op je gemakje bekijken.

Probeer zoveel mogelijk lokale gerechten als je kunt

Lokaal eten is altijd goedkoper en zo lekker dat je het mist als je weer thuis bent. De plekken om lokaal eten te krijgen zijn eindeloos. Van bijvoorbeeld kraampjes met de lekkerste streetfood in Thailand tot restaurants met de beste goulashsoep in Budapest.

reis tips - travel tips - tips buitenland - vakantie tips

Maak contact met locals

De lokale bevolking maakt evenveel deel uit van een gebied als bijvoorbeeld het landschap. Praat met de lokale bevolking om meer te weten te komen over hun leven, cultuur en hun thuisland. Kijk in plaats van naar de supermarkt gaan of een local een kraam heeft met lekker fruit en koop dan bij hun. Dit is een van de leukste reis tips!

Doe iets wat je alleen op die plek kunt doen 

Ga bijvoorbeeld chocolade eten in België of stap in een gondel in Venetië. Je kunt natuurlijk ook wat meer onderzoek doen voor je reis en ontdekken wat nog meer leuk is om te doen in de plaats die je bezoekt. Probeer hier de minst toeristische dingen uit te kiezen. 

Alles wat je moet weten rondom een reisverzekering vind je hier >

Lees je in over de geschiedenis

Hoe saai geschiedenis soms ook is, het is belangrijk om te weten wat er over de hele wereld is gebeurd en dat niet te vergeten. Lees voordat je ergens heengaat wat over de geschiedenis van de regio en onderzoek of je op deze plek iets kunt doen dat je meer inzicht geeft in die geschiedenis. Het is een van de belangrijkste dingen om te doen tijdens het reizen en helpt je een plek een beetje beter te begrijpen.

ReizenReizen

Doe wat de locals ook doen

Waar ter wereld je ook bent, het beste wat je kunt doen is de lokale bevolking volgen. Zij zijn degenen die jouw bestemming door en door kennen. Als er bijvoorbeeld een lokaal gezin in de rij staat voor een activiteit, is het waarschijnlijk een leuke activiteit om te doen. Als je groepjes locals dezelfde soort koffie ziet drinken, zoek die koffie dan omdat het blijkbaar een specialiteit is. 

Welke van deze reistips ga jij gebruiken tijdens je volgende tripje?

CategoriesReistips