A

ALLES WAT JE MOET WETEN RONDOM EEN REISVERZEKERING

reisverzekering - reis tips - reis tip - goede reisverzekering - independer

Het voorjaar is helaas nog lang niet in zicht. Hoe je dat laatste
stukje winter overleefd? Boek een vakantie! Stedentripje, wintersport of zonvakantie maakt niet uit. Zolang je er maar even tussenuit gaat. En op wat voor soort vakantie je ook gaat, één ding mag je absoluut niet vergeten: een goede reisverzekering. Hieronder lees je alles wat je hierover moet weten.

Op een ziekenhuisbezoekje tijdens jouw vakantie zat je natuurlijk al niet te wachten en niks is erger dan achteraf ook nog een torenhoge (onverwachte) rekening toegestuurd krijgen. Daarom hebben we wat punten onder elkaar gezet om over na te denken en hoe het kiezen van een zorgverzekering makkelijker wordt.

Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te weten dat een basiszorgverzekering alleen de kosten van spoedeisende hulp in het buitenland dekt, tot het bedrag dat dezelfde behandeling in Nederland gekost zou hebben.

Meer hierover lees je hieronder >

Blijf je binnen Europa of niet?

Niet iedere verzekering is namelijk overal geldig. Afhankelijk van de bestemming kan je je verzekeren. Zo kies je bijvoorbeeld voor Europa dekking of wereld dekking. Let wel op dat een reisverzekering vaak niet geldig is in landen met een negatief reisadvies. Check dus ook even de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voordat je vertrekt. Zo weet je zeker of jouw bestemming binnen ze reisverzekering valt.

Meer tips nodig? Vind hier nog 16 handige tips voor de perfecte reisvoorbereiding > 

Hoe vaak per jaar ga je op reis?

Afhankelijk van hoe vaak je naar het buitenland gaat, kan je kiezen voor een doorlopende of een kort lopende verzekering. Voordeel van doorlopend? Bij onverwachtse tripjes over de grens ben je ook verzekerd en kan je het niet vergeten aan te vragen! Kan je in plaats van elke keer een nieuwe kortlopende reisverzekering afsluiten je tijd besteden aan het zoeken naar de leukste spots op jouw vakantiebestemming bijvoorbeeld.

Hoe zit het met wintersport?

De maanden december t/m maart zijn vaak top maanden om te gaan skiën. Genoeg sneeuw, niet al te koud en met een beetje geluk ook veel zon. Wel is het belangrijk om te weten dat je niet zomaar verzekerd bent voor skiën, snowboarden of paragliden. Dit wordt namelijk gezien als een groter risico en daarvoor is vaak een extra module nodig. Zorg dus dat je deze afsluit zodat je zorgeloos kunt genieten van de sneeuw.

Wil je weten wat de beste verzekering is voor als jij op vakantie gaat? Doe dan even een check op de website van Independer, daar staat alles op een rijtje en kun je makkelijk de zorgverzekering vergelijken. Zo zie je hoe jij het beste (en voordeligste) goed verzekerd op vakantie gaat. Weet jij al welke van de zorgverzekeringen het best bij jou past? 

CategoriesReistips