1

10 x LEUKE REISPROGRAMMA’S OM TE KIJKEN

reisprogramma - reisprogramma's - reizen - reizen programma - reis inspiratie - reis tips

Omdat reizen nu niet mogelijk is, moeten we onszelf op andere manieren in het buitenland krijgen. Bijvoorbeeld door leuke reisprogramma’s (terug) te kijken! Zo doe je inspiratie op voor jouw volgende reis vanaf de bank met een wijntje in de hand. Hieronder vind je onze favoriete reisprogramma’s.

Vind de reisprogramma’s voor ontspanning en reis inspiratie hier >

1. De gevaarlijkste wegen van de wereld

Hoe ontdek je een land nou het beste? Door er met een goeie auto doorheen te rijden natuurlijk! BN’er-koppels wagen rijden in dit reisprogramma over de gevaarlijkste modderweggetjes langs ravijnen, angstaanjagende routes door de jungle en extreme bergpassen. Alleen de BN’er-combinaties zijn eigenlijk al de moeite waard om te kijken.
Hier kijk je het programma terug >

2. Wie is de Mol?

Niet echt een reisprogramma misschien, maar elk jaar bezoeken de Mol en de kandidaten de mooiste locaties. De meest unieke landen en hun meest bijzondere plekjes komen voorbij tijdens de bloedstollende opdrachten waarbij de Mol het spel saboteert. Dit super vermakelijke programma is zeker een van onze favorieten!
Kijk Wie is de Mol? hier terug >

Dé travel tips voor thuis: 18 x manieren om reizen in huis te halen >

3. Trippers

Hoe zien de levens van jonge mensen er in andere landen uit? Emma Wortelboer, Maurice Lede, Eva Cleven en Tim Hofman zoeken het uit in dit programma. Ze ervaren onder andere de werelden van K-pop en de bijbehorende plastische chirurgie in Zuid-Korea, de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in Guatemala, censuur in Turkse soapseries, en nog veel meer interessante onderwerpen.
Kijk de afleveringen van Trippers hier >

4. Oplichters in het buitenland

Hoe leuk het ook is om naar prachtige beelden van verre plekken te kijken, de oplichtingspraktijken in het buitenland zijn misschien nog wel spannender om naar te kijken. Presentator Kees van der Spek gaat undercover als de onschuldige toerist en zorgt dat hij zelf opgelicht wordt. Altijd goed om te kijken maar helemaal een aanrader als je onbezorgd op reis wilt gaan naar dezelfde locatie.
Hier kijk je Oplichters in het buitenland >

5. Floortje naar het einde van de wereld

Wat ons betreft één van de beste reisprogramma’s op de Nederlandse tv. In dit programma reist Floortje letterlijk af naar het einde van de wereld. Naar plekken waar mensen wonen die totaal afgezonderd zijn van de rest van de wereld. Van de jungle in Ecuador tot geïsoleerde eilanden zoals Sint Helena en Canna Island.
Kijk de afleveringen van het programma hier terug >

reisprogramma - reisprogramma's - reizen programma - reis inspiratie - reis tips - reizen - kijk tips - tv tips
6. Floortje terug naar het einde van de wereld

Floortje weet al haar kijkers al een hele lange tijd vakantiekriebels te geven door haar mooie reportages in allerlei verre landen. In deze spin-off zoekt ze oude bekenden op van haar reizen in het verleden. In de vijf jaar dat Floortje bij ze is geweest, is er namelijk heel wat veranderd! Een soort vervolg dus op ‘Floortje naar het einde van de wereld’.
Hier kijk je het programma terug >

7. 3 op Reis 

Bekende Nederlanders laten in het reisprogramma 3 op Reis zien hoe je duurzaam kunt reizen en ook dichtbij huis mooie reizen kunt maken. Sinds 2019 is er namelijk een ‘groene koers’ ingeslagen, waarbij duurzaam reizen centraal staat. Zo worden voor bestemmingen in of in de buurt van Nederland gekozen. Ook wordt alle CO2-uitstoot gecompenseerd en wordt de lokale economie gesteund door bijvoorbeeld te overnachten in homestays.
Kijk 3 op Reis hier >

Ook leuk! Vind hier 10 x toffe reisboeken voor inspiratie >

Vind hier nog meer programma’s voor reis inspiratie en vermaak >

8. Break Free

In dit programma worden de heftige verhalen verteld van jongeren die de wereld gaan ontdekken en hun dromen waar wilden maken, maar hierbij niet levend terugkwamen. Het zijn aangrijpende verhalen, maar BNN zorgt ervoor dat er een prachtig verhaal van wordt gemaakt. Zo worden deze jongeren en hun laatste reis niet vergeten.
Hier kijk je Break Free terug >

9. Helden van de wildernis

Een programma waarin presentator Art Rooijakkers op bezoek gaat bij mensen die in de natuur werken waar dan ook ter wereld. In de eerste aflevering reist hij naar een Nederlandse vrouw in Kenia die samen met haar vriend in de wildernis woont. Dit alles om onderzoek te doen naar jachtluipaarden. Ook echt een enorme aanrader!
Bekijk de afleveringen hier terug > 

10. Reizen Waes

Dit bijzondere reisprogramma waarin de Vlaamse avonturier Tom Waes naar landen gaat die de gemiddelde toerist links laat liggen vanwege onrust, natuurrampen of andere gevaren. Hij gaat daarbij op onderzoek met de een vraag: kan ik er op vakantie? Vermaak en inspiratie gegarandeerd!
Hier kijk je Reizen Waes terug >

Welke van deze leuke reisprogramma’s ga jij als eerste (terug) kijken?

CategoriesReistips