D

DE KLEUR VAN JE SERVET BEÏNVLOED DE SMAAK VAN JE ETEN: ZO ZIT HET

Servetten; handig stukje stof om je mond mee af te vegen of om netjes op je schoot te leggen. Begrijpen we. Maar nu blijkt de servet ook nog een andere functie te hebben. De kleur ervan zou namelijk je smaak beïnvloeden.

Zo blijkt uit onderzoek, uitgevoerd door Tork, dat de kleur van je servet invloed heeft op je smaak-en aromabeleving. De kleur zou er namelijk voor kunnen zorgen dat je eten beter smaakt.

Het combineren van eten met de juiste kleur servet is een slimme manier om gerechten tot leven te laten komen. Om ondernemers te helpen met deze keuze, is Tork een samenwerking aangegaan met foodstyllist en chefkok Linda Lungren. Zij is een expert in smaak en stijl.
Benieuwd welke kleur welk effect heeft? Lees dan snel verder.

10 x tafel etiquette voor een chic diner >

Welke kleur heeft welk effect?

Volgens het onderzoek zorgen lichtblauwe servetten ervoordat de smaak van gele ingrediënten worden versterkt, en dat de maaltijd minder zout zou smaken.

Koraalkleurige servetten maken maaltijden extra zoet, en donkergrijze servetten zorgen ervoor dat je lichte gerechten meer waardeert.

En tot slot zorgt het mosterdkleurige servet ervoor dat de versheid van groene ingrediënten wordt benadrukt, met als gevolg dat ze beter zullen smaken.

Misschien vind je dit leuk..