Weet je wát lekker is in het najaar? Pompoen lasagne! Net even wat anders dan de klassieker en met heel veel smaak. Hoe maar je deze pompoen lasagne? Hieronder vind je het recept voor een oven(!)heerlijke lasagne met pompoen en ricotta.
Vind hier het recept voor de lasagne met pompoen en ricotta. Jouw nieuwe favoriete pasta gerecht uit de oven >
Ingrediënten Pompoen Lasagne
50 gr Grana Padano kaas (of een andere geraspte kaas)
1 rode paprika
2 el olijfolie
450 gr pompoen (diepvries of een verse natuurlijk, nog lekkerder!)
800 gr tomatenblokjes (2 x blik van 400 gr)
250 gr ricotta
250 gr lasagnebladen of pompoen lasagne bladen (één pak van 250 gr)
1 el pijnboompitten (één bankje van 80 gr)
Meer inspiratie nodig? Vind hier nog 10 andere pasta recepten met een leuke twist >
Bereidingswijze Pompoen Lasagne
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de paprika in reepjes en rasp daarna de kaas.
2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de paprika ongeveer 2 minuten. Schep dan de pompoen erdoor en bak nog 3 minuten. Schenk daarna de tomatenblokjes erbij en breng aan de kook. Kook de tomatensaus zo’n 5 minuten. Voeg de helft van de ricotta, peper en eventueel wat zout toe.
3. Vet de ovenschaal in met wat olie. Schep een beetje tomatensaus op de bodem van de ovenschaal. Dek af met een laag lasagnebladen. Schep hier een beetje tomatensaus op en maak zo met de rest van de lasagnebladen en saus meer lagen. Eindig met een laag tomatensaus.
4. Schep de rest van de ricotta in kleine bergjes op de lasagne. Bestrooi met de Grana Padano (of andere kaas), pijnboompitten en peper.
5. Bak de lasagne in de oven in ongeveer 30 minuten bruin en gaar.
6. Nu is het tijd om te gaan genieten van jouw nieuwe favoriete pasta recept!
Tip van ons: Bestrooi voor een extra Italiaanse smaak de lasagne uit de oven met 2 el basilicumblaadjes.