1

10 x TOFFE REISFILMS VOOR EEN VAKANTIEGEVOEL

australie - leuke reisfilms - filmtips reizen - films over reizen netflix - films buitenland opgenomen - films met mooie landschappen

Zin om reizen in huis te halen? Dat kan op allerlei manieren, zo ook door een leuke reisfilm op te zetten! Door onderstaande films op te zetten krijg je gegarandeerd een reisgevoel. Van dansen in Griekenland tot gambling in Las Vegas, welke vakantie films zet jij op?

En het beste is dat je de meeste reisfilms kunt terugvinden op Netflix en Amazon Prime >

Call Me by Your Name

Waarschijnlijk heb je deze film al wel eens gezien maar als dat niet het geval is, dan moet je deze film van Luca Guadagnino zeker eens bekijken. De film vertelt het liefdesverhaal tussen de Italiaanse jongeman Elio en de Amerikaan Oliver. Gedurende de film geniet je niet alleen van dit heerlijke liefdesverhaal, maar ook van het prachtige platteland van Italië.

Mamma Mia!

Ben je fan van ABBA of heb je een voorliefde voor musicals, én heb je zin in een ‘reisje’ naar Griekenland? Zet dan Mamma Mia of een van de vervolg films op. Je kunt niet alleen de acteerprestaties van Meryl Streep en Amanda Seyfried aanschouwen, maar ook het prachtige landschap van Griekenland. Je krijgt sowieso trek in calamaris en kijkt uit naar de vele stranden die het zonnige land te bieden heeft.

Eat. Pray. Love

Eat, pray & love: drie dingen die je eigenlijk zelf kunt doen op vakantie. Deze reisfilm, van regisseur Ryan Murphy, waar Julia Roberts en Javier Bardem de hoofdrollen spelen, zal je ongetwijfeld direct vervoeren naar prachtige plaatsen zoals Italië, India en New York.

Wild

Denk je er over na om zelf een reis met de rugzak te maken? Dan is Wild dé film die je moet bekijken. Tijdens deze 4286 kilometer lange tocht trek je door de bergachtige gebieden van de Amerikaanse westkust, ontdek je de grens met Mexico en zet je ‘voet’ in Canada. Het levert niet alleen prachtige beelden van de Verenigde Staten op, maar ook enorm veel inspiratie.

The Hangover

The Hangover vertelt het verhaal van vier vrienden die een vrijgezellenfeestje vieren in Las Vegas. Tijdens die trip bezoeken ze ook de populaire gok-industrie in Las Vegas. De stad heeft meer dan 120 casino’s waarin je klassieke kaartspellen kunt spelen zoals onder andere poker, blackjack en baccarat. Aangezien deze spellen niet zo simpel zijn, hadden de vrienden zich het beste kunnen voorbereiden via verschillende online bronnen en spellen zoals online blackjack, en waren ze misschien niet zo in de problemen gekomen.

Tracks

Wil je graag een trip naar Down Under maken? Dan zal Tracks van regisseur John Curran de perfecte inspiratie zijn. Geniet vanuit je zetel van deze bijzondere film, de magnifieke landschappen van Australië en meeslepende prestaties.

australie - leuke reisfilms - filmtips reizen - films over reizen netflix - films buitenland opgenomen - films met mooie landschappenfilms met mooie landschappen // backpack films // reisfilms netflix

The Beach

Op reis met Leonardo DiCaprio? Zet The Beach van regisseur Danny Boyle op! Tijdens deze reis film zul je meegenomen worden naar de warmte van Thailand. Hoewel de film gemengde reacties kreeg, zijn de magische schatkaart, het tropisch paradijs en de felblauwe zee van Thailand echt wel de moeite om te ontdekken.

127 Hours

Een film die vooral vroeger heel populair was is 127 Hours. De film vertelt het verhaal van een bergbeklimmer die op pad gaat met twee andere reizigers, maar vast komt te zitten in één van de kliffen. Zeker een aanrader: 127 Hours was in 2011 genomineerd voor maar liefst zes Oscars.

Sex and the City 2

Dit is ongetwijfeld dé feelgoodfilm uit dit lijstje. De vier beste vriendinnen verlaten New York en gaan naar het Midden-Oosten. Je krijgt niet alleen geweldige beelden van de Big Apple te zien, maar ook schitterende plaatsen van het Midden-Oosten.

Hector and the search for Happiness

Dit is misschien wel de meest onbekende film in dit lijstje, maar daarom moet je Hector and the search for Happiness zeker niet achterwege laten. Hector woont in Londen en vanwege van zijn werk als psychiater hoort hij veel negatieve en depressieve verhalen. Op zoek naar geluk, vertrekt hij op wereldreis. Dat levert mooie beelden op!

En, welke van deze films met mooie landschappen en toffe reis ervaringen zet jij vanavond op?

CategoriesChill