R

RECEPT ORANJE KONINGSDAG COCKTAIL

koningsdag cocktail - koningsdag - oranje cocktail - oranje margarita - koningsdag drankje - oranje drankjes

Koningsdag is ook dit jaar dé dag waarop heel Nederland oranje kleurt. Natuurlijk mag een bijpassende cocktail dan niet ontbreken. Daarom vind je hieronder vind je het recept voor een heerlijke én oranje gekleurde cocktail.

Vind hier het recept voor de oranje Koningsdag cocktail >

Een twist op een bekende verschijning binnen de cocktailwereld: de margarita. Kleurrijk en uiterst smaakvol; de zomer in een glas. Ondanks dat tequila met name bekend staat als een ‘shooter’ is dit zeker het proberen waard, zeker in zo’n lekkere cocktail.

Ingrediënten 

Blanco Tequila
Cointreau
Sinaasappelsap
Ijsklontjes
Vers limoensap
Een schijfje sinaasappel
Zout

Benodigdheden

Cocktailshaker
Cocktailmaatje
Een zeefje
Cocktailglas

Ook leuk! Zelf thuis cocktails maken? Vind hier onze tips, benodigdheden en recepten >

Bereidingswijze

1. Vul een shaker met voldoende ijsklontjes, 4 cl tequila, 3 cl Cointreau en 1 cl sinaasappelsap en schud dit vervolgens goed door elkaar.
2. Schenk de inhoud door een zeefje in je glas en versier dit met een schijfje sinaasappel of een schijfje limoen, afhankelijk van je voorkeur.
3. Voeg eventueel wat zout aan de rand van je glas toe als finishing touch.
4. Pak de limoen en maak hiermee de rand van je glas licht vochtig.
5. Strooi wat zout op een bordje en rol vervolgens de rand van je glas hier doorheen, zodat het zout aan de rand blijft plakken.
6. Nu is het tijd om te gaan genieten van jouw vorstelijke oranje cocktail!

Tip! Om 16.00 uur is er deze Koningsdag een Nationaal Toostmoment. Deze wordt in heel Nederland tegelijkertijd uitgebracht door iedereen … op de gezondheid van iedereen. In huis, op de gang of overloop, op het balkon of dakterras, in je voor- of achtertuin, het maakt niet uit … schenk in en hef het glas! Hoe leuk is het om deze toost te doen met jouw zelf gemaakt oranje cocktail?

Voor wie ga jij thuis dit heerlijke cocktail recept maken op Koningsdag?