B

BESPAREN TIJDENS JE REIS: GOEDKOOP BACKPACKEN DOE JE ZO!

backpacken - goedkoop - reizen - tips - geld - kosten

Backpacken is één van de meest avontuurlijke, maar ook dure vormen van reizen. Toch kiezen steeds meer mensen voor het comfort en gemak van een hotel en georganiseerde trips. Gelukkig zijn er enkele tips waarmee je een hoop kunt besparen waardoor backpacken leuk blijft!

1. Vliegbestemming

Heb je al helemaal een route in je hoofd die je zou willen volgen? Check dan de verschillende vliegvelden langs de route. Het ene land kan een stuk goedkoper zijn om naartoe te vliegen dan het andere land. En vergeet natuurlijk niet via Skyscanner de goedkoopste vlucht die kant op te regelen. Zo moet je misschien ergens anders beginnen aan je tocht, maar het kan je een hoop geld schelen!

Deze reisapps maken jouw trip nog aangenamer! >

2. Take it easy

Reis langzaam. Dit heeft namelijk meerdere voordelen. Ten eerste kost elke keer dat je jezelf verplaatst met bus, trein of boot geld. Door meerdere dagen op een plek te blijven bespaar je niet alleen die kosten, maar ook de kosten van je dagactiviteiten. Deze kan je namelijk verspreiden over meerdere dagen, waardoor je dagkosten verminderen. Bovendien kun je dan makkelijker een heel brood kopen dan twee broodjes, omdat je er toch niet continu mee hoeft te sjouwen. Al met al misschien de ultieme tip voor goedkoper backpacken!

backpacken // reizen // tips // goedkoop // India // Azië // besparen
backpacken // reizen // tips // goedkoop // India // Azië // besparen

3. Meer zielen, meer vreugd, minder kosten

Naast dat het gezellig is om een reisbuddy te hebben, of meer dan één, is het ook een stuk goedkoper. Vaak zijn tweepersoonskamers per persoon goedkoper dan een éénpersoonskamer – ook per bed in hostels! Ook zijn er verschillende activiteiten die per groep gerekend worden. Als je dus met z’n tweeën bent, kan het schelen reizigers te vinden die die dag hetzelfde willen doen als jullie. Op die manier leer je nieuwe mensen kennen en bespaart iedereen.

14 x Meest bijzondere tafelmanieren wereldwijd >

4. Lokaal eten & drinken

Wanneer je probeert te besparen, moet je ook rekening houden met restaurantkeuze. Kies niet voor die super chique, maar pak dat goedkope tentje in die zijstraat. Vaak is het hier net zo lekker én je eet lokale gerechten, in plaats van de standaard pizza of avocado op toast. Zelf boodschappen doen is natuurlijk helemaal goedkoop, aangezien je in de meeste backpacklanden flink kunt afdingen op marktjes.

backpacken // besparen // goedkoop // tips // eten // drinken // reizen
backpacken // besparen // goedkoop // tips // eten // drinken // reizen

5. Keuze voor hostel

Om terug te komen op 4: kies voor een hostel waar een gemeenschappelijke keuken in zit. Naast dat het dus makkelijk en efficiënt is, is het een manier om goedkoop te backpacken. Je bespaart namelijk ontzettend veel door zelf te koken en niet elke dag uit eten te gaan. Als je dan nog om 22:00 iets wilt eten, is dat makkelijker te fixen.

16 x Tips de perfecte reisvoorbereiding >

6. Ultra-light

Ga voor super lichte bepakking. Op deze manier hoef je niet te dokken voor check-in bagage. Daarbij scheelt het je tijdens de reis zelf, omdat je alleen dat inpakt wat je écht nodig gaat hebben en niet nog een extra shirtje of spelletje of bikinitopje. Alles wat je hier kan kopen, kan daar ook, dus mocht het echt nodig zijn, kun je het daar halen!

Maar let erop dat je niet doordraaft. Goedkoop backpacken is leuk, maar af en toe luxer uiteten moet kunnen! Boven alles: geniet!

CategoriesReistips