P

PINNEN IN MONGOLIË: WAAROM JE VOLGENS DIT BOEK EEN KEER ALLEEN MOET REIZEN

alleen reizen reistips boek reizen pinnen in mongolie liesbeth rasker

Als er iemand groot fan is van solo reizen dan is het wel auteur Liesbeth Rasker. In haar boek ‘Pinnen in Mongolië’ geeft ze ontelbaar veel tips voor als je (in je eentje) op avontuur gaat. Wij delen hier een paar inzichten uit het boek met jou en geloof ons, na het lezen van haar boek is er niets wat je liever wilt dan je backpack inpakken en op reis gaan! 

1. Het geeft een enorm gevoel van zelfvertrouwen

Je leert dingen doen puur omdat het voor jou goed voelt. Je leert je eigen emoties en gevoelens beter kennen én je komt erachter dat je prima voor jezelf kunt zorgen. En dat allemaal in een vreemd land. Als dat geen zelfvertrouwen geeft dan weten wij het ook niet meer.

Ook leuk: 5 x interessante podcasts over reizen >

BoekenBoeken

2. Reisvriendschappen zijn uniek

Als soloreiziger kost het nauwelijks moeite om vriendschappen te sluiten. Sluit in het hostel aan voor de kroegentocht en grote kans dat je aan het einde van de avond een heleboel nieuwe vrienden erbij hebt. In haar boek beschrijft Liesbeth Rasker reisvriendschappen als “vriendschappen die een vorm aannemen waarin je grenzeloos eerlijk tegenover elkaar durft te zijn, en elkaar diepe gevoelens en verlangens vertelt, omdat de in het dagelijks leven zo sterk aanwezige schutting van zelfbehoud op reis nu eenmaal niet bestaat”. Mooier kunnen wij het niet verwoorden.

Pinnen in Mongolie, reizen, soloreizen, backpacken, reistips, liesbeth rasker

Pinnen in Mongolië// boek over (solo)reizen// tips alleen reizen // solo reis maken

3. Ook een kutdag hoort erbij – en daardoor waardeer je de leuke momenten zoveel meer

Hoe cliché het ook klinkt: er gaat sowieso een moment komen waarop je enorm baalt dat je in je eentje op reis bent gegaan. Wat er ook aan de hand is (compleet verdwaald zijn, op het strand liggen als het begint te regenen, enorme heimwee), besef dat het niet lang gaat duren. Accepteer de tegenslag en verheug je op het volgende moment. Want zo’n reis is voor het overgrote deel een aaneenschakeling van hele leuke momenten.

Deze handige reisapps maken jouw tripje nog aangenamer >

4. Alles draait om jou

Hoe heerlijk is het dat je met niks en niemand rekening hoeft te houden. De hele dag op het strand liggen? Jezelf op iets te veel cocktails trakteren? Uitslapen tot ver in de middag? Je bent aan niemand verantwoording schuldig, alles kan. Het enige waar je over na moet denken is waar je zelf zin in hebt. Dat moet te doen zijn toch?!Ereaders

Tot slot nog een tip van ons: denk niet te lang na en boek gewoon dat ticket. Dan kan je niet meer terug. En wedden dat zodra het geboekt je is een stuk minder zenuwachtig bent en alleen maar heel veel zin hebt om te gaan? Dus waar wacht je nog op!

Beetje inspiratie nodig? Hier vind je de beste bestemmingen voor een solo reis!

ReizenReizen

CategoriesChill