4

4 x TIPS OM SLIMMER EN EFFICIËNTER TE WERKEN, NIET HARDER

Elke dag beginnen we weer met een waslijst aan dingen die we nog moeten (of willen) doen. Je kan je honderd keer voornemen hard en productief te werken en alsnog die lijst niet af hebben aan het einde van de dag. Maar dat is de trick: werk slimmer, niet harder – en hier is hoe!

1. Schrijf het op

Dat lijstje in je hoofd, schrijf dat op. Maak het visueel en bepaal wat prioriteit heeft en wat niet. Dingen die je vijf minuten kosten? Doe ze meteen! Zo kan je snel dingen afstrepen en hoe fijn is dat?! Wanneer de eerste to do’s doorgestreept worden, wil je dat hele lijstje doorgekrast zien en raak je gemotiveerder.

7 x technieken om je brein te trainen en fit te houden >

2. Plan vooruit

Dan doe je het écht goed. Wanneer je lekker vooruit plant, creëer je veel meer rust in je hoofd en voelt het ook meer alsof je alles op een rijtje hebt. Wees wel realistisch – bedenk hoeveel tijd iets kost en plan het op die manier in. Zo voorkom je dat je hele dag alsnog vol zit.

werk slimmer // werk tips // plannen // pauzes
Efficiënter werken // Slim werken // Tips goed werken // productiever werken

10 x apps die je leven nét iets makkeijker maken >

3. Actief rusten

Iedereen blijft het zeggen: neem je pauzes. Maar, ga dan niet voor de tv hangen of een dutje doen, doe iets actiefs. Loop een blokje om voor een lekkere snack, ga even op de loopband staan of meet up met een vriend(in). Dan heb je pas echt afleiding gehad!

Boeken

Ondernemer? Check deze TED Talks voor inspiratie >

4. Vermijd alles met schermen

Klinkt onmogelijk, maar zeker een uur voor en na het slapen gaan, bevordert dit je herstel tijdens het slapen. Ook tijdens je pauzes is het slimmer om schermen zo min mogelijk te gebruiken, aangezien je vervolgens weer door werkt op je laptop. Even snel je Instagram-feed checken moet natuurlijk kunnen!

Dus relax en remember: werk slimmer, niet harder!

CategoriesWork