1

11 x PEKING EEND ETEN IN AMSTERDAM

Restaurant peking Amsterdam - Peking eend kopen Amsterdam - Peking eend bestellen - beste peking eend Amsterdam - peking eend Zeedijk - Sichuan restaurant Amsterdam - Sichuan food amsterdam

Peking eend is een van de traditionele gerechten uit de Chinese keuken. Vaak vind je de geroosterde eend in plakjes terug op je bord & soms wordt het geserveerd met dunne pannenkoekjes. Hoe dan ook: het is een favoriet van vele. Zin om Peking eend te eten in Amsterdam? Dan kan je bij deze 11 x restaurants aanschuiven!

Buiten de deur Peking eend eten in Amsterdam kan op deze 11 x plekken >

Sichuan Food

Sichuan Food in Amsterdam is het eerste Chinese restaurant in Europa dat een Michelinster ontving. De Peking eend wordt hier in 3-gangen geserveerd: met dunne pannenkoekjes, delicaat garnituur en een rijke saus. Sichuan’s Peking trekt grote namen vanuit de hele wereld, dat beloofd wat!

Ook leuk! 17 x nieuwe restaurants in Amsterdam >

Restaurant Orbit

Naast dat je bij Orbit de klassieke Peking eend met pannenkoekjes kunt eten, geniet je hier ook van andere gerechten uit Aziatische streken. Denk aan sashimi, gegrilde lamsrekken of yaki’s. Ook leuk: alle gerechten zijn geschikt om met je gezelschap te delen!

East Harbour

Van geroosterde Peking in plakjes tot Pekingsoep en Peking duck bun: bij East Harbour in de Bijlmer arena kun je terecht voor Peking eend. Op de menukaart vind je het gerecht, op allerlei verschillende manieren bereid. Zo kun je zelf kiezen hoe je ‘m het liefst hebt!

Drijvend restaurant Sea Palace

Een van de leukste plekjes waar je Peking eend in Amsterdam kunt eten is in het drijvende restaurant Sea Palace. Dichtbij Amsterdam centraal serveren ze niet alleen Peking eend, ook kun je hier terecht voor een traditionele Chinese fondue of een uitgebreide dim sum lunch. Heel bijzonder: de gerechtjes worden hier door een robot gebracht.

New King Zeedijk

Met een strak en hip interieur voelt New King Zeedijk misschien niet helemaal als een traditioneel Chinees restaurant. Maar de (traditioneel bereide)gerechten bewijzen het tegendeel. Hier kan je kiezen uit een groot aanbod van typische Chinese gerechtjes. Inclusief de geliefde Peking eend.

Taiyu Amsterdam

In het familiebedrijf Taiyu in Amsterdam Noord bereidt vader Lin al ruim 20 jaar de lekkerste Chinese gerechten. Van traditionele Peking tot fusion gerechten. En, ben je er nog niet helemaal over uit wat je wilt? Dan kun je voor een bord met verschillende hapjes kiezen, zodat je alle smaken van de keuken kunt proeven.

10 x leuke hotspots om een pornstar martini te drinken in Amsterdam >

Dimsum District

In Magna Plaza, achter de Dam, vind je Dimsum District. Naast dat je hier Peking eend op het menu vindt, is het restaurant (zoals de naam stiekem al verklapt) een échte Dim sum heaven. Een gevalletje twee vliegen in één klap? Hier vind je meer dim sum restaurants door heel Nederland >

Full Moon Garden

Verborgen van de drukke hoofdstraat van de Leidseplein vind je Full Moon Garden. Met een modern interieur, gebaseerd op Aziatische elementen, proef je hier de smaken van de traditionele Katonees gerechten. Met uiteraard ook meerdere keren Peking eend op het menu!

Oceania Amsterdam

Peking eend eten in Amsterdam? Bij restaurant Oceania bestel je een volledige 2-persoons Peking menu, waarop het gerecht op drie verschillende manieren wordt voorgeschoteld. En, het fijne is: hier wordt de kwaliteit niet alleen in het eten gestopt, maar ook in de service.

Nam Kee Amsterdam

Nam Kee heeft niet één plek waar je Peking eend kunt eten in Amsterdam, maar zelfs drie plekken in onze hoofdstad. Sinds 1981 geniet je bij het restaurant van traditionele Kantonese gerechten bij jou aan tafel, bereid door chefs die zelf uit deze regio komen. En, dat proef je!

Ook leuk! 4 x teppanyaki restaurants in Amsterdam >

Restaurant Dragon City

In een smal steegje, in het verlengde stuk van de Dam vind je Dragon City. Dit restaurant is een mix van de authentieke Chinese keuken met invloeden van de Nederlandse keuken. Maar, het restaurant staat vooral bekend om de goed bereide Peking eend.

En, waar ga jij Peking eend eten in Amsterdam?

CategoriesFijne Foodspots