L

LEUKE FILMS DIE AFSPELEN IN MUSEA

film scenes in musea - Night at the museum film - filmlocaties museum - musea films - black panther museum scene - da vinci code filmlocatie

Een leuke film & een bezoekje aan een toffe museum kunnen de meeste van ons wel waarderen. Maar met deze leuke films die afspelen in musea krijg je jouw dosis kunst gewoon vanuit de bank. Hoe leuk is dat!

Van Lupin tot Night at the Museum: dit zijn leuke films die afspelen in musea >

Da Vinci Code

Het beroemde museum in Parijs is het plaatsdelict van een moordzaak. Niemand minder als Tom Hanks, die de rol als professor Robert Langdon op zich neemt, lost de mysterieuze moord op. Maar niet zonder slag of stoot: tijdens de speurtocht vindt hij in het Louvre verschillende aanwijzingen in de schilderijen van Da Vinci die een groot religieus geheim onthullen. Bekijk hier de trailer >

Kijktip nodig? Hier vind je al onze filmtips op een rijtje >

Black Panther

Een van de eerste scènes van de succesvolle Marvel film Black Panther speelt zich af in het Museum of Great Britain. De personage Erik Stevens (gespeeld door Michael B. Jordan) staat voor een museum display met een selectie van Afrikaanse artefacten, die je zelf terug vindt in het Londense museum.

Lupin

Een klein beetje valsspelen, want de Netflixserie Lupin hoort niet onder de categorie films. Maar het speelt zich wel af in een wereldberoemd museum én met maar vijf afleveringen per seizoen ben je zó door de serie heen. In ongeveer vier uur zie je hoe Assane het boek ‘Arsène Lupin, gentleman-inbreker’ als inspiratiebron gebruikt om iets te stelen uit het zwaarbewaakte Louvre.

nieuw op netflix juni 2021 - netflix nieuw juni 2021 - nieuw op netlix deze maand - series netflix juni 2021 - films netflix juni 2021

Night at the Museum 1, 2 & 3

De naam Night At The Museum verklapt het al eigenlijk al een beetje, maar deze klassieker speelt zich af in één van de beroemdste musea in Amerika. Hier krijg je niet in een, maar in drie verschillende films de kunstwerken (en geheimen) van het Natural History Museum in New York te zien. Waarbij Ben Stiller als nachtwaker speelt in een museum waar alles tot leven komt zodra het donker wordt.

Ook leuk! Deze filmsets kun je ook in het echt bezoeken >

The Fault in Our Stars

Ook in Nederland is er een film scène opgenomen in een museum. In de romantische dramafilm The Fault In Our Stars zie je hoe twee verliefde, ongeneselijk zieke tieners af reizen naar Amsterdam. En hier, naast andere herkenbare Amsterdamse bezienswaardigheden, ook het Anne Frank Huis aan de Westermarkt bezoeken.

En, wat vind jij van deze films die afspelen in musea?
Of heb jij een andere filmfavoriet?

CategoriesNiet gecategoriseerd