4

4 x TEPPANYAKI RESTAURANTS IN AMSTERDAM

teppanyanki restaurants amsterdam - teppanyaki restaurant amsterdam - teppanyaki restaurants - eten aan de plaat amsterdam - teppanyaki amsterdam - sazanka amsterdam - okura sazanka - teppanyaki utrechtsetraat

Teppanyaki betekent letterlijk ‘grillen op een ijzeren plaat’. Dit is in Japan van oorsprong de oudste manier van het bereiden van eten, waarbij vers gevangen vis in het vel op een schop boven een open vuur gegrild wordt. Op zoek naar teppanyaki restaurants in Amsterdam? Hieronder vind je ze.

Vind hier teppanyaki restaurants in Amsterdam >

Sapporo Teppanyaki & Sushi 

Bij Sapporo op de Scheldestraat in Zuid ben je aan het juiste adres voor bijna alles uit de Japanse keuken. Denk aan verse sushi, maki en tempura, maar ook wagyuvlees en teppanyaki-gerechten die aan je tafel worden bereid. Tip van ons? Ga voor het teppanyaki keuze menu (€58,50) zodat je zelf niet te veel hoeft na te denken en lekker verrast wordt.

Teppanyaki Restaurant Sazanka

Sazanka is het teppanyaki restaurant van Okura en staat bekend als een van de beste. Dineer hier aan één van de bakplaten en zie Japanse chefs aan het werk terwijl ze hun speciale kooktechnieken laten zien. Bij Sazanka vinden ze de reacties van gasten tijdens het bereiden van het eten erg belangrijk en je zult hier dan ook niks te kort komen. Wel even sparen…

Ook lekker! Vind hier de plekken om sushi te bestellen in Amsterdam >

Teppanyaki Tomodachi

Dit restaurant bevind zich op de Utrechtsestraat en de naam (Tomodachi) betekent letterlijk ‘vriend’ in het Japans. Ze zijn bij deze zaak namelijk overtuigd dat vriendschappen kunnen verbeteren door aan dezelfde tafel van teppanyaki te genieten. Dat willen wij dan wel eens zien..

Teppanyaki en Sushi Restaurant Hosokawa

Al meer dan 25 jaar kun je bij Hosokawa terecht voor teppanyaki-gerechten. Ze focussen zich hier op 3 dingen: uitzonderlijk verse ingrediënten, goede apparatuur en het meesterschap van de chef. Nice to know: om ervoor te zorgen dat het gerecht van binnen zacht en krokant van buiten is, wordt de tafel hier verwarmd tot 250-300 graden.

En, bij welke van deze teppanyaki restaurants in Amsterdam zit jij binnenkort aan de plaat?

CategoriesFijne Foodspots