8

8 x EILANDEN DIE ALLEEN PER BOOT BEREIKBAAR ZIJN

Girls Who Travel zullen het eens zijn: er is zoveel te zien op de wereld. Sla een keer de bekende stranden & steden over en bezichtig onontdekte plekken op zee. Het enige wat je nodig hebt? Een boot! Kun je ook huren of course. Hier vind je 8 x verstopte parels die je alleen per boot kunt bereiken >

Van magnifieke schatten in Italië en Spanje tot aan Kroatië en Ierland. Hier vind je 8 x verstopte parels die je alleen per boot kunt bereiken >

1. Sa Dragonera in Mallorca

Het Spaanse eiland Mallorca heeft veel te bieden. Op land, maar zeker ook op zee! Zo vind je op de zuidwestelijke hoek, slechts 800 meter van de kust, het onbewoonde Sa Dragonera. Je bent er zo – de overtocht duurt maar 15 minuten – en eenmaal aangemeerd aan het schattige haventje, staan diverse wandelroutes op je te wachten. En, duizenden hagedissen die daar de boel in de gaten houden!

Ook leuk! 14 x doen, zien & eten in Palma de Mallorca >

2. Lavezzi eilanden – Corsica, Frankrijk

Baaien met gouden zandstranden, unieke rotsen en soortenrijke flora & fauna nodigen zeilers en dagjesmensen uit om de Lavezzi eilanden te ontdekken. Je vindt de 23 eilanden in de azuurblauwe Middellandse Zee, waarvan maar één eiland bewoond is (Cavallo). Wanneer ga jij deze parel per boot ontdekken? Is een keer wat anders dan het altijd bruisende Parijs!

3. Navagio baai in Zakynthos

Aan het Griekse eiland Zakynthos vind je een verstopte parel met witte stranden, in een baai en beschut door hoge kalkstenen. Ook deze plek kun je alleen per boot bereiken, maar dan heb je ook wat! Leuk voor een getaway met je lover. Meer inspiratie nodig? Hier vind je 9 x de mooiste Griekse eilanden voor stelletjes > Spoiler: ook Zakynthos staat erin!

4. Blauwe grot op het eiland Biševo, Kroatië

De blauwe parel van de Adriatische Zee vind je op het eiland Biševo. Voor wie deze grot wilt betreden, moet goed zoeken: je kunt de grot maar op één manier bereiken. Via een kleine opening aan zee met een roeiboot van maximaal 5 meter lang en 1 meter hoog. Eenmaal binnen wordt je verwelkomt met een magisch blauwe licht die prachtig reflecteert op de kalkstenen muren.

Dit zijn 11 x leuke plekken aan de kust van Kroatië >

5. Skellig Michael in Ierland

Niet alleen in mediterrane landen vind je verborgen parels die je alleen per boot kunt bereiken. Ook buiten het vaste land heeft Ierland pure & indrukwekkende landschappen te bieden! Zo kun je het rotsige eiland Skellig Michael ontdekken, net voor de zuidwestkust. Maar waag deze reis niet alleen: de zee is hier gevaarlijk, zelfs als het rustig is. Hier kun je een tour boeken >

6. Cala Luna – Sardinië, Italië

Cala Luna heeft haar naam te danken aan haar vorm. Want, naast dat de ruige baai vol met verschillende grotten staat, heeft deze prachtige zandstrand ook de vorm van een halve maan. En, dat trekt natuurlijk vele zonaanbidders, snorkelaars en duikers aan. Geef ze ongelijk: vanuit het water heb je een prachtig panorama uitzicht over de hele kust. Terwijl je vanuit de grotten een eindeloos schitterend uitzicht over het water hebt. Kijk zelf maar:

7. Archipel van Stockholm

Net buiten de stadsgrenzen van Stockholm ligt een verzameling van zo’n 30.000 eilanden op je te wachten. De een unieker dan het andere, soms onbewoond en soms vol met schattige rode huisjes: één voor één hebben de eilanden hun eigen karakteristieke kenmerken. De populairste eilanden zijn: Vaxholm, Sandhamm & Grinda. En, zijn met verschillende activiteiten, zeker de moeite waard om een dagje (of twee) met je boot aan te meren!

Ook leuk!10 x bootuitjes voor plezier op het water >

8. Benagil zeegrot in Portugal

Misschien ken je ‘m al van Instagram! De adembenemende zeegrot in Portugal, Benagil, wordt vooral vastgelegd door het unieke gat aan de bovenkant. De doorkijk van het afdak naar de prachtige blauwe lucht in combinatie met wijds uitzicht op de oceaan, maken dit plekje écht mágica (magisch in het Portugees). En, eigenlijk… is dat een understatement.

En, welke verstopte parel die je alleen per boot kunt bereiken ga jij ontdekken?

CategoriesEuropa