2

25 x TIPS VOOR EEN ONVERGETELIJKE AMSTERDAM DANCE EVENT 2021

Amsterdam Dance Event 2021 // Tips Amsterdam Dance Event // Feestjes ADE // Agenda Ade

Nu we weer groen licht hebben gekregen voor het bezoeken van toffe events, gaan we er natuurlijk weer helemaal voor! We praten over 100 locaties, meer dan 2500 artiesten en onoverkombare hangovers. Want, van 13 t/m 17 oktober kleurt Amsterdam weer ADE-geel. Hier vind je een lijst met feestjes en events voor een onvergetelijke  Amsterdam Dance Event 2021!

Zet 13 t/m 17 oktober maar in je agenda: want tijdens het Amsterdam Dance Event bezoeken we unieke locaties, toffe feestjes en gaan we urenlang dansjes doen. Dit zijn onze tips >

Amsterdam Dance Event voor foodies

Oké, we mogen dit jaar misschien niet tot in de late uurtjes door. Maar, dat geeft een goed excuus om overdags éxtra hard te feesten, ook tijdens een goed ontbijt of lekkere brunch. Daarom voor de feestende foodies: een rijtje met brekky’s, brunches & lunches tijdens ADE. 

 1. Moose Knuckles x Techno Brunch – 13 oktober, W Amsterdam;
 2. Hip Hop Brunch @ Cut Throat – 16 oktober, Cut Throat;
 3. Breakfast Club Saturday – 16 oktober, RADION;
 4. Breakfast Club Sunday– 17 oktober, RADION.

Ook leuk! 25 x gezellige restaurants in Amsterdam >

ADE x Audio Obscura

Voor wie Audio Obscura nog niet kent: het is een platform geboren uit liefde voor underground elektronische muziek. Audio Obscura hervormt het landschap van elektronische muziek door de ‘legendes van morgen’ naar de meest iconische historische locaties van de wereld te brengen. En, dit jaar vindt het Audio Obscura’s ADE-programma plaats op een gloednieuwe locatie: RAW Factory. Dit gebouw vormt, met z’n industriële uitstraling en mix van beton en glas, een verbluffende setting voor het Amsterdamse dansfeest. 

 1. 15& 16 Audio Obscura ADE w/ Patrice Bäumel x Phillips, music experience bij Bimhaus (gratis event, hier boek je een tijdslot > )
 2. 15/10 Audio Obscura ADE w/ Palm Trax, Job Jobse, Antal & Octa Octa
 3. 16/10 Audio Obscura ADE w/ Dax J, Chris Liebing, ANNA & Dr. Rubinstein
 4. 17/10 Audio Obscura ADE w/ Stephan Bodzin live, Adriatique & Mind Against
Amsterdam Dance Event 2019. Tips Amsterdam Dance Event. Tips ADE. Feestjes ADE. Agenda Ade. Tips ADE - tips amsterdam dance event - amsterdam dance event 2019 feestjes
Amsterdam Dance Event 2021 // Tips Amsterdam Dance Event // Feestjes ADE // Agenda Ade

ADE x DGTL

Naast het organiseren van de tofste feestjes is het goed om te weten dat DGTL streeft naar een duurzame impact op het wereldwijde festivallandschap. Omdat ze bewust zijn van hun impact op het milieu en de maatschappij werken ze samen met enthousiaste partners om hun boodschap te verspreiden. Met als doel: het eerste circulaire, klimaat neutrale evenement te worden. Vind alle duurzaamheidsprojecten op de duurzaamheidspagina, hier. Welk DGTL feestje pak jij mee tijdens Amsterdam Dance Event 2021 >>

 1. 14/10 DGTL x ADE met Disclosure, Honey Dijon and more 
 2. 15/10 DGTL x IPSO ADE met Kölsch, Maja Jane Coles and more
 3. 16/10 DGTL x ADE met The Blessed, Madonna and more

Rusten tijdens al dat dansen? Dit zijn 57 x activiteiten om te doen in Amsterdam >

Dutch Dance Quiz

Wat vorig jaar begon als interactieve televisie quiz (thanks corona), is 15 oktober tijdens Amsterdam Dance Event 2021 als een veelbelovende liveshow in het International Theater Amsterdam te ervaren. Het wordt een avond vol anekdotes, verrassende gasten en unieke optredens. Terwijl je tegelijkertijd geniet van twee teams die strijden voor de naam dance-expert. Ben jij erbij? Koop hier je tickets >

No Art Music

No Art Music is een platform die gelooft dat muziek, in combinatie met unieke locaties, mensen samenbrengen. Aangezien elektrische muziekliefhebbers uit alle hoeken van Nederland samen komen om samen te partyen tijdens het Amsterdam Dance Event, is het niet zo gek dat No Art ook dit jaar weer uitpakt met een gave locatie. Namelijk in een historisch paardenstallengebouw, Hollandsch Manage, midden in de stad Amsterdam. Dat belooft wat!

 1. No Art Friday, saturday & sunday – 15 t/m 17 oktober met een secret line-up

Into The Woods ADE 2021 festival

Ook Into The Woods keert dit jaar terug op de creatieve en iconische NSDM werf aan het IJ. Tijdens ADE 2021 kunnen elektro liefhebbers, op vrijdag en zaterdag, de diepte in duiken en tot 23:00 zichzelf voeden met heerlijke tunes. Het is in de koepel van de waterdichte podia, dus zelfs regen houdt het feest niet tegen! Dat betekent: vrienden bij elkaar roepen en lekker een weekend vol dansen!

 1. Into The Woods Friday – 15 oktober, NDSM
 2. Into The Woods Saturday – 16 oktober, NDSM

Meer 020! Dit zijn 8 x toffe tentoonstellingen in Amsterdam 2021 >

Awakenings Festival

Voor Techno liefhebbers klinkt het Awakenings festival niet zo vreemd in de oren. Sterker nog, het is één van de grootste technofestivals van Nederland. En, na ruim een jaar gewacht te hebben, is het eindelijk zo ver: de festivals fans kunnen tijdens ADE niet alleen bij 1 of 2 shows los gaan. Nee, met maar liefst 9 (!) shows wordt het dit jaar groots aangepakt. Hiervan zijn 3 in concertzaal Ziggo Dome en de andere 6 in de monumentale Gashouder op Westergas. Welke festival(s) pak jij mee?

 1. Charlotte The Witte presents KNTXT (by day) – 13 oktober, Gashouder
 2. Awakenings presents: special at Ziggo Dome (by day) – 14 oktober, Ziggodome
 3. Adam Beyer presents Drumcode (by day) 14 oktober, Gashouder
 4. Awakenings x Reinier Zonneveld live at Ziggo Dome (by day) – 15 oktober, Ziggo Dome
 5. Awakenings x Afterlife (by day) – 15 oktober, Gashouder
 6. Maceo Plex presents Ellum (by day) – 16 oktober, Ziggo Dome
 7. Joris Voorn presents Spectrum (by day) – 16 oktober, Gashouder
 8. Awakenings x Exhale with Amelie Lens (by day) – 17 oktober, Gashouder

Happy Amsterdam Dance Event 2021!
Hier vind je het hele ADE-programma – ben jij er bij?

CategoriesWeekend tips