DO / Walk & Visit

8 ORIGINELE ACTIVITEITEN OM MET VRIENDINNEN TE DOEN

activiteiten met vriendinnen. Organiseer een vriendinnenmiddag. Vriendinnenavond. te doen met vriendinnen.. vriendinnendagje. Wijnproeverij. Camperen. Karaoke. spelletjesavond.

Je vriendinnen zijn misschien wel één van de belangrijkste mensen in je leven. En hoewel jullie elkaar waarschijnlijk bijna dagelijks spreken via Whatsapp is het nog leuker om af en toe tijd vrij te maken voor elkaar. En niks mis met winkelen, een filmavondje of lunchen, maar soms is het ook leuk eens iets anders te doen. Heb je inspiratie nodig voor een écht originele vriendinnenmiddag of -avond? Houd dit artikel dan bij de hand!

Karaoke bij Duke of Tokyo

Bij je echte vriendinnen ben je alle schaamte voorbij toch? Dus wat is er dan leuker dan een avondje zo vals als je kan karaoke zingen? Allll the single ladies! Dat kan natuurlijk overal, maar wij raden je Duke of Tokyo aan. Een karaokebar in Amsterdam waarbij je je even in een Aziatisch straatje waant en je je eigen privékamertje huurt.

activiteiten met vriendinnen. Organiseer een vriendinnenmiddag. Vriendinnenavond. te doen met vriendinnen.. vriendinnendagje. Wijnproeverij. Camperen. Karaoke. spelletjesavond.Karaoke tijdens vriendinnenavond

Vind hier een overzicht de leukste karaoke kroegen in Amsterdam!

Organiseer een wijnproefavond

Als jullie allemaal van wijn houden (zijn jullie anders echt vriendinnen?) is het heel leuk om een avondje wijn te proeven. Laat iedereen een fles meenemen binnen een bepaald thema (wit, natuurwijnen, biodynamisch, Italiaans etc.). Zet genoeg glazen klaar, bereid wat hapjes en neem het allemaal niet té serieus. Laat iedereen de termen opschrijven die in je opkomen en raad de prijs van de fles. De winnaar wint, uhmmm – wijn!

activiteiten met vriendinnen. Organiseer een vriendinnenmiddag. Vriendinnenavond. te doen met vriendinnen.. vriendinnendagje. Wijnproeverij. Camperen. Karaoke. spelletjesavond.Wijnproeverij met vriendinnen

Spelletjes spelen in de speelhal

Weer eens iets anders dan een avondje Netflix. Ga naar een speelhal zoals bijvoorbeeld de TonTon Club in Amsterdam en ga los met airhockey of een oldschool flipperkast. Bestel er wat drankjes bij, schuif aan voor een potje Rummikub en laat de strijdlustigheid niet tussen jullie instaan. Leuk voor een vriendinnenavond!

Dit zijn de leukste plekken voor een (zomerse) date!

Kamperen bij Zwier

Natuurlijk is op vakantie gaan met je vriendinnen het allerleukst, maar iedereen kent die struggle om het te plannen wel. Wie kan wanneer, iedereen wil ergens anders heen, en niet iedereen heeft budget voor een duur vliegticket. Gelukkig kan een vriendinnenweekendje ook een heel stuk dichterbij en heb je toch het gevoel dat jullie met z’n allen even weg zijn. Bijvoorbeeld naar camping Zwier. Jullie logeren in een verwarmde tent met een echt bed, dus stiekem is dit meer glamping dan echt kamperen. Daarnaast kun je er retreats en workshops kan volgen en  varen met je vriendinnen!

activiteiten met vriendinnen. Organiseer een vriendinnenmiddag. Vriendinnenavond. te doen met vriendinnen.. vriendinnendagje. Wijnproeverij. Camperen. Karaoke. spelletjesavond.Bron: De Zwier | Camperen met vriendinnen

Glamping, dit is het en zo doe je het!

Volg een cursus samen

Als vriendinnen hebben jullie vast gedeelde interesses, die wellicht nog wat diepgang kunnen gebruiken. Denk dus ook eens na over leuke cursussen die jullie samen kunnen volgen. Daar hebben jullie nog jaren plezier van! Van een cursus paaldansen tot pottenbakken of schilderen of ga een losse les suppen. Of onze favoriet: een wijncursus!

Bezoek De Parade

Naar een (food)festival gaan is altijd leuk, maar denk eens aan rondreizend theaterfestival De Parade. Kies een paar leuke voorstellingen uit, bestel een grote kan sangria en wat lekkere hapjes, dans in de silent disco en ga in de zweefmolen. Hier ben je een hele avond zoet. Dit jaar kun je nog naar De Parade in Utrecht of Amsterdam.

activiteiten met vriendinnen. Organiseer een vriendinnenmiddag. Vriendinnenavond. te doen met vriendinnen.. vriendinnendagje. Wijnproeverij. Camperen. Karaoke. spelletjesavond.Bron: De Parade | Vriendinnenavond

Elkaar nóg beter leren kennen

Heb je een grote vriendinnengroep? Dan weten jullie vast nog niet allemaal alles van elkaar. Om jullie kennis over elkaar bij te spijkeren, kun je iedereen drie grappige, serieuze of gekke vragen laten opschrijven op een briefje en deze verzamelen in een groot glas. Ga de hele dag bij een strandtent zitten, bestel een paar cocktails en kies één voor een vraag. Interessante gesprekken gegarandeerd! Een andere leuke variant: laat iedereen een geheim of grappig feitje over zichzelf opschrijven dat de rest nog niet kent en laat het raden maar beginnen.

10 x stoppen onderweg naar Italië, Frankrijk of Spanje

Ga op roadtrip

Is er iets leuker dan een roadtrip met je beste vriendinnen? Samen touren en allerlei nieuwe dingen zien en mensen ontmoeten? We guess not. Dus, huur een busje via De Volkswagenbus en rijd een dagje door of naar het (buiten)land. Neem een lunch mee of rijd naar een restaurant waar jullie altijd al naar toe wilde. Bezoek de highlights van Groningen of Drenthe en als je meer tijd hebt, rijd dan bijvoorbeeld naar het Zuiden van Europa!

activiteiten met vriendinnen. Organiseer een vriendinnenmiddag. Vriendinnenavond. te doen met vriendinnen.. vriendinnendagje. Wijnproeverij. Camperen. Karaoke. spelletjesavond. Roadtrip.Roadtrip | uitjes met vriendinnen

Wat doe jij het allerliefst met je vriendinnen? Of heb je misschien een van de bovenstaande activiteiten uitgevoerd samen? Laat ons weten via @girlswhomagazine.


Gerelateerde artikelen

weekend tips, weekendje weg, uitgaan, eten, drinken, boat&co, pop-up

14 x GIRLS WHO WEEKEND TIPS AMSTERDAM VAN 15, 16 EN 17 NOVEMBER