1

10 x NOSTALGISCHE CHICK FLICKS OP NETFLIX

nostalgische chick flicks - klassieke chick flicks - classic chick flicks- chick flicks netflix 2021

Laten we eerlijk zijn: niemand is vies van een avondje (of middagje) Netflixen. Maar je hebt natuurlijk niet altijd zin in een interessante documentaire of je to go serie. Soms heb je zin in een film waarbij je niet al te veel hoeft na te denken en gewoon kan weg zwijmelen bij je old time favorites. En wat is dan beter dan een klassieke chick flick? Hieronder vind je 10 x nostalgische chick flicks op Netflix.

Zin in een filmavond met oude klassiekers? Hier vind je 10 x nostalgische chick flicks op Netflix >

Wat zijn chick flick films eigenlijk?

Het is vast niet de eerste keer dat je de term chick flicks hoort. De ene keer wordt een komedie bestempeld als een chick flick maar soms ook filmgenres als romantiek of drama. Dat kan best verwarrend zijn: wat zijn chick flicks nou echt? Om het kort én simpel te houden. Chick flicks is een overkoepelende term voor filmgenres die specifiek gericht zijn op de interesses van vrouwen.

Ook leuk: Girlsboss Netflix tips: 5 films over inspirerende vrouwen >

She’s the Man

Het leven van Viola draait alleen om voetbal. Wanneer het vrouwelijke voetbalteam wordt opgeheven én ze ook niet mee mag doen met het jongensteam verzint zij een plan. Om te kunnen voetballen doet zij zich voor als een jongen en neemt de plek van haar tweelingbroer Sebastian in. Maar of dat goed gaat?

13 Going on 30

De dertienjarige Jenna wil dolgraag populair zijn. En de populaire meisjes? Die maken daar maar al te graag gebruik van. Wanneer de populaire meisjes Jenna belachelijk maken op haar verjaardagsfeestje wenst zij volwassen te zijn. Als ze de volgende dag wakker wordt, krijgt zij de schrik van haar leven. Ze is mooi, populair, succesvol en over 5 dagen wordt ze 30! Maar is haar volwassen leven echt zo rozengeur en maneschijn?

Klassieke chick flicks Netflix // Chick flicks Netflix 2021

White Chicks

De broers Marcus & Kevin Copeland zijn geheime agenten bij de FBI. Wanneer ze een grote drugsvangst verknallen, krijgen zij nog één kans om hun carrière te behouden. De broers krijgen samen een oppasklus om de Wilson-zusjes te beschermen tegen een mogelijke ontvoering. Dit doen zij op een buitengewone manier: ze vermommen zich als de zusjes.

The perfect man

Wat doe je als je het zat bent om continu te verhuizen door je moeders relatieproblemen? Dan ga je opzoek naar de perfecte man voor haar. Maar of alles goed loopt als écht de perfecte man in beeld komt?

Zin in iets anders? 10 x de beste oorlogsfilms op Netflix (volgens IMDB) >

It’s a Boy Girl Thing

Een typische film, geproduceerd door Elton John, waarbij twee studenten op een originele manier van aartsvijanden naar lovers gaan. Tijdens een bezoek aan het natuurhistorisch museum spreekt een oud standbeeld een vloek uit waardoor de twee rivalen van lichaam verwisselen.

Nostalgische chick flicks Netflix // Klassieke chick flicks Netflix // Chick flicks Netflix 2021

Mean Girls 1

In een lijst met nostalgische chick flicks kan de klassieker Mean Girls 1 niet ontbreken. Lindsay Lohan als Cady Heran verhuist van Afrika naar Chicago en gaat voor het eerst naar een ‘echte’ school. Hier ontdekt ze hoe zwaar het leven van een middelbare scholier kan zijn als ze verstrikt raakt in een girl fight met de populaire meiden.

Zin in een filmmarathon? Kijk dan ook Mean Girls 2! Een vervolg met nieuwe personages, maar ook een echte klassieke chick flick.

Sex and the City the movie

Een klassieke chick flick gebaseerd op de televisieserie Sex and the City. Carrie Bradshaw werkt inmiddels aan haar vierde boek en heeft een stabiele relatie met Mr. Big. Charlotte en haar man hebben een meisje geadopteerd, Miranda is naar Brooklyn verhuisd en Samantha zit voor het eerst in een vaste relatie. Alles lijkt goed te gaan. Totdat Carrie een belangrijke stap vooruit in haar relatie wil zetten én dat compleet mis gaat.

Meer Netflix tips? Hier vind je 10 x steengoede films die ons hoop geven >

A Cinderella Story

Een moderne versie van het klassieke sprookje waarin Hilary Duff Assepoester, oftewel de middelbare scholier Sam, speelt. Net zoals in het sprookje gooit de gemene stiefmoeder roet in het eten als Sam naar het schoolbal wil om haar droomvriend te ontmoeten. Ze besluit hier niets van aan te trekken en gaat toch. Ze hoeft maar met één ding rekening te houden: voor twaalf uur moet ze weer thuis zijn. Loopt dit net zo goed af als in het beroemde sprookje?

My Bestfriend’s Wedding

Wat is een nostalgisch chick flicks lijst op Netflix zonder een film met Julia Roberts en Cameron Diaz? Julia Roberts neemt hier de rol aan als een culinaire recensent die er alles aan doet om de bruiloft van haar vriend, Michael, en de rijke studente, Kimberly (Cameron Diaz), te saboteren. Ze wil hem namelijk voor zichzelf.

Klassieke chick flicks Netflix // Chick flicks Netflix 2021

Easy A

Als een kleine, onschuldige, leugen over het verliezen van haar maagdelijkheid uitlekt, verandert de reputatie van Olive van anoniem naar berucht. Met al deze onverwachtse aandacht besluit ze een nieuwe persoonlijkheid aan te nemen. Iets waarbij haar huidige vriendinnen en docenten niet zo blij mee zijn.

En, welke nostalgische chick flicks zet jij op je kijklijst?

CategoriesChill