O

OLYMPISCHE SPELEN 2021: DEZE VROUWEN MOETEN WE VOLGEN

olympische spelen - olympische spelen vrouwen - nederlands team olympische spelen - olympische vrouwen - vrouwelijke topsporters - olympische spelen 2021 2020 - tokio spelen

De Olympische Spelen 2020 staan voor de deur. We hebben er even op moeten wachten, ruim een jaar, maar hier zijn we dan! Het oranjegevoel komt weer naar boven na het EK voetbal mannen. Maar welke vrouwen moeten we dit jaar in de gaten houden? Check deze top Olympische vrouwen hier.

Lees meer over de vrouwen die naar de Olympische Spelen gaan >

De Olympische Spelen zullen 23 juli van start gaan en duren tot en met 8 augustus. Dit jaar zal Tokio de Spelen organiseren. Naast onderstaande dames zijn er nog veel meer vrouwen én mannen natuurlijk die onze support kunnen gebruiken. Hieronder enkele vrouwen om in de gaten te houden.

1. Jamile Samuel

Als je atletiek zegt, roepen mensen al gauw Dafne Schippers. Maar het atletiekteam bestaat uit zoveel meer top vrouwen. Zo ook Jamile Samuel. Samuel zal op de 100 meter en 200 meter sprint en de 4x100m estafette stralen.

2. Sifan Hassan

Een andere favoriet uit het atletiekteam is Sifan Hassan. Hassan strijdt voor middellange en lange afstanden (1.500, 5.000 en 10.000 meter). De concurrentie is flink. Enkele weken terug behaalde Hassan een wereldrecord op de 10.000 meter dat twee dagen later weer verbroken werd. Dat beloven spannende wedstrijden te worden.

6 x Workouts voor thuis die niet voelen als sporten >

3. De zusjes Smulders

Laura en Merel Smulders zijn beide gekwalificeerd voor het BMX-team. Dat ze zusjes en huisgenoten zijn, betekent niet dat ze het elkaar makkelijk gaan maken.

4. Nouchka Fontijn

Ook bij het boksen wordt Nederland vertegenwoordigd. In de middengewichtsklasse zal Nouchka Fontijn haar uiterste best gaan doen om naar die finale te komen. In 2016 was zij de eerste Nederlandse vrouw bij het boksen. Toen won ze zilver.

5. Keet Oldenbeuving

Skate Keet. Deze 16-jarige zal Nederland gaan vertegenwoordigen bij het skateboarden, dat voor het eerst op de Olympische Spelen gehouden zal worden. Daarnaast mag dit jonge talent ook met Martina de vlag dragen bij de ceremonie.

6. Marianne Vos

Marianne Vos is een Nederlands baanwielrenster, veldrijdster en wegwielrenster. Ze werd in deze disciplines onder meer twee keer olympisch kampioene en twaalf keer wereldkampioene. Zeker iemand om in de gaten te houden dus!

Nederlandse topsporters die ook jou motiveren >

7. Sanne van Dijke

Voor Sanne van Dijke zal het haar eerste Olympische Spelen zijn. Zij zal strijden bij de sport judo. Eerder won ze al een bronze medaille op het WK.

8. Ranomi Kromowidjojo

Ook deze Spelen zal ze er weer staan: Ranomi Kromowidjojo. Op de 50 en 100 meter vrije slag zal ze met Femke Heemskerk proberen het goud binnen te slepen. Kromowidjojo is drievoudig olympisch kampioene, meervoudig Europees kampioene en meervoudig wereldkampioene.

9. Marit Bouwmeester

Afgelopen WK zeilen Laser Radial won Marit Bouwmeester goud. Bovendien heeft ze al twee Olympische Spelen op haar naam staan, inclusief een goude en zilvere medaille.

10. Eythora Thorsdottir

Deze IJslandse heeft ook een Nederlandse nationaliteit en komt dan ook voor Nederland uit. Thorsdottir maakt deel uit van het vrouwelijke turnteam dat naar Tokio vertrekt. Ze heeft al medailles voor de onderdelen ‘balk’ en ‘vloer’ op haar naam staan.

Een goed begin: 7 x korte BBB-workouts >

11. Kiki Bertens

Kiki Bertens is tot op heden Nederlands beste tennisspeelster uit de geschiedenis. Ze bereikte in mei 2019 de vierde plaats op de WTA-wereldranglijst. Na dit seizoen wil ze stoppen met tennis op dit niveau, dus we kunnen nog even van haar genieten!

12. Femke Bol

De laatste van dit lijstje is Femke Bol. Zij komt uit voor het atletiekteam. Tijdens de Diamond League in Stockholm was ze nog maar zo’n halve seconde van het wereldrecord verwijderd. Slechts drie vrouwen zijn op de 400 meter horden ooit sneller dan haar 52,37 seconden geweest.

Ook doen er nog verschillende vrouwenploegen mee aan de Olympische Spelen in Tokio die we zeker in de gaten moeten houden. Dit zijn teams voor: handbal, hockey, voetbal en waterpolo.

Welke topsport vrouwen ga jij deze Olympische Spelen zeker supporten?

CategoriesChill