W

WORKOUTS VOOR THUIS DIE NIET VOELEN ALS SPORTEN

work-out - happy - sporten - bewegen

Word jij al moe als je alleen al aan sporten denkt, maar wil je wél in beweging blijven? Deze happy workouts bieden de oplossing. Van een Latin Dance lesje tot wandelen op gezellige muziek: met deze sportlesjes krijg je én beweging én een lach op je gezicht.

Sportoefeningen thuis uitvoeren? Hieronder vind je de happy workouts voor thuis, maar eerst:

Waarom is beweging zo belangrijk?

Hoewel je misschien denkt dat je van sporten niet gelukkig wordt, komen er door te bewegen na twintig tot dertig minuten verschillende stofjes vrij: endorfine, serotonine en dopamine.

Endorfine is de natuurlijke feel good drug. Het vermindert pijn en zorgt voor een euforisch gevoel. Srotonine is het gelukshormoon: het geeft je een gelukkig gevoel. Bovendien reguleert het je eetlust, slaap en gemoedstoestand. Ook dopamine geeft je een blij gevoel en het zorgt ervoor dat je gemotiveerd bent om door te gaan. Workouts kunnen je dus wel degelijk gelukkig maken!

Andere voordelen van workouts zijn:

  • Sporten helpt tegen stress;
  • Maakt je hoofd leeg;
  • Vergroot je zelfvertrouwen;
  • Helpt je beter te slapen.

Hieronder vind je happy workouts voor thuis om jou weer aan het bewegen te krijgen, zonder dat je het gevoel hebt dat je écht aan het sporten bent.

Tip: er zijn een aantal attributen die het sporten thuis een stuk makkelijker maken. Denk aan weerstandbanden, een fitnessmat, een springtouw of een Aerobic step. Ready? Let’s go!

Trampoline Workout – 10 minuten

Vind je fitnessen maar saai? Trampoline springen is dé oplossing om op een leuke manier in beweging te blijven. Het is niet alleen heel erg leuk (denk aan vroeger!), maar het is ook nog eens heel goed voor het menselijk lichaam. Tijdens het springen beweeg je al je spieren, terwijl er door de vering minder druk op de gewrichten wordt gelegd.

Daarnaast toont een NASA onderzoek uit dat het 68% effectiever is dan joggen, waardoor een trampoline workout niet lang hoeft te duren. Score! Hier koop je een sport trampoline voor thuis >

Yoga for Hapiness – 30 minuten

Wil je wel bewegen, maar het iets rustiger aan doen? Pak je yoga mat erbij en laat Christina  je in helpen om in 30 minuten rustiger en gelukkiger te worden. Ze begeleidt je door een yogasessie heen die bedoeld is om je gemoedstoestand te bevorderen en je energie te geven, om er weer even tegenaan te kunnen gaan! Alle oefeningen staan ook in de beschrijving; zo kan je even googelen hoe je het precies moet doen.

Dé vijf tips om meer (vet) te verbranden >

80’s music Dance Cardio workout – 15 minuten

Wie kent haar niet: Pamela Reif: de 23-jarige Duitse influencer heeft ruim 4 miljoen volgers op Instagram en is ook op YouTube razend populair. Hier plaatst ze tientallen workouts voor ieder niveau, voor iedere tijdsduur. Zo duurt deze Dance Cardio Workout slechts 15 minuten en heb je geen apparatuur nodig!

Cardio Latin Dance workout – 30 minuten

Op zoek naar een iets pittigere dance workout? Check dan dit Latin Dance lesje van POPSUGAR Fitness. Deze sessie wordt gegeven door Nicole Steen, zelfbenoemde twerk queen – die zorgt voor een lach op je gezicht. Er zijn verschillende dansers in de clip: gevorderd en aangepast. Als je dus niet veel ervaring hebt met latin dansen, kun je de ‘versimpelde’ versie volgen!

Meer leuke workouts voor thuis vind je onder deze video >

Dit zijn de beste apps voor een workout at home >

Zombies, Run!

Wait, what?! Ja, je ziet het goed. Zombies, Run is een hardloopapp die net als alle andere tijd en afstand bijhoudt, maar hierbij ren je om te ontsnappen aan – je raadt het al – zombies! Deze manier van sporten is niet alleen hilarisch, het motiveert je ook om door te blijven lopen.

Al rennend voltooi je verschillende missies en kun je voorwerpen verzamelen om het te winnen van de zombies. Wie weet was dit net het extraatje dat je nodig had om die 5 kilometer te halen!

Meer workouts voor thuis >

Boosted Fitness Walk – 30 minuten

Leslie Sansone is een grootheid in Amerika en heeft al meer dan 100 dvd’s en vier boeken uitgebracht. Niet per se een fan van sporten? Geen materialen in huis? Deze workout is ideaal voor jou: iedereen kan wandelen, Leslie pusht je net iets meer waardoor het wandelen een echte workout wordt. Vergelijk het men Nederland in beweging, maar dan met vrolijke muziek op de achtergrond en iets meer pit.

En, elke van deze happy workouts voor thuis gaan jullie uitvoeren?

CategoriesChill