N

NEDERLANDSE TOPSPORTSTERS DIE OOK JOU MOTIVEREN

atletiek - topsport - inspiratie - motivatie - motiveren

 Dafne Schippers, Ranomi Kromowidjojo, de wielrensters, de voetbal-, handbal-, en volleybalteams: vrouwelijke topsporters domineren momenteel de sportwereld. Stuk voor stuk staan zij hun ‘mannetje’. Als er vrouwen zijn die jou een schop onder je kont kunnen geven om die work-out van een half uur te doen, dan zijn zij dat wel! Check hier 9 x Nederlandse topsportsters die jou motiveren!

Hier vind je 9 x Nederlandse topsportsters die ook jou motiveren >

Sifan Hassan

Sifan Hassan is een Nederlandse atlete van Ethiopische afkomst. Ze is gespecialiseerd in middellange afstanden, maar doet ook steeds vaker mee aan de wat langere rondes. Zo won ze in 2019 de 10.000 meter op het WK in Doha. Haar doorzettingsvermogen is mega inspirerend en haar wedstrijden zijn altijd spannend om te volgen; ze gaat vaak pas in de laatste ronde voor de inhaalslag.

Marianne Vos

Marianne Vos is baanwielrenster, veldrijdster en wegwielrenster. Ze werd in deze disciplines twee keer olympisch kampioene en twaalf keer wereldkampioene. Op dit moment is ze één van de favorieten om de Giro Rosa van 2020 te winnen. Of het nou op de verharde weg is of door de modderige bossen, Vos gaat altijd de strijd aan.

wielrenster - topsport - vrouw - nederlands
Marianne Vos

Zoek je een sportbuddy? Deze handige app helpt jou >

Jutta Leerdam

Ze is nog maar 21 jaar oud, maar Jutta Leerdam is nu al een grote naam bij het langebaanschaatsen. Dit jaar nog won ze de 1000 meter op het WK in Salt Lake City. Sterker nog, deze vrouw heeft nu al haar eigen team opgericht met vriend Koen Verweij: Team NXTGEN. Als dat niet inspirerend is, weten wij het ook niet meer!

Oranje Leeuwinnen

Eigenlijk zijn dit 24 top vrouwen binnen de sport. Tot dit team behoren enkel doorzetters. Sinds een paar jaar is het team ontzettend gegroeid in populariteit en stuk voor stuk zijn ze leuk om te volgen. Als er ergens een plek is waar vrouwen elkaar supporten, is dat wel binnen een sportteam. Een kijkje in het leven van één van de leeuwinnen is sowieso tof, dus check zeker hun accounts!

oranje leeuwinnen - voetbal - voetbalvrouwen - topsport
Oranje Leeuwinnen

Stéphane Kox

Als we het over badass vrouwen hebben, kunnen we Stéphane Kox niet overslaan natuurlijk. Er zijn niet veel Nederlandse vrouwen die zich wagen in het autocoureur-wereldje, maar Kox vecht met liefde tegen het stigma ‘rijdende krultang’. Naast haar sport studeert ze ook nog rechten in Tilburg.

https://www.instagram.com/p/BsVVsYqnS9T/

7 x Levenslessen van de wereldberoemde Frida Kahlo >

Suzanne Schulting

Nederland schaatsland, toch? Een tweede schaatster kon dus niet missen. Dit keer Suzanne Schulting die zowel shorttrack als langebaanschaatsen oppakte. Sinds een jaar focust ze enkel nog op langebaan. Haar Instagram bevat trouwens (naast sport) ook goeie reisinspiratie!

shorttrack - topsporters - topsport - suzanne schulting
Suzanne Schulting

Nadine Visser

Een andere atletiektopper is Nadine Visser. Ze begon met meerkamp, maar verlegde haar focus in 2018 naar horden met sprint als side dish. Tijdens de Gyulai Istvan Memorial in Hongarije liep Visser opnieuw de beste tijd van dit jaar in de wereld gelopen op de 100 meter horden. Zeker één om in de gaten te houden!

Een goed begin: 7 korte BBB work-outs >

Hockeyteam

Een ander team dat ook lekker bezig is, waar enklel powervrouwen in zitten, dan hebben we het over het hockeyteam. Ook zij zijn stuk voor stuk het volgen waard. Deze pittige vrouwen laten jou wel zien hoe je goed gaat zweten!

hockey - oranjes - vrouwelijke sporters
Hockey Oranjes

Sanne en Lieke Wevers

Ook op turnen doen de Nederlandse topsportsters het geweldig. Iedereen kent de zusjes Wevers en de prestaties die zij neerzetten. De dames werken hard, stoppen veel uren om te komen waar ze nu zijn en naartoe willen. Ze beheersen elke spier in hun lichamen tot de puntjes, balans is key.

Wij pakken meteen de sportschoenen en gewichtjes erbij, let’s go!

CategoriesChill