DO / Walk & Visit

7 x ÉCHT TOFFE MUSEA IN NEDERLAND VOOR OP JE VRIJE DAG

musea nederland - museum nederland - kunsthal nederland - museum amsterdam - museum den haag - musea amsterdam

Als je een dagje niks te doen hebt is het natuurlijk chill om lekker achterover te hangen, maar je kan je dag ook anders invullen. In Nederland hebben we allerlei verschillende musea waar je waarschijnlijk nog niet geweest bent. Deze musea moet je zeker bezoeken als je een beetje cultuur wil snuiven op je vrije dagje. En extra tof: deze musea in Nederland zijn allemaal nét ff anders dan je gewend bent.

Vind hier bij welke musea in Nederland je moet zijn >

Bizarium Museum in Sluis

In dit museum vind je de meest bizarre, maar briljante uitvindingen ooit. Bizarium inspireert en verrast met geniale, wetenschappelijke en gekke uitvindingen. Denk aan een vliegfiets, een wandelende duikboot, een haargroeihelm, een zwemparaplu. Bi-zar leuk dus!
Google Maps: Hoogstraat 35, Sluis
Bizarium >

Museum Voorlinden

Ken je die Instagram foto’s waarbij iemand in een lichthal met 1000en lampjes staat? Die komt uit dit toffe museum in Den Haag. Het museum is ontworpen met als doel een totaalbeleving te creëren. De aankomst in het park, het zicht over de weilanden, de wandeling op de duinrand, de verschillende perspectieven over het landgoed. Een belangrijke wens van de opdrachtgever: een museum dat dienend is aan de kunst, en de aandacht niet op zichzelf richt.
Google Maps: Buurtweg 90, 2244 AG Wassenaar
Voorlinden >

Kunsthal KAdE in Amersfoort

Als je van kunst houdt en op de hoogte wil zijn van alle nieuwe en moderne kunst is een bezoekje aan dit museum zeker de moeite waard. Kunsthal KAdE biedt tentoonstellingen aan op het gebied van hedendaagse moderne kunst, architectuur, vormgeving, design en eigentijdse beeldcultuur.
Google Maps: Eemplein 77, Amersfoort
Kunsthal KAdE > 

City guide Amersfoort: Vind hier 12 x de leukste plekken van de stad >

De Vleeshal in Middelburg

De Vleeshal Markt vind je in het voormalig stadhuis op de markt van Middelburg. Op deze markt werd vroeger natuurlijk ook vlees verkocht, maar in de hal zelf niet. Sinds 1979 worden er tentoonstellingen georganiseerd in de Vleeshal Markt en is dit het centrum voor hedendaagse kunst.
Google Maps: Markt 1, Middelburg
De Vleeshal > Micro Art Museum in Amsterdam

De kunst die in het Micro Art Museum wordt tentoongesteld is zó klein dat je wel heel goed moeten kijken. Denk aan de kleinste Nachtwacht ooit geschilderd op een pompoenpit of een stadsgezicht op de vleugels van een wesp. Het lijkt allemaal wel alsof het niet echt kan zijn, maar dat is het zeker wel.
Google Maps: Damrak 243, Amsterdam
Micro Art Museum >

musea nederland - museum nederland - kunsthal nederland - museum amsterdam - museum den haag - musea amsterdamBron: Micro Art Museum // musea Nederland // bijzondere musea Nederland // Musea Den Haag // Musea Amsterdam

 

Museum Beelden aan Zee in Den Haag

Dit museum ligt aan zee en laat je verschillende beelden zien. Niet alleen binnen, maar ook buiten staan prachtige beelden. De stijlen én materialen die gebruikt worden zijn erg verschillend en dat maakt de tentoonstelling heel interessant. Het museum bevindt zich aan het strand van Scheveningen, dus je kunt na het museumbezoek meteen een lekkere strandwandeling maken.
Google Maps: Harteveltstraat 1, Den Haag
Beelden aan Zee > 

Ook leuk! 7 x de beste steden voor kunstliefhebbers in Europa vind je hier >

Youseum in Amsterdam

Youseum is een kunstervaring die speciaal voor jou ontworpen is. De vele foto’s in het museum laten het effect van social media met een knipoog aan ons zien. De wereld zit tegenwoordig vol met perfecte foto’s, maar zijn deze wel zo perfect? Youseum laat je ziet wat er gebeurt als je een selfie neemt: is het kunst? Heeft het een bepaalde impact of doet het er eigenlijk niet toe?
Google Maps: Weesperzijde 150, Amsterdam
Youseum > 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Mirrors on the wall.. #outfit #loveme #menclothes #fashion #weekend ????????‍♀️.

Een bericht dat is gedeeld door @ xsalinanicoletti op

Body Worlds in Amsterdam

Als je zin hebt in iets anders is een bezoekje aan Body Worlds een goed idee. In dit museum maak je een gave reis door het menselijk lichaam. De lichamen in dit museum zijn van échte mensen geweest. Het is niet alleen super interessant, maar ook heel leerzaam. Zo kom je er bijvoorbeeld achter welke dingen ons gelukkig maken en wat de effecten daarvan op onze gezondheid zijn.
Google Maps: Damrak 66, Amsterdam
Body Worlds >Gerelateerde artikelen