1

13 x ÉCHT TOFFE MUSEA IN NEDERLAND VOOR OP JE VRIJE DAG

musea nederland - museum nederland - kunsthal nederland - museum amsterdam - museum den haag - musea amsterdam

Als je een dagje niks te doen hebt is het natuurlijk chill om lekker achterover te hangen, maar je kan je dag ook anders invullen. In Nederland hebben we allerlei verschillende musea waar je waarschijnlijk nog niet geweest bent. Deze musea moet je zeker bezoeken als je een beetje cultuur wil snuiven op je vrije dagje. En extra tof: deze musea in Nederland zijn allemaal nét ff anders dan je gewend bent.

Vind hier bij welke musea in Nederland je moet zijn >

Bizarium Museum – Sluis

In dit museum vind je de meest bizarre, maar briljante uitvindingen ooit. Bizarium inspireert en verrast met geniale, wetenschappelijke en gekke uitvindingen. Denk aan een vliegfiets, een wandelende duikboot, een haargroeihelm, een zwemparaplu. Bi-zar leuk dus!

Bestel hier tickets >

Humanity House – Den Haag

Voor deze moet je er snel bij zijn, want 30 juni is de tentoonstelling Ver van huis weer voorbij. Fotograaf Chris de Bode legt het leven van mensen die ver van hun eigen huis zijn, maar ook ver bij ons vandaan zijn, vast.

De Bode probeert weg te blijven van stereotypen en clichés: in veel beelden komt iets positiefs naar voren, zoals gastvrijheid of trots. De tentoonstelling is een samenwerking met Stichting Vluchteling.

Boek hier je tickets >

Chris de Bode - Ver van huis - Humanity House - musea - tentoonstellingChris de Bode – Ver van huis – Humanity House // toffe musea in Nederland

Museum Voorlinden

Ken je die Instagram foto’s waarbij iemand in een lichthal met 1000en lampjes staat? Die komt uit dit toffe museum in Den Haag. Het museum is ontworpen met als doel een totaalbeleving te creëren.

De aankomst in het park, het zicht over de weilanden, de wandeling op de duinrand, de verschillende perspectieven over het landgoed. Een belangrijke wens van de opdrachtgever: een museum dat dienend is aan de kunst, en de aandacht niet op zichzelf richt.

Koop hier tickets >

Kunsthal KAdE in Amersfoort

Als je van kunst houdt en op de hoogte wil zijn van alle nieuwe en moderne kunst is een bezoekje aan dit museum zeker de moeite waard. Kunsthal KAdE biedt tentoonstellingen aan op het gebied van hedendaagse moderne kunst, architectuur, vormgeving, design en eigentijdse beeldcultuur.

Hier koop je tickets > 

Het Nederlands Tegel Museum – Otterlo

Iedereen kent ze wel, de oer-Hollandse tegeltjes. Op het randje van de Hoge Veluwe ligt Otterlo waar je Het Nederlands Tegel Museum kan vinden. De voorstellingen op tegels vertellen ons veel over waar onze voorouders zich mee bezig hielden en vormen zo eigenlijk een spiegel van onze geschiedenis. Super interessant!

Boek hier je tickets >

Het Nederlands Tegel MuseumHet Nederlands Tegel Museum // musea Nederland

Kunsthal – Rotterdam

De Kunsthal in Rotterdam biedt altijd super diverse tentoonstellingen aan. En ook nu zijn er meerdere tentoonstellingen de moeite waard om een dagje Rotterdam in te plannen! Allereerst is het werk van Sanne Sannes te zien. Hij fotografeerde erotische portretten van vrouwen.

Sannes had internationaal potentieel, maar overleed op zijn 30ste door een auto-ongeluk. Daarnaast is er nu een tentoonstelling, Extra Large, waar verschillende tapijten van onder andere Pablo Picasso, Le Corbusier, Miró, Vasarely en Louise Bourgeois te zien zijn.

Boek hier je tickets >

Sanne Sannes - Ecstacy - Kunsthal Rotterdam
Sanne Sannes – Ecstacy – Kunsthal Rotterdam

Museum MORE – Gorssel

Weekendje weg in Gelderland? Zet dan ook zeker Gorssel op je lijstje. Dit jaar is het een eeuw geleden dat Jan Mankes, “Hollands meest verstilde schilder”, overleed. Zijn oeuvre is te omschrijven als sprookjesachtig en teer. Mankes wordt ook wel ‘de geniale kluizenaar’ genoemd. Nog een leuk feitje: hij trouwde met Annie Zernike, de eerste vrouwelijke dominee van Nederland.

Boek hier je tickets >

Jan Mankes - Bomenrij - Museum MORE - musea - tentoonstellingen
Jan Mankes – Bomenrij – Museum MORE

City guide Amersfoort: Vind hier 12 x de leukste plekken van de stad >

De Vleeshal in Middelburg

De Vleeshal Markt vind je in het voormalig stadhuis op de markt van Middelburg. Op deze markt werd vroeger natuurlijk ook vlees verkocht, maar in de hal zelf niet. Sinds 1979 worden er tentoonstellingen georganiseerd in de Vleeshal Markt en is dit het centrum voor hedendaagse kunst.

De Vleeshal > Micro Art Museum in Amsterdam

De kunst die in het Micro Art Museum wordt tentoongesteld is zó klein dat je wel heel goed moeten kijken. Denk aan de kleinste Nachtwacht ooit geschilderd op een pompoenpit of een stadsgezicht op de vleugels van een wesp. Het lijkt allemaal wel alsof het niet echt kan zijn, maar dat is het zeker wel.

Micro Art Museum >

musea nederland - museum nederland - kunsthal nederland - museum amsterdam - museum den haag - musea amsterdamBron: Micro Art Museum // musea Nederland // bijzondere musea Nederland // Musea Den Haag // Musea Amsterdam

 

Museum Beelden aan Zee in Den Haag

Dit museum ligt aan zee en laat je verschillende beelden zien. Niet alleen binnen, maar ook buiten staan prachtige beelden. De stijlen én materialen die gebruikt worden zijn erg verschillend en dat maakt de tentoonstelling heel interessant. Het museum bevindt zich aan het strand van Scheveningen, dus je kunt na het museumbezoek meteen een lekkere strandwandeling maken.

Beelden aan Zee > 

Museum Volkenkunde – Leiden

In Leiden kan je meerdere dagen vullen met enkel het bezoeken van musea. Mis dan ook zeker Museum Volkenkunde niet. Er is nu een toffe tentoonstelling met topstukken uit Oceanië. Met duizenden eilanden in de Grote en Stille Oceaan beslaat Oceanië meer dan een derde van het aardoppervlak.

Zo kan je deze zomer toch een beetje reizen en verschillende culturen ontdekken! Vanaf 10 juli is er ook de tentoonstelling FIRST AMERICANS, wat een eerbetoon is aan de inheemse bevolking – mag je ook zeker niet missen!

Boek hier je tickets >

Een zee van eilanden - Museum Volkenkunde
Een zee van eilanden – Museum Volkenkunde

Ook leuk! 7 x de beste steden voor kunstliefhebbers in Europa vind je hier >

Youseum in Amsterdam

Youseum is een kunstervaring die speciaal voor jou ontworpen is. De vele foto’s in het museum laten het effect van social media met een knipoog aan ons zien. De wereld zit tegenwoordig vol met perfecte foto’s, maar zijn deze wel zo perfect? Youseum laat je ziet wat er gebeurt als je een selfie neemt: is het kunst? Heeft het een bepaalde impact of doet het er eigenlijk niet toe?

Youseum > 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Mirrors on the wall.. #outfit #loveme #menclothes #fashion #weekend ????????‍♀️.

Een bericht dat is gedeeld door @ xsalinanicoletti op

Museum Catharijneconvent – Utrecht

Allemaal wonderen is de nieuwste tentoonstelling (als je dit leest, check dan even of deze tentoonstelling nog te zien is) in het Catharijneconvent in Utrecht. Kunstwerken gaan met elkaar de dialoog aan over wonderverhalen uit verschillende culturen en fascinerende, onverklaarbare ervaringen.

Van Rembrandt tot Mondriaan en Abramović, er zijn veel grote kunstenaars te vinden. Bovendien bieden ook verschillende wetenschappers een kijk op deze wonderen.

Boek hier je tickets >

CategoriesWalk & Visit