TRAVEL / Nederland

CITY GUIDE AMERSFOORT: 12 x DE LEUKSTE PLEKKEN VAN DE STAD

city guide amersfoort - dagje amersfoort - dagje weg naar amersfoort - hotspots amersfoort - wat te doen in Amersfoort - amertsfoort hotspots

Een dagje weg op de planning staan, maar nog geen idee naar welke stad je gaat? Of sowieso binnenkort een middagje Amersfoort in je agenda staan, maar nog geen idee waar je in de stad moet zijn? Wat er te doen is in Amersfoort en wat de leukste hotspots zijn van de stad? Vind het in onze Amersfoort City Guide.

Vind hier wat er te doen is in Amersfoort > 

Muurhuizen voor een kijkje in de geschiedenis

Dit is een bekend en middeleeuws stukje van Amersfoort. Deze huizen zijn op de fundering van de eerste stadsmuur van Amersfoort gebouwd. Dit gebeurde omdat de stad door de economische bloei niet meer binnen de oude muren paste. Doordat de constructie van deze huizen in verschillende perioden gebeurde, vind je ze hier in allerlei vormen. Tof om te zien!
Google Maps: Muurhuizen 25, Amersfoort

Het Mondriaanhuis voor kunstliefhebbers

Voor de kunstliefhebber: bezoek het huis van de wereldberoemde kunstenaar Piet Mondriaan. Het geboortehuis van Piet is omgetoverd tot museum en is een ode aan zijn leven en kunstwerken. Je vindt hier tijdelijke exposities, maar ook een kleine vaste collectie met zijn werken.
Google Maps: Kortegracht 11, Amersfoort

Liever genieten van kunst in een ander land?  Vind hier 7 x de beste steden voor kunstliefhebbers in Europa >

Moderne kunst & meer bij Kunsthal KAdE

Nét buiten de stadsmuren van Amersfoort ligt Kunsthal KAde. Hier is ruimte voor tentoonstellingen op het gebied van moderne kunst, architectuur, vormgeving en design. Dit museum heeft geen eigen collectie maar je vind hier de mooiste tentoonstellingen uit de hele wereld. Kunstliefhebbers eat your heart out!
Google Maps: Eemplein 77, AmersfoortSustainable Minimalistics bij SMIR

Je kunt bij deze hotspot terecht voor allerlei verschillende duurzame items. Van herbruikbare wattenschijfjes tot eerlijke sieraden. SMIR staat voor Sustainable Minimalistic Inspirational Reusable en is meer dan een winkel. Je kunt hier terecht voor leuke workshops die met een bewuste levensstijl te maken hebben, zoals bijvoorbeeld een Masterclass microplastics of een workshop Japanse Kintsugi.
Google Maps: Mooierstraat 19, Amersfoort

Vind hier de beste feitjes én tips over hoe je duurzamer kunt leven >

Na deze activiteiten heb je vast zin in een hapje of een drankje in de hotspots van Amersfoort > 

DLC

Dit is één van de meest unieke hotspots in de stad. Het restaurant bestaat namelijk volledig uit gerecyclede materialen die je meteen ziet als je hier naar binnenloopt. De ingrediënten die ze gebruiken kweken ze zelf in hun eigen kas en moestuin naast het restaurant of halen ze vers bij boeren en leveranciers uit de omgeving. Je vindt ze op de inmiddels compleet opgeknapte, Wagenwerkplaats ten westen van de stad, waar vroeger goederenwagons werden opgeknapt. Bijzondere plek dus!
DLC >
Google Maps: Soesterweg 332, Amersfoort

city guide amersfoort - dagje amersfoort - dagje weg naar amersfoort - hotspots amersfoort - wat te doen in Amersfoort - amertsfoort hotspotsHotspots in Amersfoort // Amersfoort Tips // Wat te doen in Amersfoort

 

Koffie, lunch & borrel bij Nul33

In een van de mooiste panden van hartje Amersfoort vind je Nul33. Hier geniet je van koffie, lunch, borrel en good food. Het twee etages tellende monumentale gebouw komt uit 1903 en dat is te zien aan de mooie sjabloon schilderingen op het plafond en mooie ornamenten.
Nul33 >
Google Maps: Langestraat 76, Amersfoort

Conceptstore Blur your life

Je kunt in deze conceptstore terecht voor een crispy bananenbrood wafel met een lekkere kop koffie (mogelijk met alle melk alternatieven) en andere lekkernijen. Daarnaast is het ook de perfecte plek om een uniek cadeautje en leuke kaarten te scoren. De eigenaren organiseren hier zelfs regelmatig lezingen en workshops.
Blur your life >
Google Maps: Mooierstraat 18, Amersfoort

Dit is waarom een bos bloemen het beste cadeau is >

BUUF in de Serre

Dit is een taart- en quiche lunchspot in een serre binnen de prachtige muren van de Mariënhof (voormalig klooster). Met hangplanten en een helder interieur een perfecte plek voor Instagram. Ga hier vooral heen voor de lekkere taarten, die zoals ze hier zelf zeggen ‘gericht zijn op smaak en niet op uiterlijk’.
BUUF in de Serre >
Google Maps: Kleine Haag 2, Amersfoort

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Dinsdag bakdag @capturedby_irisvantricht #bakken #elkedagbakdag #bakkenmetjebestie

Een bericht gedeeld door BUUF in de Serre (@buufindeserre) op

Wijnbar Zuster Margaux

Voor wijn-fans de perfecte spot, want ze hebben hier zo’n 40 verschillende wijnen. Je bestelt hier alleen niet zelf, maar laat de sommeliers het werk doen. Laat ze weten welke smaken je lekker vindt en op basis daarvan zoeken ze een passende wijn voor je uit.
Wijnbar Zuster Margaux >
Google Maps: Kleine Haag 2, Amersfoort

Cadeautip voor de feestdagen! Zelf wijn maken met deze Make Your Own Wine Kit > 

Creatieve Broedplaats HoogVuur

Dit is een broedplaats voor creatieve ondernemers op een locatie wat vroeger een industrieterrein was. Van maandag tot en met vrijdag kun je hier heerlijk ontbijten of lunchen (van het buffet) en ’s avonds een diner naast de knapperende houtovens, waar trouwens alle hoofdgerechten op worden bereid. Het menu wisselt mee met de beschikbare lokale seizoensproducten.
HoogVuur >
Google Maps: Oude Fabriekstraat 26, Amersfoort

Restaurant Madonna

Dit restaurant vind je in een compleet gerestaureerd monumentaal pand. In gezellige hoekjes verdeeld over wel vier verdiepingen kun je je de hele dag terecht voor acai bowls, glütenvrije taartjes, croque monsieurs en heerlijke houtoven pizza’s. Ze hebben er ook een deli waar je verse sappen, koffie en andere hoogtepunten van de menukaart kunt bestellen.
Madonna >
Google Maps: Krommestraat 32, Amersfoort

Ook leuk! 11 x hele toffe adressen in Arnhem > 

Aan de waterkant bij Kroast

Een plek waar je je meteen happy voelt, met fijne mensen en goede service. Je cappuccino wordt hier gemaakt door een ervaren barista en je kunt hier genieten van de rust in de binnentuin of aan de waterkant aan de Eemhaven. De gerechtjes hebben de grootte van een voorgerecht zodat je kunt genieten van meerdere gerechten. De producten zijn seizoensgericht en de kaart wisselt geregeld.
Kroast >
Google Maps: Kleine Koppel 36, Amersfoort

Welke plekken bezoek jij allemaal tijdens een dagje Amersfoort? Gerelateerde artikelen