R

RECEPT POKE BOWL MET PITTIGE TONIJN EN AVOCADO

poke bowl - poke bowl recept - sushi bowl - sushi bowl recept - recepten met tonijn - poke bowl tonijn

Gek op sushi? Dol op salades? Check, poké bowls zijn voor jou uitgevonden! Er zijn al vele hotspots te vinden waar je zo’n kleurrijke bowl kan verkrijgen, maar ook thuis kan het maken van een poké bowl vrijwel niet mislukken. Hieronder vind het recept voor een heerlijke tonijn poké bowl.

Vind hier het recept voor de heerlijke poke bowl >

Ingrediënten 

Voor de dressing + tonijn:

120 ml hete chili sesamolie of geroosterde sesamolie
60 ml sojasaus
2 el ananassap
2 el rijstazijn
1-2 tl chili knoflooksaus
2 tl verse gember geraspt
sap en schil van 1 limoen
1 el zwarte of witte sesamzaadjes (licht geroosterd)
900 gr geelvintonijn sashimi in blokjes gesneden



Voor de poke bowls:

570 gr gestoomde witte jasmijnrijst
150 gr verse ananas in stukjes gesneden
150 gr verse mango in stukjes gesneden
150 gr geraspte paarse kool
150 gr gesneden komkommer
75 gr geraspte wortel
75 gr gestoomde edamame
4 groene uien gehakt
1-2 gesneden avocado’s
1-2 rode fresno-chili in plakjes gesneden
(furikake)
ingelegde gember
verse koriander voor de garnering

Voor de wonton crips:
20-40 wonton wikkels
canola of plantaardige olie om in te frituren
zout + limoenschil voor besprenkeling

Meer poké bowl recepten? Hier vind je ze >

Koken

Bereidingswijze 

Dressing + tonijn:
Mix alle ingrediënten behalve de tonijn in een grote kom. Zorg dat alles goed gemengd is, voeg de tonijn toe en mix nu alles samen. De tonijn kan ongeveer een halve dag in de dressing blijven en zou dat je de vis altijd koud houdt. 

Poke bowls:
Voeg rijst toe aan elke kom en versier ze dan met de toppings. Maak af met een snufje furikake, verse koriander, wontonchips en een scheutje limoensap. Besprenkel wanneer nodig de kommen met eventueel overgebleven dressing.

Wonton crisps:
Verhit een centimeter hoog laagje olie in een koekenpan. Voeg de wonton-verpakkingen één voor één toe als ze heet zijn. Bak deze tot ze goudbruin zijn (ongeveer 1 minuut). Verwijder met een sleuflepel en giet af op keukenpapier. Bestrooi ze als laatste met zout + limoenschil. 

Met wie ga jij binnenkort genieten van deze heerlijke poke bowl?

Recept via: Half Baked Harvest