5

5 x AMBACHT IN AMSTERDAM VOOR HANDGEMAAKTE ITEMS

ambacht amsterdam - handgemaakte items amsterdam - handgemaakt amsterdam - ambachtslieden amsterdam - vakmanschap amsterdam

Op zoek naar ambachtelijke producten? Gelukkig zijn er in onze hoofdstad nog genoeg vaklui te vinden! Zij voeren hun ambacht met zoveel passie uit dat ze al generaties lang hun zaak draaiende weten te houden. Wil je weten waar je moet zijn? Hieronder vind je 5 adresjes voor ambacht in Amsterdam om de mooiste handgemaakt items te scoren.

 

Op zoek naar een origineel cadeau (voor jezelf)? Vind hier 5 x ambacht in Amsterdam voor handgemaakte items > 

 

A. van Wees – Jeneverstokerij

Distilleerderij de Ooievaar is de enige overgebleven, ambachtelijke distilleerderij in Amsterdam. Je vind ze in de Driehoekstraat in het hart van de Jordaan. Hier distilleren ze producten met natuurlijke ingrediënten, op basis van oorspronkelijke receptuur – en dat proef je! Hun specialiteiten? Steengoede Oudhollandse jenevers en likeuren.

 

Smit & Ouwerkerk

Op de Singel in het hartje van het centrum vind je dit echte Amsterdamse familiebedrijf. Juwelier Smit Ouwerkerk is al sinds 1955 gespecialiseerd in het ontwerpen, reparaties en vervaardigen van gouden en briljanten sieraden. Naast juwelier zijn zij ook goudsmid en diamantair.

 

ambacht amsterdam - oude ambachten amsterdam - ambacten amsterdam - handgemaakte items amsterdam - ambachtslieden - vaklieden amsterdam - ambacht in amsterdamBron: De 9 straatjes

 

Ook leuk! Vind hier de leukste vintage winkels in Amsterdam >

 

Amsterdamse Glas in lood Zetterij

De Amsterdamse Glas in lood Zetterij is een bedrijf voor alles wat te maken heeft met glas in lood. Je vind ze in de Pijp, op loopafstand van de Albert Cuypmarkt. Hier kun je terecht voor restauraties, nieuw te maken ramen en alle soorten brandschilderwerk. Zelf aan de slag? In hun atelier geven ze ook glas in lood beginnerscursussen! 

Kesbeke – Tafelzuren

Kesbeke is nog de enige inleggerij van echte Amsterdamse tafelzuren (ingelegde groenten). Ze maken al drie generaties de beste augurken en Amsterdamse uitjes van Nederland. Bij hun fabriek in West vind je ook hun leuke winkeltje. Naast potten zuur, los zuur en alle inmaakproducten vind je hier ook olijfolie in allerlei smaken en verschillende kruiden.

ambacht amsterdam - oude ambachten amsterdam - ambacten amsterdam - handgemaakte items amsterdam - ambachtslieden - vaklieden amsterdam - ambacht in amsterdamBron: Zoet & Zuur 

Bonebakker Juwelier

Bonebakker vind je in de Van Baerle Shopping Gallery in het Conservatorium Hotel aan het Museumplein. De collectie bestaat uit eigentijdse klassieke sieraden, maar ook verfijnde haute joaillerie van grote juwelenhuizen. Deze stijlvolle salon vind je in de voormalige directeurskamer van de Rijkspostspaarbank.

En, bij welke van deze ambacht adresjes in Amsterdam ga jij binnenkort zeker langs?

CategoriesWeekend tips