M

MET STOKJES ETEN ALS EEN PRO: ZO DOE JE DAT

met stokjes eten - eetstokjes - hoe werken eetstokjes - sushi eten - hoe eet je met stokjes - sushi

Blijft het voor jou lastig om met stokjes te eten en wil je niet steeds die persoon zijn die om ‘normaal’ bestek vraagt? Dan is het hoogtijd voor een spoedcursus! Hieronder vind je alles wat je moet weten zodat jij asap met stokjes kunt eten als een pro. 

Vind hier hoe je precies met stokjes moet eten > 

Met stokjes eten is uiteindelijk helemaal niet zo heel moeilijk. Het vraagt om een klein beetje oefening (baart kunst) en zodra jij door hebt hoe het precies werkt, verleer je het nooit meer! Klaar om indruk te maken op iedereen die je eerder heeft uitgelachen? Let’s go!

Meer sushi info? Vind hier hoeveel stukjes sushi je eet per persoon >

Dit moet je weten

Om te beginnen hebben eetstokjes twee verschillende uiteindes. De ene kant is wat dikker en vierkant, de andere wat dunner en ronder van vorm. Vaak zitten de stokjes nog aan elkaar als je in een restaurant komt (zo weet je ook zeker dat ze nieuw zijn) en de kant waar de stokjes aan elkaar zitten is de dikkere kant. Die dikkere kant is het gedeelte dat je in je hand houdt.

Pak als eerste één eetstokje. Deze klem je tussen je duim en je ringvinger. Vervolgens pak je met je andere hand het andere stokje en deze leg je tussen je duim, wijsvinger en middelvinger. Gaat dit je allemaal toch iets te snel? Kijk dan even goed naar dit plaatje:

met stokjes eten - eetstokjes - hoe werken eetstokjes - sushi eten - hoe eet je met stokjes - sushi

Ook handig! Vind hier alle sushi soorten (met uitleg) >

Extra tips

Het is het makkelijkste om de stokjes iets meer richting het einde vast te houden omdat je dan niet zoveel kracht hoeft te zetten. Ook helpt het als je ervoor zorgt dat je genoeg ruimte hebt tussen beide stokjes omdat het anders moeilijk eet. Probeer eerst iets groots met je stokjes te pakken (een stukje sushi) en daarna pas kleinere dingen zoals rijstkorrels.
Toch nog niet helemaal duidelijk hoe het werkt? Bekijk dan het volgende filmpje: