EAT / Recepten & Trends

HOEVEEL STUKJES SUSHI EET JE PER PERSOON?

hoeveel sushi rijst per persoon? sushi informatie. sushi weetjes. sushi feitjes.

Twintig jaar geleden begon Nederland zich te ontwikkelen als sushi-walhalla. In de afgelopen jaren heeft het Japanse rijstgerechtje vele harten veroverd en nóg meer magen gevuld. Zo ook die van ons, zeer regelmatig. Maar een vaste vraag blijft: hoeveel stukjes sushi bestel je nou per persoon?

Dat kan een lastig vraagstuk zijn.. Niet alleen wanneer je in een all-you-can-eat sushirestaurant aan bent geschoven. Maar vooral wanneer je op de bank zit, klaar om sushi te bestellen.

Te veel bestelling is zonde, want sushi weggooigen is not done. Bewaren en een dag later op eten is ook niet lekker.

Maar te weinig bestellen en met een hongerig ”had ik maar meer besteld” gevoel de avond doorkomen is ook geen optie. Daarom geven wij antwoord op de brandende vraag:

Hoeveel stukjes sushi per persoon moet je bestellen?

Het antwoord volgens kenners is dat je uit moet gaan van ongeveer 15 stukjes sushi per persoon, wil je het als hoofdgerecht kunnen eten.

Dat is natuurlijk een globale schatting. Zo zijn de zijn de maki’s een stuk kleiner (en dus minder vullend) dan de inside-out rolls. En heeft de één natuurlijk een kleinere maag dan de ander.

Maar, als je uitgaat van zo’n 15 stukjes sushi per persoon, dan moet je in ieder geval zonder rommelende maag naar bed gaan!

11 x weetjes & feiten over sushi die je nog niet wist

10 x makkelijke poke bowl recepten >

Hoeveel stukjes sushi per persoon bestel jij meestal?

Dit vind jij misschien ook leuk..Gerelateerde artikelen