Z

ZOVEEL STUKJES SUSHI PER PERSOON IS GENOEG

hoeveel sushi rijst per persoon? stukjes sushi per persoon - aantal sushi bestellen

Vraag jij je bij het bestellen van sushi ook altijd af hoeveel stukjes per persoon nou precies genoeg is? Het blijft een dilemma: te weinig is vervelend en te veel is zonde. Dus, hier vind je het antwoord op de vraag: hoeveel sushi per persoon moet ik bestellen?

Want deze Japanse lekkernijen bestellen, dat doen wij maar al te graag. Wist je dat de rijstrolletjes de meest geplaatste bestelling is op thuisbezorg websites? Maar de  vraag blijft, aan hoeveel stukjes hebben we nou genoeg? Hoeveel sushi per persoon ga ik bestellen? Wij vertellen het je!

De perfecte hoeveelheid stukjes sushi

Te veel bestelling is zonde, want sushi weggooigen is not done. Daar is het nou eenmaal te lekker (en te duur) voor. Bewaren en een dag later op eten is ook niet lekker. Het is niet meer vers, en die verse vis is nou precíes wat sushi zo lekker maakt.

Maar te weinig bestellen en met een hongerig ”had ik maar meer besteld” gevoel de avond doorkomen is ook geen optie. Daarom geven wij antwoord op de brandende vraag: hoeveel bestel je per persoon, voor een volledige, vullende maaltijd?

sushi bestellen amsterdam - fresh2go sushi - kortingscode sushi - sushi bestellen ouderkerk - sushi amsterdam centrum - sushi bestellen amsterdam west - sushi afhalen amsterdamstukjes sushi pp // hoeveel sushi per persoon bestellen

Hoeveel sushi per persoon moet je bestellen?

Het antwoord volgens kenners is dat je uit moet gaan van ongeveer 15 stukjes Japanse vis/vlees hapjes per persoon, wil je het als hoofdgerecht kunnen eten.

Dat is natuurlijk een schatting. Niet alleen heeft de een een grotere maag dan de ander, ook zijn de de maki’s een stuk kleiner (en dus minder vullend) dan de inside-out rolls. En vult een handroll een stuk meer dan een ‘kleine’ nigiri. Dit zijn alle verschillende sushi soorten met uitleg >

Maar, als je uitgaat van zo’n 15 stuks per persoon, dan moet je in ieder geval zonder rommelende maag naar bed gaan. Daarnaast leert de ervaring: dus als jij de ideale hoeveelheid hebt besteld, onthoud dit dan voor de volgende keer!

Hoeveel sushi stuks per persoon bestel jij meestal?

Dit vind jij misschien ook leuk..

9 x Lekkere sushi bestellen in Amsterdam >
Tips om zelf sushi te maken >

6 x All you can eat sushi in Amsterdam >