EAT / Recepten & Trends

HOEVEEL STUKJES SUSHI EET JE PER PERSOON?

hoeveel sushi rijst per persoon? sushi informatie. sushi weetjes. sushi feitjes.

Twintig jaar geleden begon Nederland zich langzamerhand te ontwikkelen als sushi-walhalla. In de afgelopen jaren heeft het Japanse rijstgerechtje vele harten veroverd en nóg meer magen gevuld. Zo ook die van ons, zeer regelmatig. Maar een vaste vraag blijft: hoeveel stukjes sushi bestel je nou eigenlijk per persoon?

Want deze Japanse lekkernijen bestellen, dat doen we maar al te graag. Wist je bijvoorbeeld dat rijstrolletjes één van de meest bezorgde maaltijden is op websites als Thuisbezorgd? Maar de eeuwige vraag blijft, aan hoeveel sushi stukjes hebben we nou eigenlijk genoeg?

Dat kan een lastig vraagstuk zijn.. Niet alleen wanneer je in een all-you-can-eat sushi restaurant aan bent geschoven, want weggooien (en bijbetalen) is zonde. Toch voel je het redelijk goed aan wanneer je je tax bereikt. Maar vooral wanneer je op de bank zit en sushi wilt bestellen, kan het lastig zijn. Hoeveel sushi per persoon ga je bestellen?

De perfecte hoeveelheid

Te veel bestelling is zonde, want sushi weggooigen is not done. Daar is het nou eenmaal te lekker (en te duur) voor. Bewaren en een dag later op eten is ook niet lekker. Het is niet meer vers, en die verse vis is nou precíes wat sushi zo lekker maakt.

Maar te weinig bestellen en met een hongerig ”had ik maar meer besteld” gevoel de avond doorkomen is ook geen optie. Daarom geven wij antwoord op de brandende vraag: hoeveel bestel je per persoon, voor een complete maaltijd? 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Waiting for your @sushitoday delivery like

Een bericht gedeeld door Sushi Today (@sushitoday) op

Proberen: 10 x makkelijke poké bowl recepten >

Hoeveel stukjes sushi per persoon moet je bestellen?

Het antwoord volgens kenners is dat je uit moet gaan van ongeveer 15 stukjes Japanse vis-vlees hapjes per persoon, wil je het als hoofdgerecht kunnen eten.

Dat is natuurlijk een globale schatting. Niet alleen heeft de een een grotere maag dan de ander, ook zijn de de maki’s een stuk kleiner (en dus minder vullend) dan de inside-out rolls. En vult een handroll een stuk meer dan een ‘kleine’ nigiri.

Maar, als je uitgaat van zo’n 15 stukjes sushi per persoon, dan moet je in ieder geval zonder rommelende maag naar bed gaan. Daarnaast leert de ervaring: dus als jij de ideale hoeveelheid hebt besteld, onthoud dit dan voor de volgende keer!

7 x Lekkere sushi bestellen in Amsterdam >

Hoeveel stukjes sushi per persoon bestel jij meestal?

Dit vind jij misschien ook leuk..

[instagram-feed]Gerelateerde artikelen