&

‘ONDERSCHAT NOOIT DE KRACHT VAN EEN AVOND IN DE KROEG’ | Drankje met… Founder Magioni Pizza Manon van Essen

Een pizzamerk starten voor iedereen die zorgeloos wil genieten van het leven. Na een troosteloze zomer in een pizzeria en heel veel mislukte groentepizza’s ontdekte ze het ultieme recept: Magioni. Een pizza met groentebodem. Wij spraken Manon over  haar favoriete drank(momenten) en hoe dit in verhouding staat tot haar succes!

Hoe ontstond het idee voor Magioni?

Haha! Het idee voor Magioni is begonnen na een wijnavondje met vriendinnen. Dus ik zou zeggen: sla nooit een avondje over en onderschat nooit de kracht van een avond in de kroeg. Daar kan nog wel iets heel zinnigs uitkomen!

Ik weet nog heel goed dat Albert Heijn akkoord gaf om de bloemkoolpizza’s van Magioni in de schappen te leggen. Na drie dagen bedacht ik mij dat ik het helemaal niet had gevierd! Zo stom. Ik heb een glaasje wijn gedronken in de achtertuin om het te vieren, te triest eigenlijk. In het begin wilde ik ook nog niet uitbundig te zijn, omdat ik niet wist hoe dingen zouden gaan lopen en of het een succes zou worden.

Vind hier gezonde pizza-recepten!

Kun je ons meer over Magioni vertellen?

Wij maken pizza’s zoals jij gewend bent, maar dan een stuk gezonder! De eerste Magioni pizza die gemaakt werd, bestond volledig uit bloemkool. Dit was geen succes. Wij en ons pizza test-panel vonden hem niet lekker genoeg. Van een echte pizza was geen sprake meer. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Na een flink aantal mislukte pizza’s (die we eigenlijk geen pizza’s mogen noemen) kwamen we erachter dat het perfecte recept naast meel voor ongeveer 40% uit groente moet bestaan. Zo had de pizzabodem nog steeds die vertrouwde, krokante pizzasmaak en was ‘ie toch een stuk gezonder.

5 x groentepizza gecombineerd met de lekkerste wijn!

En hoe luid jullie visie?

Wij vinden dat iedereen elke dag het beste uit zijn leven moet halen. Een levensstijl waarin je niet hoeft te kiezen tussen lichaam of geest, werk of privé, sporten of feesten tot de volgende ochtend. Wij staan voor een nieuwe generatie die kiest voor allebei.

”Waar eerst mijn ambities groter waren dan het aantal pizza’s, groeien de aantallen nu met mijn dromen mee” – Manon van Essen

Wat drink je het liefst naast je pizza?

Een flesje wijn. Het liefst een chardonnay. Af en toe knalt er nog wel een cocktail met de Vodka van Our Amsterdam doorheen, maar meestal is dat ook het teken dat de avond naar een bepaald niveau is getild, en dat we nog láng niet naar huis gaan.

Bron: Magioni Pizza

En je favoriete alcoholmomentje?

Het eerste moment dat ik alcohol dronk ben ik helemaal vergeten. Misschien daarom ook wel. Dat is waarschijnlijk de tijd dat ik met mijn nichtjes op vakantie ging in een all-inclusive in Turijke. Dat waren nog is een tijden!

Dit zijn de raarste hangover cures ter wereld..

Waar gaat het over, wanneer er alcohol gedronken wordt?

Meestal zijn de gesprekken onder het genot van een drankje niet van heel hoog niveau. Gewoon de standaard dingen. Veel vrienden hebben een eigen bedrijf. We zijn dus vaak bezig met allemaal dingen hoe we nog slimmer kunnen ondernemen. En als we dan lekker op gang zijn met deze ideeën, dan wordt mijn glas automatisch bijgevuld.

Bron: Magioni | Magioni Pizza

”Mijn bank thuis is wel mijn lievelings wijnbar” – Manon van Essen

Wat is je favoriete drinkspot?

Mijn bank thuis is wel mijn lievelings wijnbar. Grapje natuurlijk, met enige kern van waarheid. Als het huis verlaat is mijn favoriete drinkspot met stipt op één; Morgan & Mees. Ik ben verliefd op het interieur en heb zelf het visitekaartje in mijn portemonnee omdat ik het design zo mooi vind.

Volg de verhalen & kleurrijke pizza’s van ondernemende Manon op haar Instagram. Oh, en vergeet dan gelijk de Magioni-Insta niet te volgen!

 

CategoriesDrankje met