5

5 X BLOEMKOOLPIZZA GECOMBINEERD MET DE BESTE WIJN

Bloemkoolpizza combineren met wijn. Als een wijn gecombineerd wordt met spijs, kan dat een hele andere smaakbeleving geven, dan wanneer beide los worden genuttigd. Het doel van een goede wijn/spijs combinatie is dus het vinden van harmonie tussen het smaakprofiel van zowel het gerecht als de wijn.

Yay! Er is een gezonde pizza verkrijgbaar, met bloemkool bodem! Om het niet té gezond te maken, drinken we er natuurlijk wel een glaasje wijn bij. Maar huh, welke wijn drink je naast een bloemkoolpizza? Nou, dat hebben wij voor je uitgezocht. En dan nog iets; wijn-spijs combinaties, oftewel gerechten met wijn combineren op zo’n manier dat het elkaar versterkt. Waarom doen we dat eigenlijk?

Als een wijn gecombineerd wordt met spijs, kan dat een hele andere smaakbeleving geven dan wanneer beide los worden genuttigd. Het doel van een goede wijn/spijs combinatie is dus het vinden van harmonie tussen het smaakprofiel van zowel het gerecht als de wijn. Vaak worden deze combinaties gemaakt voor hoogstaande culinaire zaken of gerechten.

Hoe leuk is het om harmonie te vinden tussen pizza en wijn? Bloemkoolpizza combineren met wijn is een uitdaging. Hoe kunnen bepaalde wijnen de smaak van pizza versterken? Wij hebben voor jou 5 Magioni pizza’s gecombineerd met fantastische wijnen!

PROSCIUTTO POMPOENPIZZA MET VIJGEN

Bloemkoolpizza combineren met wijn is met deze pizza een makkie. Op deze pizza liggen namelijk veel herfstachtige ingrediënten die goed passen bij zowel witte als rode wijnen. Zit je Netflix te kijken en is het buiten donker en koud, dan kies je eerder voor de rode variant. Maar is het lekker weer en schieten de zonnestralen naar binnen? Dan is de kans groot dat je voorkeur uitgaat naar wit. Laten we voor de zon gaan. De witte wijn die wij hebben uitgekozen zal deze heerlijke pizza nog beter te laten smaken. Bloemkoolpizza combineren met wijn was nog nooit zo’n feest.

WIT: Hout gelagerde Chardonnay uit Piemonte Italië. Deze volle wijn smaakt namelijk echt naar herfst en samen met deze pizza is dat een geweldige combinatie.

PIZZA PESTO MET MALSE KIP EN SPINAZIE

Pesto, pesto, pesto. Love it!  De smaken van basilicum -het hoofdingrediënt van pesto- maakt de gemiddelde pizza een stuk smaakvoller. In basilicum zitten smaakelementen van kruidnagel, kaneel, anijs en dragon. Laten we dáár goede wijn bij uitkiezen! Pesto is afkomstig uit Lingurië waar de Vementino druif groeit. Deze druif gaan we dan ook combineren met deze pizza! Het beste advies is eigenlijk om te kijken waar de ingredienten van het gerecht vandaan komen, en vervolgens te kijken naar een wijn uit dezelfde regio. Je begrijpt het, de meeste pizza combineren we dan ook met Italiaanse wijnen.

WIT: Vermentino van wijnhuis Pepi Lignana.  ‘In de neus’ wit en rijper geel fruit, venkel en florale tonen. Deze smaken goed naast het frisse van de spinazie. ‘In de mond’ heeft deze wijn een zachte aanzet en veel rondeur, lekker sappig met milde, mooie zuren. Dit is gaat dan weer heel goed samen de volle pesto smaak.

10 redenen om nog meer wijn te drinken

PIZZA MET BURRATA EN SPINATA ROMANA

Met deze pizza kom je écht in de Italiaanse sferen. Ik waan mezelf alweer terug naar Florence. Oke. Terug naar de realiteit, wij zitten nu thuis op de bank en willen onze Magioni pizza combineren met een heerlijke wijn. Bij deze Italiaanse klassieker past een rode wijn. Als je het mij vraagt de lekkerste wijn van de wereld. Bloemkoolpizza combineren met wijn is een groot succes met deze variant.

ROOD: Bij een pizza zoals deze hoort een vorstelijke druif. Barolo, Barberesco of Langhe Nebbiolo. Alle drie gemaakt met de Nebbiolo druif. Een rokerige wijn met diepe aarde smaak. Barbaresco van wijnhuis Mocca Gate, Langhe Nebbiolo van wijnhuis Massolino. De aardse smaak van deze wijn past goed bij de vette spinata romana. De smaak van de wijn zal dan ook het vet van de spinata balanceren. Dat noemen wij(n) nog eens een momentje voor jezelf.

Wijn/spijs tip: ‘kijk naar de herkomst van het gerecht/ingrediënt en combineer deze met wijn uit dezelfde regio’

PIZZA FUNGHI MET MOZZARELLA EN TIJM

Voor wijnadvies bij deze pizza kunnen we ons weer het best richten op tijm. De geur van dit kruid doet mij denken aan de middellandse zee. Een rokerig, pittig-zoet, kruidig en warm karakter. Dát zijn nog is termen waar we iets mee kunnen als we op zoek zijn naar een wijn. Samen met de paddenstoelen vormt de tijm een aardse smaaksensatie.

ROOD: Pinot Noir. Omdat de houtige smaak van paddestoelen & tijm het beste te combineren valt met een lichte en zachte rode wijn zoals deze.

POMPOENPIZZA MET GEITENKAAS, VIJGEN EN CRUNCHY AARDAPPELDUO

Vijg en geitenkaas: het klassieke duo. Samen doen ze graag een klassiek dansje van geluk in je mond. Maar weetje wat er nu nog mist? Een goede wijncombinatie. Hier ook weer het advies om de afkomst van de kaas met de regio te combineren. Zo makkelijk kan het zijn.

ROOD: Port. Hoewel er veel verschillende soorten port zijn doet deze aanrader prima zijn werk. Zoete drank die de smaak van geitenkaas en vijg nog extra versterkt tot een smeuïg toetje.

Welke pizza is jullie favoriet? En ben je meer van de witte of de rode wijnen?
Wij zijn benieuwd!