8

8 x MAKKELIJKE WEGLEESBOEKEN

makkelijke wegleesboeken - wegleesboeken - makkelijke boeken - simpele boeken - beginnen met lezen - romans - makkelijke romans - makkelijke literatuur - boeken voor vrouwen - boeken voor beginnende lezers - boeken voor vakantie - boekentips voor vakantie

We pakken vaak eerder de afstandsbediening dan een boek. Toch heeft lezen een groot aantal voordelen: je staart niet naar een scherm, je waant je in een andere wereld en het geeft rust (wel zo fijn voor je hersenen). Maar hoe begin je? Met een makkelijk wegleesboek natuurlijk! Check hier 8 x makkelijke wegleesboeken.

Vind hier 8 x makkelijke wegleesboeken >

Makkelijk te lezen boeken zijn ideaal voor mensen die het lezen willen oppakken, een boek zoeken voor op vakantie of voor onderweg in het openbaar vervoer. Lees snel verder voor onze tips!

1. Normale mensen – Sally Rooney

Normale mensen van Sally Rooney is een verhaal over de invloed die geliefden op elkaars leven hebben, en het groeiende besef daarvan naarmate de jaren verstrijken. De roman werd getipt door het DWDD Boekenpanel en de BBC heeft de rechten voor een televisieserie, dus binnenkort kun je er ook naar kijken.
Koop Normale mensen hier >

8 x Boeken over Body Positivity >

2. De eerste dag – David Nicholls

Emma en Dexter ontmoeten elkaar voor het eerst op de avond van hun afstuderen. Morgen scheiden hun wegen zich weer. Waar zullen ze zijn op deze dag volgend jaar? En het jaar daarna? En elk jaar dat daarop volgt? Check ook zeker de film met Anne Hathaway in de hoofdrol.
Koop De eerste dag hier >

3. Het smelt – Lize Spit

Twee vrienden bedenken wrede plannen en Eva kan hieraan meedoen of haar enige vrienden verraden. Dertien jaar na een snikhete zomer die volledig uit de hand loopt, keert Eva terug naar haar geboortedorp. Een super spannende thriller van een jonge Belgische schrijfster.
Koop Het smelt hier >

10 x Top fictie boeken van dit moment >

4. De kat en de stad – Nick Bradley

In de roman De kat en de stad van Nick Bradley beweegt een kat zich door de straten van Tokio. De levens van de verschillende bewoners die ze tegenkomt worden langzaam met elkaar verweven terwijl je als lezer alle onbekende hoekjes van Tokio leert kennen.
Koop De kat en de stad hier >

5. Girl, Woman, Other – Bernardine Evaristo

Van een non-binaire social media-influencer tot een 93-jarige vrouw op een boerderij. Girl, Woman, Other volgt twaalf personages van kleur die op zoek zijn naar iets – een gedeeld verleden, een onverwachte toekomst, een plek om thuis te komen. Een mooi boek met verschillende verhalen waardoor je pauzes hebt om na te denken.
Koop Girl, Woman, Other hier >

Educate yourself: 9 x boeken over (on)gelijkheid en (anti-)racisme >

6. Socrates op sneakers – Elke Wiss

Bij Socrates haken toch al veel mensen af. Een oude filosoof met moeilijke ideeën, dat is toch moeilijk te lezen? Gelukkig vertaalt Elke Wiss het op zo’n manier dat het wél makkelijk te lezen is. Met Socrates en andere filosofen als inspiratiebron laat zij zien waarom we zo slecht zijn in het stellen van goede vragen, én hoe we er beter in worden.
Koop Socrates op sneakers hier >

7. Grown Ups – Marian Keys

Alles in de familie Caseys blijft onder controle totdat Ed’s vrouw Cara, een hersenschudding krijgt en haar gedachten niet meer voor zich kan houden. Een onvoorzichtige opmerking op Johnny’s verjaardagsfeestje, waar de hele familie bij aanwezig is, zorgt ervoor dat Cara al hun geheimen prijsgeeft.
Koop Grown Ups hier >

8. The Binding – Bridget Collins

Emmett gaat in de leer bij een boekbindster. Zij weet dat hij de aangeboren gave heeft om herinneringen van mensen te wissen en in een uniek boek vast te leggen. Op een dag doet Emmett een verbijsterende ontdekking. In een kluis onder de werkplaats van zijn mentor ontdekt hij een boek met zijn eigen naam erop.
Koop The Binding hier >

Welk boek staat op jouw to read lijst?

CategoriesChill