8

8 x MAGNETRON-HACKS DIE IEDEREEN ZOU MOETEN WETEN

magnetronhacks - hacks - life hacks - tips - lifesaver - magnetron

Bij magnetron voedsel denken we vaak al snel aan goedkope kant-en-klare maaltijden en het maken van popcorn. Zonde, want deze multifunctionele uitvinding kan veel meer dan dat. Hieronder vind je de beste magnetron-hacks die je helpen je leven net iets lekkerder én makkelijker te maken.

Healthy popcorn 

Deze eerste magnetron-hack is misschien wel de makkelijkste voor een gezonde warme snack. Geen popcorn uit een zakje, maar leg je maiskolf in de magnetron en binnen drie minuten is je maiskolf gaar. Lekker makkelijk en snel genieten van een gezonde snack uit je multifunctionele keukenhulp.

Het is een eitje!

Vooral als je keuken niet heel groot is, is het irritant als je veel pannen tegelijk moet opzetten. Het koken van je eieren kan veel makkelijker! Zo maak je bijvoorbeeld een omelet door twee eieren en een scheutje melk te mixen in een kom en deze 2 minuten op hoogste stand in je magnetron te zetten. Handig!

Lekker! Recept voor proteïnerijke Eggs Benedict >

AVG’tje

Of je AVG’tje nou bestaat uit aardappel – vlees – groenten of uit zoete aardappel – vega gehakt -groenten, met deze hack bereid je de perfecte aardappel. Prik met een vork gaatjes in je aardappel en zet hem ongeveer 6 minuten op hoge stand in de magnetron. Enjoy!

Inspiratie: 11 x vegetarische recepten >

Piece of Cake

Een hele cake bakken is leuk als je een dagje vrij bent, maar soms wil je gewoon een stukje en heb je geen zeeën van tijd. Gooi alles wat je voor je cake nodig hebt in een grote mok en na 2 minuutjes in de magnetron heb je een lekkere snack. Pas wel op want de mok is vaak lekker heet!

Juicy Details 

Je hebt vast wel eens meegemaakt dat je zin had in een heerlijke glas jus d’orange en dat de sinaasappels die je gebruikt je maar sap gaven voor een half glaasje. Met deze hack zorg je ervoor dat je glas nooit half leeg is! Zet je citrusvrucht zo’n 20 seconden in de magnetron en laat die vitaminen maar binnenstromen.

Magnetron groentjes

Doe de groenten in een stenen schaal, dek deze af met een bord en zet alles 3 à 4 minuten op de hoogste stand in je persoonlijke keukenhulp. Geen lange wachttijd, behoud van alle vitaminen en ook nog eens geen grote afwas! Ook deze magnetron-hack is er een die iedereen moet weten en je helpt snel gezond te eten.

13 x tips voor minder plastic in huis >

De perfecte rijst

De dagen van ongare rijst zijn voorgoed voorbij met deze magnetron-hack. Spoel de rijst goed uit in een schaal en vul de schaal met water tot er een laag van ongeveer 2 centimeter water bovenuit komt. Laat dit 25 minuten in de magnetron staan en je kunt genieten van je perfecte rijst!

5 x gezonde risotto recepten >

Easy peasy lemon squeezy

Het schoonmaken van deze lifesaver is natuurlijk erg belangrijk en iets wat iedereen zou moeten weten. Zet een schaal met water en twee halve citroenen 5 minuten in de magnetron. Dep daarna een schoonmaakdoekje in het warme citroenwater en poets daarmee de magnetron glanzend schoon. Door deze magnetron-hack kan je snel en makkelijk door met het maken van je volgende maaltijd met je fantastische keukenhulp.

Ook zo enthousiast geworden door deze magnentron-hack, maar heb je er nog geen in huis? Hier vind je jouw keukenhulp binnen iedere (prijs)categorie >

Welke magnetron hacks ga jij uitproberen?