R

RECEPT VOOR PROTEÏNERIJKE VARIATIE OP EGGS BENEDICT

recept met zalm - recept eggs benedit - broodje zalm - eggs royale - eggs benedict avocado

Niets is zo lekker als jezelf te verwennen met een rijkelijk belegde toast. En als deze nou ook nog eens vol met proteïne zit, dan is dit natuurlijk dubbel zo fijn. Met deze makkelijke variatie op de Eggs Benedict staat er voor je het weet een geweldige lunch voor je neus, waar het water je in de mond van loopt.

Maar eerst, waar komt Eggs Benedict eigenlijk vandaan?

Over de precieze oorsprong van Eggs Benedict valt te twisten, maar het volgende verhaal klinkt ons logisch in de oren. Namelijk, in een artikel in The New Yorker uit 1942 werd de befaamde  Wall Street-beurshandelaar Lemuel Benedict geïnterviewd. Hij liep ooit het Waldorf Hotel binnen met een grote kater.

Een beboterde toast met gepocheerde eieren, bacon en Hollandaisesaus – daar had hij zin in. De toenmalige gastheer van het hotel, Oscar Tschirky, was erg onder de indruk van deze bestelling en besloot het op de menukaart te zetten. Toen nog geserveerd op een Engelse Muffin, maar door de jaren heen in ontwikkeld in allerlei varianten.

Hieronder vind je het recept voor een makkelijke variatie op de Eggs Benedict >

Wat heb je nodig voor 1 toast?

1 snee stevig volkorenbrood
1 gekookt eitje
2 handen verse spinazie
100 gram hüttenkäse
50 gram gerookte zalm
Olijfolie
Zout
Peper
Koekenpan
Broodrooster

Ook lekker: 5 x makkelijke lunch voor aan je bureau >

KokenKoken

Bereidingswijze:

  1. Rooster het brood in een broodrooster
  2. Verwarm intussen een scheutje olijfolie in een hete koekenpan
  3. Bak de spinazie kort aan in de koekenpan en breng op smaak met een snufje zout en peper
  4. Smeer de hüttenkäse op het geroosterde brood en voeg een snufje zout en peper toe
  5. Beleg de getoaste boterham hierna met de gebakken spinazie en de zalm
  6. Snijd het gebakken eitje doormidden en leg deze bovenop je heerlijke lunch

Suggestie: je kunt het gekookte eitje natuurlijk ook vervangen door een gepocheerd eitje. Vind hier hoe je makkelijk een gepocheerd eitje maakt.

Nu kun je gaan genieten van deze heerlijke proteïnerijke smaaksensatie. Mocht je het eindresultaat met ons willen delen, dan vinden wij dit natuurlijk altijd leuk!

Meer gezonde recepten vind je hier >