D

DIGITAAL DRANKJE MET… CREATIEF ONDERNEMER LOTTE BIKKER, FOUNDER VAN SHELLA JEWELRY

litte bikker - shella jewelry - zelf sieraden maken

Girls Who Support!
Wie? Nou, creatieve ondernemers.
En hoe dan? Door ff met ze te bellen, en hun verhaal op digitaal papier te zetten, for everyone to read.
In ons nieuwe rubriek ‘digitaal drankje met..’ bellen we – geheel in stijl, vanaf de keukentafel met de telefoon in de ene en een glaasje wijn in de andere hand – ondernemers die getroffen zijn door de corona crisis. Hoe reageren zij hierop? 

Welk effect deze toestand op hun bedrijf heeft, wat ze bedenken om hun business op de been te houden en hoe ze een stukje positiviteit uit de crisis weten te halen – het komt allemaal aan bod in deze eerlijke reeks. Wij houden jou up-to-date van alle creatieve, nieuwe business ideeën die deze crisis met zich meebrengt. Dit keer een digitaal drankje met Lotte Bikker, founder van Shella Jewelry en initiatiefneemster van het DIY sieraden pakket. 

Hi Lotte! Voor de lezers die Shella Jewelry niet kennen: wat is het?

”Twee jaar geleden, vlak voordat ik voor een half jaar naar Kenia vertrok, ben ik begonnen met het maken van sieraden. Ik heb altijd heel veel sieraden om, eigenlijk ben ik net een kerstboom! Omdat het niet handig was om naar Afrika te vertrekken met zo veel bling-bling, maar ik het zonder sieraden zo saai vond, besloot ik om met kralen zelf wat te gaan maken.

11 creatieve hobby’s die je nu thuis kunt uitproberen >

Zo kon ik toch nog sieraden om hebben tijdens het rondreizen. En dat sloeg eigenlijk zo goed aan bij vriendinnen en via Instagram, dat voordat ik überhaupt naar Kenia vertrok ik al wel 200 kettinkjes had verkocht. Toen ging ik me afvragen of dít dan die droombaan was, en na mijn Kenia avontuur besloot ik hiermee verder te gaan en ben ik een brand gaan bouwen waarin die Afrikaanse vibes terugkomen. Op gevoel ben ik dus dit merk begonnen en eigenlijk doe ik dat nog steeds zo. Als ik een leuk idee heb gooi ik het online. En soms werkt het, en soms niet.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

I really enjoy catching up on your #shellacreations! ????????

Een bericht gedeeld door shella.jewelry (@shella.jewelry) op

Wat goed! Nu heb je natuurlijk net een nieuw concept gelanceerd en ik vroeg me af wanneer jij wist: deze corona crisis is foute boel, ik moet met iets nieuws komen?

”Nou, de crisis gaf mij niet het gevoel dat ik met iets nieuws móést komen. Maar wat ik wel veel om me heen zag gebeuren is dat mensen door de crisis weer gingen tekenen, schilderen en puzzelen. Allerlei creatieve dingen werden weer uit de kast gehaald en daar haalde ik inspiratie uit. Shella is tenslotte ook een uit de hand gelopen creatieve hobby en het leek mij leuk om mensen een eindje op weg te helpen met mijn kralen en handigheidjes via de exclusieve tutorial.

45 x originele dingen om te doen als je je verveelt > 

Je zag gewoon een gat in de markt dus. En is dat concept iets wat je wilt blijven doorzetten, ook na de Corona crisis?

”Zeker! Ik heb ook nog altijd een side-plan gehad om kinderfeestjes te organiseren met sieraden maken. Misschien omdat ik zelf altijd veel heb geknutseld dat ik de drang heb om dat met mensen te delen en zo kan ik ze daar een beetje bij helpen. Maar wie weet plug ik die ooit wel in bij mijn andere webshop met kinderkleding, BonBon on the Block. Dan heb ik meteen de doelgroep te pakken!”

 Dus je hebt zelfs al een volgend plan, voor als de wereld weer ‘normaal’ is. Helaas zitten we nu nog redelijk in de ellende. Als we toch iets positiefs uit deze crisis moeten halen, wat zou dat dan volgens jou zijn?

”Wat ik merk is een enorm gevoel van saamhorigheid. Dat mensen weer naar elkaar gericht zijn in plaats van alleen maar op zichzelf en op het snelle. Nu bemoeien mensen zich op een hele lieve manier met elkaar door écht interesse te tonen.

Ook als ondernemer merk ik dat mensen nu ook iets bestellen omdat ze het me gunnen. En dan is voor mij zo’n bestelling al zo veel leuker. Mensen gaan nu echt bij kleine en lokale ondernemers bestellen om hen te supporten en dat is iets heel moois. Daarnaast is voor mij het creatieve en de rust heel fijn. Ik hoop dat dit zo blijft!”

zelf sieraden maken tipsZelf sieraden maken pakket // zelf ketting maken // Lotte Bikker, founder Shella Jewelry

Meer manieren om (kleine) ondernemers te steunen vind je hier

Die rust is best lekker en zo houden mensen natuurlijk tijd over om bijvoorbeeld zelf sieraden te maken. Ik vind het een heel creatief idee om de DIY box te lanceren. Wel denk ik dat veel ondernemers struggelen met het vinden van creatieve ideeën voor hun business. Heb je daar nog een tip voor?

”Tegen die ondernemers zou ik willen zeggen: ga terug naar je basis. Wat waren die ideeën die je helemaal in het begin – in de brainstorm fase van je bedrijf – had? Dan kom je op ideeën die ook echt bij de kern van je business liggen.”

Heb jij ook zin gekregen om aan de slag te gaan met sieraden maken? Bestel dan hier jouw DIY sieraden-box en #supportyourlocal!

Andere interviews met female founders lees je hier >

CategoriesDrankje met