lokale ondernemers steunen - coronacrisis ondernemers - support your local tips
C

CORONACRISIS: TIPS OM (KLEINE) ONDERNEMERS TE STEUNEN

Schrijvers zonder opdrachtgevers, gesloten horecadeuren en startende ondernemers met de handen in het haar – de crisis brengt veel angst en onzekerheid met zich mee. Want, overleeft hun onderneming dit wel? Gelukkig kun jij je eigen steentje bijdragen. Hoe? Met deze tips steun jij ondernemingen in moeilijke tijden.

Naast steun van de overheid, is het o zo belangrijk om steun te krijgen van hun vaste of juist nieuwe klanten/gasten. Grote kans dat zie hier wat zelfverzekerder van worden en dat de financiële druk iets minder wordt. Dus mocht jij het kunnen missen, overweeg de volgende tips dan!

Bezoek de lokale winkelier

Heb je geen klachten en mag je de deur nog uit, probeer dan zoveel mogelijk lokale winkels te bezoeken, in plaats van grote ketens. Zolang de vis-, groenteboer, bloemenwinkel en slagerij open zijn: zij hebben je nu harder dan ooit nodig. Bekijkwww.slowfood.nl/kieslokaal om te zien welke adressen, producenten en meer bij jou in de buurt (tijdelijk) geopend zijn.

Helpende hand bieden? Deze Corona-initiatieven kunnen jouw hulp gebruiken!

Koop een voucher

Omdat het aanschaffen van vouchers ervoor zorgt dat de inkomsten niet helemaal stil komen te liggen (de huur moet gewoon betaald worden!), is dit de ideale manier om een ondernemer te steunen. Voor een skincare behandeling bijvoorbeeld, of voor je favoriete restaurant. Op www.steundehoreca.nl kun je jouw lievelingszaak steunen door een tegoedbon te kopen, die na het virustijdperk kan worden verzilverd.Stel je reservering uit, annuleer ‘m niet

Misschien had je al een reservering staan voor je anniversary op 25 april, of moet je dat vriendinnendiner op 8 mei afzeggen. Je hoeft je reservering niet te annuleren: verplaatsen kan ook! Op die manier geef je ondernemers zekerheid op gasten en kun jij nog steeds uitkijken naar dat etentje.

beste retsaurants nederland - sterrenzaken in nederland - michelin restaurants - top 100 beste restaurants - lekker 500 - michelin guide

Volg een online cursus

Veel creatieve ondernemers bieden hun dienst nu online aan in plaats van face to face. Zo kun je een fotografiecursus volgen, digitale interieurtips of een beauty behandeling. Door deze te volgen steun je deze ondernemers niet alleen, ook leer je zelf nieuwe dingen!

8 x Creatieven met Alternatieven: dit zijn de oplossingen van deze freelancers >

Eten laten bezorgen

Veel restaurants pakken het slim aan door hun lekkere eten tijdens de crisis gewoon te bezorgen. Nou heeft natuurlijk niet iedereen de financiële vrijheid om eten te bestellen, maar voor wie een bijzonder avondje thuis wil dineren is dit een ideale optie. Hier vind je restaurants in NL die nu bezorgen, en hier vind je hoe je je tafel opdekt zoals ze dat in de horeca vaak doen. Zo tover je je eigen woonkamer om in een restaurant! Tip: wat ook altijd fijn is zijn reviews! Lekker gegeten? Laat een online berichtje voor je achter!

Ook helpt het om jouw favoriete horecazaak online te steunen met de hashtag supportyourlocals. Mee doen? Wij hebben een IG-template gemaakt waarin je je favoriete hotspots kunt delen. Vergeet @girlswhomagazine niet te taggen, wij bundelen de tips! Opslaan en delen maar:

CategoriesGive