1

10 x VEGANISTISCHE RESTAURANTS IN NEDERLAND

Vegan eten. Vegan restaurants Nederland. Vegan lunchen. Vegan hotspots. Vegen dineren in Nederland.

Ieder jaar wordt op 1 november de Wereld Veganisme Dag gevierd. Om deze dag gepast (en feestelijk) door te komen, tippen wij een aantal van de leukste veganistische restaurants door heel het land. Naast het stilstaan bij deze dag is het ook gewoon heel erg gezond voor jou en je omgeving om af en toe vegan te eten. Genoeg reden dus om een van deze gezellige vegan restaurants uit te proberen. Hoera voor vegan!

Mr. and Ms. Watson, Amsterdam

Via crowdfunding hebben de twee eigenaressen van deze vegan hotspot hun droom om plantaardig eten toegankelijk te maken nu kunnen verwezenlijken. Je kunt hier allerlei vegan lekkers bestellen zoals een tosti met Pepper Jack melt, vegan feta kaas en pulled-no-pork party wraps!

Meatless District, Amsterdam

Geïnspireerd op het Meatpacking District in New York lunch en dineer je bij vegan restaurant  Meatless District in een industriële ruimte. In dit vegetarische restaurant is een maaltijdsalade ook écht een vullende maaltijd. Liever iets minder gezond? Ga dan voor de kroket van de vegetarische slager of een Limoncello verrine met blauwe bessen, merinque en tarragon. Lekkerrr!

Leuk dineren in Den Haag? Hier moet je zijn! >

Vegan Junk Food Bar, Amsterdam

De naam suggereert het al: in dit restaurant speelt junk food de hoofdrol. Want ongezond eten hoeft helemaal geen vlees of dierlijke producten te bevatten. Hier bestel je vegan snacks zoals  vegan bitterballen, vegan hamburgers en zelf vegan mayonaise. De Vegan Junk Food Bar heeft twee locaties, op de Overtoom en in De Pijp.

Juice Brothers x Van Leeuwen, Amsterdam

Bij Juice Brothers scoor je niet alleen supergezonde en lekkere juices die een wondereffect op je lichaam hebben, ook eet je er vegan bowls en snacks, en als dessert scoor je er een vegan ijs van Van Leeuwen.

Vegan eten. Vegan restaurants Nederland. Vegan lunchen. Vegan hotspots. Vegen dineren in Nederland. Fotocredits: JuiceBrothers | Vegan hotspots Nederland

Meer vegan restaurants in Nederland:

Oproer Brouwerij, Utrecht

In deze bierbrouwerij in Utrecht wordt gekookt in een compleet veganistische keuken. Het op planten gebaseerde menu veranderen ze iedere maand en maken ze lekker experimenteel. Hier schuif je in een leuke setting aan voor onder andere geroosterde courgette met shiitake ragout, bietencarpaccio met citroenbasilicumroom en een mirteaardappelstoof.

Dit is de impact van social media op onze eetkeuzes >

BROEI, Utrecht

Dit vegan restaurant ligt aan de mooie Oosterkade in Utrecht. Het zaakje is gezellig ingericht met veel losse tafeltjes, banken en een grote werktafel. De menukaart is hier 100% vegetarisch, met onder andere frittata of huisgemaakt zuurdesembrood met geitenkaas.

Anat, Groningen

Fijn! Ook in het noorden van het land kun je goed vegetarisch eten. Bij Anat bijvoorbeeld, met een geheel biologische, veganistische en suikervrije menukaart. Het restaurant zit verstopt in een oud woonhuis op de Verlengde Grachtstraat, en is gevuld met alleen maar tweedehands tafels en stoelen.

SNCKBR, Utrecht, Eindhoven, Amsterdam

Ultieme healthy pleasures kanen kan bij de locaties van SNCKBR als de beste. De naam mag dan gebaseerd zijn op de klassieke snackbar, SNCKBR is verre van de in frituurvet gedoopte afhaalsnackbar. Ontbijt, lunch en diner worden aan tafel geserveerd. Met de nodige sapjes, speciaalbieren, biologische wijnen of exotische cocktails.

Meer info over de achtergrond van SNCKBR lees je hier >

Vegan eten. Vegan restaurants Nederland. Vegan lunchen. Vegan hotspots. Vegen dineren in Nederland. Vegan restaurants Nederland | SNCKBR

5 x culinaire films voor foodies >

Daantje, Dordrecht

Daantje Food & Drinks is het enige veganistische restaurant van deze historische stad. Naast een veganistische lunch, kun je hier ook terecht in de avonduren. In het weekend serveren ze drie gangen ‘wat de pot schaft’. Wie van ver komt, kan ook blijven slapen en dus rollend naar huis: naast een restaurant heeft Daantje tegenwoordig ook een Bed & Breakfast.

MOER, Amsterdam

Een avond lang tafelen doe je bij MOER. Onder het genot van vegan gerechten, schenkt MOER bijpassende biologische wijnen. Fijn aan dit restaurant is dat je niet-vegan vrienden ook mee kunnen. Bij MOER spelen namelijk groenten altijd de hoofdrol. Een stukje vlees of vis als bijrol kan hier ook (die overigens altijd biologisch en duurzaam zijn). Op deze manier kan iedereen (eco-friendly) genieten.

Dit was een selectie van een aantal fijne veganistische restaurants in Nederland, maar let wel: het vegan restaurant ‘assortiment’ groeit wekelijks. Yeah! Aan welk vegan restaurant in welke stad breng jij binnenkort een bezoekje?

PIN IT

Ieder jaar wordt op 1 november de Wereld Veganisme Dag gevierd. Om deze dag gepast (en feestelijk) door te komen, tippen wij een aantal van de leukste veganistische restaurants door hele het land. Naast deze het stilstaan bij deze dag is het ook gewoon heel erg gezond voor jou en je omgeving om af en toe vegan te eten. Genoeg reden dus om een van deze gezellige vegan restaurants uit te proberen. Hoera voor vegan!

CategoriesFijne Foodspots