R

RESTAURANT VOLTAIRE: EEN UNIEKE DINERPLEK IN NEDERLAND

Verscholen in de natuurpracht van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ligt het historische landgoed Parc Broekhuizen. Parc Broekhuizen is een grote culinaire en visuele ontdekking.. De door Michelin met drie sterren bekroonde Nederlandse chef Jacob-Jan Boerma, restaurant Voltaire.

Alsof je in een sprookje bent beland. Zo voelt het wanneer je het terrein van Parc Broekhuizen op komt rijden. Het enige wat mist is die prinsessenkoets. Dat is niet overdreven want alles klopt aan deze locatie. Van het interieur en de tuin tot het geweldige eten. Laat je meenemen in de wondere wereld genaamd: Restaurant Voltaire

Het historische landgoed

Verscholen in de natuurpracht van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ligt het historische landgoed Parc Broekhuizen. Een imposante locatie met prachtige gebouwen waar verleden en heden samenkomen. Het landgoed is al honderden jaren oud, maar de inrichting is modern met respect voor de historie. Parc Broekhuizen is een grote culinaire en visuele ontdekking. Landgoed Broekhuizen in Leersum herbergt het restaurant Voltaire, vergaderruimtes, trouwzalen en 22 hotel suites, als mede uit een koetshuis (voor evenementen tot 300 personen) en een orangerie. De door Michelin met drie sterren bekroonde Nederlandse chef Jacob Jan Boerma is vanaf september 2017 verantwoordelijk voor de culinaire invulling van het landgoed en het bijbehorende restaurant Voltaire.

De sfeer & Het interieur 

Hopelijk heb je genoeg geheugen op je telefoon, want voor goede foto’s om je Instagram profiel mee te vullen, ben je hier aan het juiste adres. De introductie verklapte het al, maar alles klopt bij Parc Broekhuizen – zo ook het interieur. Oog voor letterlijk ieder detail, velvet roze stoeltjes, een palmboom, marmeren tafels en dan nog de klapper: het uitzicht. Want de tuin waarop je uitkijkt vanuit het restaurant, lijkt sprekend op een schilderij van Monet.

Het personeel 

Hier mag best een aparte sectie in dit artikel aan worden gewijd. Het personeel van Parc Broekhuizen werkt er knoeihard aan om jouw beleving van de avond zo goed mogelijk te laten verlopen. In de keuken bereiden ze met alle liefde en passie het diner voor. En dit kan je allemaal van dichtbij bewonderen, omdat je door een glazenwand in de keuken kan mee kijken. De sommeliers verwelkomen je met een champagne van het huis. Persoonlijk contact bij Parc Broekhuizen is key.

Chef Robert Poel willen een ervaring neerzetten met verse en lokale producten die je niet snel zal vergeten. Robert Poel heeft de filosofie van zijn mentor Jacob Jan Boerma doorgevoerd bij Voltaire. Hij leidt samen met zijn vriend Thomas Diepersloot een jong en gedreven team. Bij het menu worden de wijnen perfect gecombineerd door Yvo Kwak.

Met de kenmerkende cuisine van Boerma, samen met de warme, persoonlijke service en de unieke omgeving is Voltaire een gastronomische bestemming van de hoogste normen.

Vaker bijzonder dineren in Nederland? Probeer een van deze 5 restaurants >

Eten & Drinken 

 • GOUDEN BROOM
  rode biet, ponzu, yoghurt

Vooraf aan dit gerecht kregen we eerst nog een glas champagne en een zeer bijzonder klein gerecht met verse ingrediënten uit de kruidentuin. De smaaksensatie in je mond stond gelijk aan samen met de verrukkelijke champagne. Wat een feestje. Maar nu even over het gerecht hierboven. Bieten zoals je ze nooit eerder hebt geproefd. Gemaakt met verschillende technieken, als een kunstwerk op je bord. En daarbij bedenkende dat er nog meerdere gerechten gaan volgen.

 • FOREL
  zuurkool, druif, spek / merg

Zo zacht, intens en een mooie structuur: de forel. Dat kwam door de techniek en de passie waarmee deze vis was bereid. Elk gerecht bij Voltaire heeft iets spectaculairs, een andere smaakbeleving. Zo ook weer dit gerecht. Het was helemaal in balans.

 • COQUILLES
  Jeruzalem artisjok, cichorei, beurre noisette

 • VANISON
  pompoen, pistache, vijf kruiden
 • MANDARIJN
  kumquat, rum

Niet één dessert, maar twee. Verliefd waren wij al na het proeven van meerdere gerechten, maar dit was de vuurpijl die nog even afging. Twee desserts met compleet andere smaken. Het mandarijn dessert vertegenwoordigde nog de zomer met een frisse wijn als combinatie, terwijl het dessert met hazelnoot een geweldige combinatie was met port.

 • HAZELNOOT
  duindoorn, cara

De rekening

Wacht maar niet te lang tot ze die ster te pakken hebben, want dan moet je even wat langer sparen voor een geweldig diner bij Voltaire en een overnachting bij Parc Broekhuizen. Nu kun je voor slechts €78,- per persoon met bijpassend wijnarrgement en voor €51,- per persoon genieten van een zes gangen diner. Geloof ons, dat is het meer dan waard. Je wilt elk familielid, beste vriendin of geliefde hiermee naar toe nemen, want deze beleving wil je kunnen delen. Hieronder vind je alle gegevens van Voltaire. Succes alvast met het maken van de reservering!

Restaurant Voltaire
Adres
Broekhuizerlaan 2 

3965 NS Leersum
(Op het landgoed van Parc Broekhuizen)

Reserveren:
Info@parcbroekhuizen.nl

+31(0)343 – 745858

Service tijden
lunch: woensdag tot zaterdag 12.00 – 14:00 | zondag : 12:00 – 17:00

dinner: dinsdag tot zaterdag  18:00 – 21:00

 

PIN IT

Eten in een oud kasteel? Waar oud en nieuw elkaar ontmoeten? dat kan bij Voltaire in Leersum. Een restaurant dat tegen zijn ster zit aan te hikken. Hier moet je gaan eten en beleven!Restaurant Voltaire | Parc Broekhuizen