H

HEEFT SOCIAL MEDIA INVLOED OP ONZE EETKEUZES?

Dat social media invloed heeft op ons leven weten we. We kijken anders naar bepaalde producten en kleden ons gebaseerd op online trends. Maar volgens vegan topchef Gaz Oaklay beïnvloed social media ook onze eetkeuze. Dagelijks worden we bijna letterlijk overvoerd met informatie over wat je wel en niet moet eten. Op social komt de ene na de andere smaakvolle foto voorbij. Gezond eten lijkt ingewikkeld, maar niets is minder waar. 

Een bekende omschrijving van social media is gemaakt door Haenlein Michael; “Social media is een groep internetapplicaties die gebruikmaken van de ideologie en de technologie van Web 2.0 en de creatieve uitwisseling van user generated content”

Een onrealistisch beeld

Door velen wordt social media wordt vaak gezien als iets dat slecht is voor onze gezondheid. Dat heeft met name te maken met het feit dat de bewerkte foto’s die we op Instagram plaatsen, ons vaak een onrealistisch beeld geven. Deze foto’s zijn meestal geen weerspiegeling van de realiteit en daarom is het beter om je er niet teveel door te laten beïnvloeden.

In contrast met deze gedachte staat vegan chef Oaklay, die claimt juist dat social media een positieve invloed heeft op je gezondheid. Volgens de Britse chef heeft juist Instagram ook een positief effect op onze eetgewoontes.

Dat social media invloed heeft op ons leven weten we. We kijken anders naar producten, schaffen andere kleding aan en zijn bewuster van ons uiterlijk. Maar volgens vegan topchef Gaz Oaklay eten we ook een stuk gezonder door social media. Dagelijks worden we bijna letterlijk overvoerd met informatie over wat je wel en niet moet eten. Op social komt de ene na de andere smaakvolle foto voorbij. Gezond eten lijkt ingewikkeld, maar niets is minder waar. 

20 x gezonde tussendoortjes die je trek wegnemen >

Informatie en inspiratie

”Er is tegenwoordig veel kennis en informatie is over gezond eten te verkrijgen, en sociale media hebben dat echt gecreëerd. Het is zo’n geweldig platform om te gebruiken om inspiratie op te doen”, vertelt de 26-jarige chef aan de Huffington Post.

Chef Oakley heeft op Instagram een bereik van over 228.000 volgers en ook op Youtube doet hij het erg goed, met 250.000 volgers. Via zijn kanalen laat hij weten dat het door social media veel gemakkelijker is om informatie te vinden en inspiratie op te doen voor gezond eten. Door social media kunnen we namelijk snel en wereldwijd communiceren met iedereen.

gezond eten door social mediaGezond eten door social media

Zo kun je social media inzetten voor een gezondere levensstijl

  1. Maak een Pinterest account aan en sla je favoriete recepten op. Deze social staat bomvol met gezonde recepten
  2. Gezond koken ingewikkeld? Not! Eindelijk een goede reden om YouTube nuttig in te zetten, want het videoplatform staat helemaal vol met How to-video’s over het koken van gezonde maaltijden
  3. Maak gebruik van applicaties. Je hoeft echt niet als een gek calorieën te gaan tellen, hoor. Maar om een beetje in de gaten te houden wat je eigenlijk allemaal in je mond stopt, dan kan het handig zijn om een app zoals bijvoorbeeld Fatsecret of Myfitnesspal te gebruiken.
  4. De gezonde recepten van Girls Who Magazine in de gaten houden!

Ben je klaar met de salades? Wij hebben 15 X de lekkerste gezonde recepten voor je die je net zo gemakkelijk als een salade kan klaar maken! #geensalade #gezondrecept #gezondetenGezond eten door social media

Bron: Metro Nieuws