EAT / Recepten & Trends

5 x CULINAIRE FILMS VOOR ECHTE FOODIES

De winter is in zicht en wij vinden het de hoogste tijd om deze heerlijke (culinaire) wegkijkers nog eens goed onder de aandacht te brengen. Let wel: zorg dat je iets lekkers in huis hebt, je krijgt er honger van.

De laatste jaren blijkt er steeds meer aandacht te zijn voor koken hoe de echte chefs dat doen. Maar niet alleen de professionele chefs worden flink in de kijker gezet, ook worden de hobbykoks drukbezocht en zijn documentaires over eten niet meer weg te denken op Netflix. Conclusie, we eten dus niet alleen het liefst de lekkerste gerechten maar halen ook veel voldoening om er alleen al naar te kijken. Hartstikke leerzaak en bovendien een stuk beter voor de lijn. Wat willen we nog meer? Oja, een lijstje met de leukste food films!

1. BURNT (2015)

Laten we beginnen met Bradley Cooper, die de rol van chef-kok Adam Jones op zich neemt in Burnt. Mr. Perfect-Cooper waar we stiekem allemaal zo graag naar kijken, dat we bijna het verhaal erachter mislopen. Gelukkig is deze film zo in elkaar gezet dat dit niet gaat gebeuren. Je wordt meegenomen in het leven van de eigenaardige chef-kok die de sterren van de hemel kookt. Totdat drank en drugs zijn leven vernielen. Alles waar hij zo hard voor heeft gewerkt wordt in één klap verwoest. Laat je inspireren hoe hij zijn weg naar geluk hervindt.

Food films

Belangrijke tafelmanieren in het buitenland

2. FUCKING PERFECT (2015)

Ambitieus en perfectionistisch als hij is, weet Sergio Herman binnen no-time de top te behalen met zijn 3-sterren restaurant in Oud Sluis. Ambitie is een hongerig beest dat je van binnenuit opvreet en nooit genoeg heeft. Sergio wilt voldoening. Opzoek naar nog meer verandering en uitdaging gooit hij na 25 jaar drastisch het roer om. Beslissingen in zijn carriere gaan gepaard met vraagstukken in zijn privéleven waar wij ons allemaal maar al te goed in kunnen inleven. Kijk mee welke paden hij bewandeld om te komen waar hij nu is.

Culinaire films

3. NOMA, MY PERFECT STORM (2015)

In 2010 werd restaurant Noma uitgeroepen tot “Het beste restaurant van de wereld”. Totaal onverwachts maar intens gelukkig met de uitkomst. Een titel waar je alleen maar kan kan dromen. Althans, dat dachten chefs René Redzepi en Claus Meyer. Totdat het hun overkwam. Maar zo’n titel brengt veel meer met zich mee dan alleen de credits. Werken. Heel. Hard. Werken. Zo moesten zijn opnieuw hun grenzen opzoeken om gasten te blijven verrassen. Om te bewijzen dat ze er nog steeds zijn, beter dan ooit tevoren. Op naar de sterren en daar voorbij.

Food films

10 etiquette regels voor een chique diner

4. CHEF (2014)

Chef-kok Carl Casper, die wordt gespeelt door Jon Favreau lijkt het allemaal te hebben. Maar toch mist er iets in zijn leven. Hij heeft nooit zijn eigen creatieve draai kunnen geven aan zijn gerechten. Door de onderwaardering van zijn baas is hij gaan twijfelen. Ga je voor zekerheid of ga je de uitdaging aan om jezelf in het diepe te gooien? Keuzes maken om je grote droom na te jagen terwijl je de meest aantrekkelijke aanbiedingen afslaat. Wat zou jij doen?

Culinaire films

Gek op mode & eten? Deze restaurants zijn jouw bezoekje waard!

5. NO RESERVATIONS (2007)

Wie zegt dat alleen mannen aan het roer mogen staan in toprestaurants heeft het mis. Niemand minder dan de mooie Catherine Zeta-Jonas weet je mee te nemen in haar rol als perfectionistische chef-kok. Haar single life komt haar maar al te goed uit in haar drukke bestaan zodat ze met haar volle aandacht de mooiste gerechten op tafel tovert. Alles loopt op rolletjes. Totdat het noodlot toeslaat. Naast het feit dat ze een enorme klap te verduren krijgt bij het plotseling afscheid nemen van haar zus na een ernstig verkeer ongeval, neemt ze ook de zorg van haar nichtje Zoe op zich. Haar leven krijgt een totaal andere wending. Waar dierbaren uit haar leven verdwijnen, komen er ook nieuwe mensen in haar leven. Een tragisch verhaal met een lach en een traan. Aanrader!

Food films

Wanneer plan jij een culinaire Netflix-avond in?Gerelateerde artikelen