5

5 x LEUKE RESTAURANTS IN ENKHUIZEN

beste restaurants enkhuizen - leuke restaurants enkhuizen - eten in enkhuizen - vis restaurant Enkhuizen - restaurant haven enkhuizen

Een hapje na een wandeling door het stadscentrum, aan tafel schuiven na een bezoek aan één van de vele musea. Of een verkoelend drankje (met visje) aan de haven. Waar ontdekt wordt, wordt getafeld. Zo ook in het historische Enkhuizen. Hieronder vind je 5 x leuke restaurants!

Van gezellige restaurants aan de haven en in een verdedigingstoren. Tot eten bij een visrestaurant met geschiedenis: dit zijn leuke restaurants in Enkhuizen >

Overnachten in Enkhuizen

Een overnachting plakken aan je trip naar Enkhuizen om de vele musea, kerken & stadsgevangenis te kunnen bekijken. En zodat je op alle gemak kunt genieten van je diner in de avond? Dan wil je natuurlijk wel in een gezellig hotel overnachten. Dat begrijpen wij bij Girls Who maar al te goed! Zo kun je in Enkhuizen overnachten in een rustige(re) straat met uitzicht op de stad bij Hotel Snouck van Loosen. Het hotel is stijlvol ingericht, alle bezienswaardigheden zijn op loopafstand en er is een prima ontbijt voor wie niet het hotel uit wil in de ochtend.

Ook leuk! 5 x de mooiste havenstadjes van Nederland >

2. Restaurant Enkhuizen haven: De Mastenbar

De Mastenbar vind je aan de drukste passantenhaven van Enkhuizen: de Compagniehaven. Terwijl je hier geniet van klassieke en herkenbare gerechten in een nieuw jasje. Kun je tegelijkertijd vanuit het restaurant en (gedeeltelijk overdekte) terras uitkijken over de drukste vaarroute van het IJsselmeer: het Krabbersat.

2. Restaurant Brouwerij de Werf

In een oude scheepswerf middenin het historische binnenstad vind je Brouwerij De Werf. Waar je simpele, maar bovenal lekkere gerechten kunt eten. Gecombineerd met een heerlijk (speciaal) biertje en uitzicht over oude binnenhaven van Enkhuizen. Wat heeft een mens nog meer nodig?

3.Restaurant Drombar

De Drom is een verdedigingstoren die al eeuwenlang in het hart van Enkhuizen torent. In dit karakteristieke gebouw schuilt een restaurant, waar je kunt genieten van signature cocktails, lekkere wijnen en barbites.

4. Vis restaurant Enkhuizen: De 80 streetfood & wine

Wat ooit begon als een viskraampje bij het station, is later uitgegroeid tot een vis restaurant in Enkhuizen. De 80 streetfood & wine is een fantastische plek voor de visliefhebbers. Van generatie tot generatie kun je bij deze familie terecht voor heerlijke vis en bijpassende wijnen.

5. Restaurant By N.A.P.

We eindigen deze reeks met nog een leuke restaurant in Enkhuizen aan de haven. Onder de rook van de historische stadstoren de Drommedaris, aan de buitenhaven, vind je de gezellige by N.A.P. Van ’s morgens vroeg een kop koffie en klassieke broodjes in de middag. Tot een heerlijk gevulde varkenshaas in de avond: je kunt hier heel de dag terecht voor iets lekkers.

En, bij welke leuke restaurants in Enkhuizen schuif jij aan?

Omslagfoto: By N.A.P

CategoriesNiet gecategoriseerd